Πού να πάω φέτος διακοπές;

Μερικούς από τις δικούς μας αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας, για να πάρετε ιδέες για τις φετινές σας διακοπές, γιατί… το καλοκαίρι μάς χτυπάει την πόρτα.
Πού να πάω φέτος διακοπές;
Οι πρώτες λιακάδες, οι πρώτες βόλτες με κοντομάνικα, τα πρώτα καφεδάκια στη λιακάδα της άνοιξης είναι πάντα και οι πρώτες αφορμές για τη γνώστη συζήτηση: Πόσες ακόμα για την πρώτη βουτιά; Πόσες και σήμερα για την καλοκαιρινή άδεια; Και… πού θα πάμε φέτος διακοπές;

Αν ετοιμάζεστε κι εσείς γι’ αυτή την συζήτηση, εμείς σας έχουμε προτάσεις για να πάτε γεμάτοι ιδέες στην παρέα. Ιδού μερικές φωτογραφίες από αγαπημένους μας προορισμούς και ακόμη πιο αγαπημένες εμπειρίες σε αυτούς, για να σας ανοίξουμε την όρεξη. Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να σας βρει…

Να βουτάτε στα τιρκουάζ νερά στο Πορί και να χαλαρώνετε στον εναλλακτικό παράδεισο των Κουφονησίων


Να κρατιέστε χέρι-χέρι με το άλλο σας μισό στη Μήλο, αγναντεύοντας τον ήλιο να κάνει το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου ακόμα πιο εντυπωσιακό.


Να πίνετε αμοργιανή ρακή στο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, να κολυμπάτε στο «απέραντο γαλάζιο» και να χορεύετε ως το πρωί στην Αιγιάλη.


Να κοιμάστε στην αμμουδιά του Ρούκουνα στην Ανάφη, να τρώτε τα μαγειρευτά της «Παπαδιάς» και να βολτάρετε στην πιο κουκλίστικη χώρα στην άκρη των Κυκλάδων.


Να οδηγείτε στην παραλιακή των Χανίων, να παίρνετε τον δρόμο για τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι και να τσουγκρίζετε ρακές τρώγοντας χανιώτικα μπουρέκια και χοχλιούς στην πιο χαλαρή γωνιά της Κρήτης.


Να ανακαλύπτετε την μεσαιωνική γοητεία της παλιάς πόλης της Ρόδου, εξερευνώντας το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, προτού κατηφορίσετε προς τα μπαράκια της σύγχρονης πόλης.


Να περπατήσετε στα νερά του Αχέροντα και να δείτε την πιο καλοκαιρινή πλευρά της Ηπείρου, κολυμπώντας στα Σύβοτα και αράζοντας για ουζάκια στην Πάργα.


Να κάνετε τη διαφορά, περνώντας το καλοκαίρι στο βουνό, τσουγκρίζοντας τσίπουρο στα καφενεία των χωριών στα Τζουμέρκα ή στο Πήλιο, κάτω από τον πλάτανο.


Να σουλατσάρετε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ανάμεσα σε πανέμορφα νοσταλγικά κτίρια και εντυπωσιακά αρχοντικά.


Να περάσετε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές στην καταπράσινη Σκόπελο, αναζητώντας τα σκηνικά του Mamma Mia.


Να μάθετε από πρώτο χέρι γιατί «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», κάνοντας ένα road trip στα δύο πρώτα πόδια της, ανακαλύπτοντας ακόμη μια τιρκουάζ παραλία κάθε λίγα χιλιόμετρα.


Να ακολουθήσετε τα χνάρια της καρέτα-καρέτα, στις απέραντες αμμουδιές της δυτικής Πελοποννήσου, που βρέχονται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v