Οι πιο τιρκουάζ παραλίες της Ελλάδας

Τα φαβορί του Ιονίου, οι αιγαιοπελαγίτικες εκπλήξεις και το τιρκουάζ το κρητικό σε 10 φωτογραφίες που θα σας βάλουν να ονειρεύεστε βουτιές.
Οι πιο τιρκουάζ παραλίες της Ελλάδας
της Ηρώς Κουνάδη

Αν μας ρωτάτε, είναι μακράν η ωραιότερη απόχρωση νερών: Καλύτερη από το βαθυγάλαζο της πλειοψηφίας των παραλιών του Αιγαίου, πιο εξωτική από το σμαραγδένιο πράσινο των Σποράδων. Γούστα είναι, όμως, αυτά, δεν θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε. Θα σας δείξουμε απλώς δέκα φωτογραφίες ελληνικών παραλιών με τιρκουάζ νερά. Και μετά θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε ό,τι κάνατε, και να πιστεύετε ό,τι πιστεύατε.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα


Αν υπήρχε βραβείο για τα πιο τιρκουάζ νερά σε παραλία, μπορεί και να έπαιζε εκτός συναγωνισμού.

Πετανοί, Κεφαλονιά


…Τώρα που το σκεφτόμαστε, βέβαια, υπάρχει και η κεφαλονίτικη εκδοχή του Πόρτο Κατσικιού, με τα μεγάλα λευκά βότσαλα και τα τιρκουάζ-σαν-πισίνας νερά των Πετανών.

Ελαφονήσι, Κρήτη


Η ροζ άμμος από τα σπασμένα κοράλλια κάνει τέλεια αντίθεση με το απόλυτο τιρκουάζ των νερών του, τα οποία είναι τόσο ρηχά που μπορείς να τα περπατήσεις μέχρι το απέναντι νησάκι με τους λευκούς αμμόλοφους.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος


Η απόχρωση των νερών του αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη γωνία από την οποία το φως του ήλιου –γι’ αυτό και οι ντόπιοι θα επιμείνουν να πάτε πριν τις 11.00 το πρωί. Αν το πρωινό ξύπνημα δεν είναι το αγαπημένο σας σπορ, μην ανησυχείτε: Το Ναυάγιο είναι μαγικό όλες τις ώρες και με όλες τις αποχρώσεις.

Μπάλος, Κρήτη


Ο Μπάλος, πάλι, θα έπαιρνε άνετα το βραβείο για την καλύτερη κορνίζα των τιρκουάζ νερών, με τη λευκή του άμμο και το εξωτικό τοπίο που στολίζει τα πόστερ των ταξιδιωτικών γραφείων ανά τον κόσμο.

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική


Διάφανα, εξωτικά τιρκουάζ νερά καταλήγουν σε απόκοσμους σχηματισμούς βράχων σε μια από τις πιο εξωπραγματικές παραλίες της Χαλκιδικής.

Πορί, Κουφονήσια


Η πιο απομακρυσμένη από τις παραλίες του Πάνω Κουφονησιού είναι και αυτή που έχει τα πιο τιρκουάζ νερά –τα οποία κάνουν και την τέλεια αντίθεση με την ψιλή χρυσαφένια του άμμο, που δεν διακόπτεται από ούτε ένα τόσο δα βοτσαλάκι.

Σεϋχέλλες, Ικαρία


Τιρκουάζ νερά, λευκά βότσαλα, και επιβλητικά βράχια για το touch «άγριας ομορφιάς» που μας υπενθυμίζει πως εδώ είναι Ικαρία.

Πισίνα, Σύβοτα


Στο ακατοίκητο νησάκι του Αγίου Νικολάου, απέναντι από τα Σύβοτα, σας περιμένει ο Παράδεισος σε συσκευασία… Πισίνας, όνομα και πράγμα: Τα νερά εδώ είναι τόσο τιρκουάζ και ταυτόχρονα τόσο διάφανα, που νομίζεις ότι κολυμπάς σε κανονικότατη πισίνα.

Σαρακήνικο, Ήπειρος


Ένας κυκλικός ορμίσκος με τιρκουάζ νερά και λευκό, ψιλό βοτσαλάκι. Ένα καταπράσινο λοφάκι στην άκρη του. Και ένας σκιερός ελαιώνας να τον κορνιζάρει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v