Μικρά νησάκια για μεγάλες διακοπές στο Αιγαίο

Τέσσερα λιλιπούτεια νησάκια βουτηγμένα στα πιο βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου, υπόσχονται διακοπές μακριά απ’ τους πάντες και τα πάντα.
Μικρά νησάκια για μεγάλες διακοπές στο Αιγαίο

Άη Στράτης

Sunset_Ai Stratis island,Greece

Με όνομα… βαρύ σαν Ιστορία, ο λιλιπούτειος Άη Στράτης έχει έναν μόλις οικισμό, πολλές ηφαιστειογενείς παραλίες, και άλλα τόσα απόκοσμα τοπία με θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα. Εδώ θα έρθετε με πλοίο από το Λαύριο, τη Λήμνο ή τη Λέσβο, για τις πιο γαλήνιες, μακριά απ’ όλους και απ’ όλα, διακοπές της ζωής σας.

Διαβάστε περισσότερα - Στον Άη Στράτη θα βρεις τη γαλήνη που έψαχνες

Ψαρά

IMG_8725 Psara

Ένα λιλιπούτειο χωριουδάκι, μια χούφτα απάτητες παραλίες με υπέροχα νερά και πέντε ώρες ταξιδιού από το λιμάνι του Πειραιά (38,50€ το άτομο one way με την Blue Star). Αυτά είναι τα Ψαρά, το μικρούλι νησάκι δίπλα στη Χίο όπου ο χρόνος κυλά αργά, όπως αρμόζει στο ελληνικό καλοκαίρι.

it was worth the walk

Εδώ θα βουτήξετε σε κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά, στις παραλίες Αγία Κυριακή και Κάψαλο, στο χωριό. Αν απομακρυνθείτε λίγο, δύο από τις κορυφαίες επιλογές στο νησί είναι η Λάκκα και το Φτελιό, ενώ αν έχετε όχημα 4x4 ή όρεξη για αρκετή πεζοπορία, θα φτάσετε μέχρι το εντυπωσιακό Φανάρι. Όλες οι παραλίες του νησιού είναι στρωμένες με ψιλό βοτσαλάκι: μοναδική εξαίρεση αποτελεί το αμμουδερό Κατσούνι, στο χωριό.

Psara

Για τη διαμονή σας, εξαιρετική επιλογή είναι τα πλήρως εξοπλισμένα studio Ρεστάλια (τηλ.: 22740 61201) ογδόντα μόλις μέτρα από την παραλία, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 50-55€ όλο τον Αύγουστο. Εναλλακτικά, στο Κάτω Γιαλός (τηλ.: 22740 61178) σε εξίσου εξοπλισμένα δωμάτια με κουζινάκι, τηλεόραση, air condition και θέα στη θάλασσα, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 50€ για το δίκλινο δωμάτιο.

Λειψοί



Ο απόλυτος… μινιόν προορισμός για όσους αναζητούν τις τελευταίες απάτητες γωνιές του Αιγαίου, οι Λειψοί έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια το δικό τους κοινό που ορκίζεται στα καταγάλανα «πριβέ» νερά τους, την φιλοξενία των κατοίκων, τη γαλήνη και τους απόλυτους ρυθμούς καλοκαιρινής ραστώνης.



Βουτιές εδώ θα κάνετε στα τιρκουάζ νερά του Πλατύ Γιαλού, στην πολυσύχναση Κατσαδιά, στην Λιεντού –την πιο κοντινή στον οικισμό παραλία, στον Κάμπο για πλήρη απομόνωση, και στους μικρούς κολπίσκους Παπανδριά, Λαλαούνι και Τσελεπάκι. Σειρά παίρνει η περαντζάδα στον περιφερειακό δρόμο του οικισμού με φουλ έξτρα θέα θάλασσα, οι βόλτες στη Δεξαμενή για πανοραμική θέα του χωριού και το άραγμα το βράδυ στο λιμάνι για ουζάκι, φρέσκο ψάρι και… μαθήματα Ιταλικών από τους εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί σε σταθερή βάση.



Πού θα μείνετε: Στα χρωματιστά και ευρύχωρα Mira Mare Studios (55€ τον Αύγουστο το στούντιο που φιλοξενεί έως και τρία άτομα) ή στα απολύτως νησιώτικα Paradise Studios (50€ το δίκλινο τον Αύγουστο). Αν προτιμάτε Airbnb, αυτό εδώ το σπίτι φιλοξενεί μέχρι τρία άτομα, και ξεκινά από 60€ ανά διανυκτέρευση και αυτό εδώ μέχρι τέσσερα άτομα σε τιμές που ξεκινούν από 100€.

Αρκιοί



Ένα τόσο δα νησάκι σαράντα τεσσάρων κατοίκων και επτά-παρά-κάτι τετραγωνικών χιλιομέτρων, οι Αρκιοί έχουν μια από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου, τα Τηγανάκια, με τα εξωτικά τιρκουάζ νερά τους. Εδώ θα βουτήξετε επίσης στο Λιμνάρι, την Πατελιά και την Πίσω Πατελιά, ή θα πάρετε το καραβάκι για να περάσετε απέναντι, στο επίσης λιλιπούτειο Μαράθι, που απέχει 15 λεπτά κι έχει επίσης συγκλονιστικά νερά.

Tiganakia beach

Για τη διαμονή σας, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια (του Τρύπα, που έχει και την ταβέρνα του νησιού, και της Ευδοκίας) οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 40€ και φτάνουν ως 60€ το δίκλινο, αναλόγως εποχής και διαθεσιμότητας. Υπάρχει, επίσης, και ένα ωραιότατο σπίτι στο Airbnb που φιλοξενεί μέχρι 4 άτομα, με 200€ τη βραδιά.

arkoi.8

Περισσότερα για τους Αρκιούς, περιλαμβανομένων όλων των τρόπων να φτάσετε εκεί (καθότι απευθείας σύνδεση με τα λιμάνια της Αττικής δεν υπάρχει) έχει αυτό εδώ το φανταστικό site


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v