5 ταξίδια για να... τονώσετε τον έρωτά σας

Επειδή κάθε σχέση χρειάζεται, από καιρού εις καιρόν, μια ένεση αναζωογόνησης και επειδή η "γιορτή του έρωτα" που πέρασε μας επηρέασε, συγκεντρώσαμε πέντε από τους ρομαντικότερους προορισμούς του πλανήτη για να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στον παραγνωρισμένο "μήνα του μέλιτος".
5 ταξίδια για να... τονώσετε τον έρωτά σας
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι κάποιες φορές που, ακόμα και τα μεγαλύτερα ειδύλλια –αυτά που χαρακτηρίζουμε «κινηματογραφικά», που διαθέτουν, μεταξύ άλλων, την τέλεια χημεία και το τέλειο timing– χρειάζονται μια ένεση αναζωογόνησης. Είτε λόγω πολυκαιρίας, είτε λόγω αυξημένων επαγγελματικών και άλλων υποχρεώσεων που βάζουν τη σχέση σε δεύτερη μοίρα, η… τόνωση του έρωτα καθίσταται επιτακτική ανάγκη –για να μην πούμε μονόδρομος, προς αποφυγήν του αδιεξόδου.

Πολυετείς έρευνες και εμπεριστατωμένες προσωπικές μαρτυρίες –βλέπε ανερμάτιστες συζητήσεις με τσιγάρα και καφέ– έχουν καταδείξει ότι πολύ περισσότερο από επισκέψεις σε ψυχολόγους και συμβούλους γάμου, πολύ αποτελεσματικότερα από καινούρια εσώρουχα και role playing «παιχνίδια» –όχι, δεν εννοούμε online– τα ταξίδια με το έτερο ήμισυ αναζωογονούν τη σχέση, επαναφέρουν τον αρχικό έρωτα και… σώζουν ζωές –αυτό για να θυμηθούμε τις αρχικές δηλώσεις τύπου «είσαι η ζωή μου όλη».

Συγκεντρώσαμε πέντε εκ των ιδανικότερων προορισμών για ταξίδια τέτοιου τύπου και σας τα παρουσιάζουμε, με την ελπίδα να μην τα χρειάζεστε (ακόμα), την ευχή αν ποτέ τα χρειαστείτε να το συνειδητοποιήσετε έγκαιρα και να τα πραγματοποιήσετε… για να σταματήσετε να τα χρειάζεστε, και την υπενθύμιση ότι δεν είναι ανάγκη η σχέση να «χρειάζεται» τόνωση για να την τονώσετε. Το έχουμε, άλλωστε, ξαναπεί: οι αφορμές για ταξίδι δεν είναι ποτέ αρκετές.

Βενετία
Διεκδικεί τον τίτλο της ρομαντικότερης πόλης του κόσμου, και όχι άδικα: αποπνέει άρωμα εποχής, δείχνει υπέροχη με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο, μαγνητίζει με τα στενά σοκάκια της, επιδεικνύει υπερήφανα τα πλέον αριστοκρατικά αξιοθέατα, τα παλάτια των Δόγηδων, διαθέτει μία από τις υποβλητικότερες πλατείες της Ευρώπης, την Πλατεία Αγίου Μάρκου, προσφέρει άπειρα μικρά καφέ και ρομαντικούς ξενώνες για να χαθείτε από τα πλήθη –και όλα αυτά ιδωμένα μέσα από μία γόνδολα. Χρειάζεται να πούμε κι άλλα;
Πώς πάμε; Εύκολα: με Alitalia, Swiss, Aegean, Lufthansa, Brussels Airlines, Malev, CSA, Austrian, Air France ή KLM, σε τιμές που ξεκινούν από 230 περίπου ευρώ, μετ’ επιστροφής περιλαμβανομένων φόρων. Σημειώστε ότι απευθείας πτήσεις από την Αθήνα δεν υπάρχουν.
Πού μένουμε; Στο πολυτελές Cipriani, στη σουίτα με θέα την πλατεία του Αγίου Μάρκου, αν η τόνωση είναι… εκτάκτου ανάγκης, και το budget υψηλό. Στο ατμοσφαιρικό Hotel Flora του 17ου αιώνα στην Πλατεία Αγίου Μάρκου ή στο 4 αστέρων Cavaletto E Doge (από 140 ευρώ το δίκλινο και στα δύο) σε κάθε άλλη περίπτωση.

Πράγα
Η «πόλη των χιλίων πύργων», το «εντυπωσιακότερο πετράδι στην κορώνα του κόσμου», η ομορφότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί εικονογράφηση παραμυθιού –αν δεν υπήρχε πραγματικά. Το εντυπωσιακό με την τσέχικη πρωτεύουσα, όμως, είναι ότι δεν είναι απλά όμορφη: έχει μια ατμόσφαιρα τέτοια που την κάνει μαγική. Ιδίως το σούρουπο, όταν τα φώτα του κάστρου αντανακλώνται στα νερά του ποταμού και τα μεσαιωνικά μνημεία της Παλιάς Πόλης ντύνονται έναν απόκοσμο μπλε φωτισμό, η αίσθηση ότι περπατάς σε ένα μέρος πολύ κοντά στη σφαίρα της φαντασίας είναι εντονότερη από ποτέ. Η ανατολή από την πέτρινη Γέφυρα του Καρόλου θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα –συμπεριλαμβανομένων εκείνων των προβλημάτων που επέτασσαν την τόνωση της σχέσης.
Πώς πάμε; Απευθείας με τη SkyEurope, σε τιμές που ξεκινούν αυτήν την περίοδο από 180 ευρώ μετ’ επιστροφής φόρων περιλαμβανομένων, ή τη CSA, από 222 ευρώ. Με ενδιάμεση στάση, με όλες σχεδόν τις αεροπορικές της Ευρώπης –Malev, Swiss, Lufthansa, Alitalia, Air France για να αναφέρουμε κάποιες ενδεικτικά.
Πού μένουμε; Στο art nouveau Riverside Hotel, με περίπου 140 ευρώ την ημέρα για το superior δίκλινο με τη μαγευτική θέα στους πύργους της Παλιάς Πόλης, ή στο φιλότεχνο Hotel Aria, σε απόσταση αναπνοής από το Κάστρο και τη Γέφυρα του Καρόλου, αν η περίσταση το… απαιτεί, με 220 ευρώ την ημέρα. Οικονομικότερη αλλά εξαιρετική επιλογή, το 3 αστέρων Extol Inn, πρσφέρει standard, executive και superior δίκλινα σε τιμές που κυμαίνονται από 75 έως 100 περίπου ευρώ.

Μάλτα
Για να αποφύγετε τα πλήθη τουριστών –που, παραδόξως, δεν την έχουν μάθει ακόμα–, να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε μακριά από τα πάντα ενώ παραμένετε στη Μεσόγειο, να ζήσετε το σκηνικό του (δικού σας) παραμυθιού στα κάστρα των ιπποτών, να κάνετε sightseeing σε αξιοθέατα χιλιάδων ετών, να απολαύσετε τη γαλήνη και το απέραντο γαλάζιο των νερών της.
Πώς πάμε; Απευθείας με την Air Malta σε τιμές που αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 186 ευρώ μετ’ επιστροφής, φόρων περιλαμβανομένων. Με ενδιάμεσο σταθμό, με την Alitalia ή τη Lufthansa, από 450 ευρώ μετ’ επιστροφής.
Πού μένουμε; Στο 4 αστέρων Suncrest, με εκπληκτική θέα στη θάλασσα και όλες τις απαραίτητες παροχές (από 85 ευρώ το δίκλινο με θέα, 59 ευρώ χωρίς) ή στο επίσης 4 αστέρων, πανέμορφο Hotel Riu Seabank (αυτήν την περίοδο οι τιμές ξεκινούν από 35 ευρώ το δίκλινο).

Μαρακές
Τόσο κοντά, κι όμως τόσο μακριά… Το Μαρόκο είναι λίγο εξωτικό και λίγο Ευρώπη –τόσο, όσο χρειάζεται για να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε άλλο κόσμο ταξιδεύοντας ελάχιστες μόνο ώρες. Το Μαρακές αποπνέει τη μαγεία της ερήμου, συνδυασμένη με τον κοσμοπολιτισμό της διασταύρωσης Ανατολής και Δύσης, ενώ διαθέτει το πλεονέκτημα να φιλοξενεί τη δική του «αυλή των θαυμάτων», την περίφημη πλατεία Djemaa el-Fna, όπου λαμβάνει χώρα και το διάσημο παζάρι, ένα από τα μεγαλύτερα ”ζωντανά θέατρα”, γεμάτο θαυματοποιούς, γητευτές φιδιών και χαρτορίχτρες –για την περίπτωση που χρειαστείτε και μια μεταφυσική επιβεβαίωση για την «τόνωση» της σχέσης σας– και ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά χαμάμ της χώρας, το Les Bains de Marrakech.
Πώς πάμε; Με την Iberia μέσω Μαδρίτης, σε τιμές που ξεκινούν από 710 ευρώ, μετ’ επιστροφής και φόρων. Εναλλακτικά, θα βρεθείτε στο Μαρόκο με ferry boat από την Ανδαλουσία. Τακτική σύνδεση υπάρχει από το Algeciras στην Ταγγέρη, με 14 δρομολόγια την ημέρα. Το κόστος του ταξιδιού είναι 28 ευρώ, ενώ η διάρκειά του δεν ξεπερνά τις 2,5 ώρες
Πού μένουμε; Στο κτισμένο στις αρχές  του περασμένου αιώνα, αποικιακού στυλ Hotel du Pacha (από 60 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο) ή στο ατμοσφαιρικό Tropicana (από 60 έως 100 ευρώ).

Μπόρα Μπόρα
Τα λόγια είναι περιττά, θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν μόνες τους. Γαλλική Πολυνησία, κοραλλιογενής ύφαλος, νερά σε απόχρωση τιρκουάζ-έτσι-πρέπει-να-είναι-ο-παράδεισος, κατάλευκη άμμος, ξύλινες καλύβες επάνω στο νερό, εξωτικά χρώματα και αρώματα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα πάντα. Αν έχετε αρκετό χρόνο και ένα αξιοπρεπές budget στη διάθεσή σας –τα αεροπορικά θα βγουν ακριβά– οργανώστε το σήμερα, θα ξαναερωτευτείτε ακόμη κι αν έχουν περάσει δεκαετίες από το μήνα του μέλιτος.
Πώς πάμε; Με την Air France, μέσω Παρισιού και Λος Άντζελες, στην Ταϊτή, από 1500 περίπου ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων. Από την Ταϊτή, με την Air Tahiti στα Μπόρα Μπόρα από 300 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων.
Πού μένουμε; Στο exclusive Bora Bora Lagoon Resort, από 355 ευρώ το bungalow επάνω στο νερό, ή στο Bora Bora Nui της αλυσίδας Starwood, από 460 ευρώ περίπου το bungalow.
Οικονομικότερη επιλογή, το Bora Bora Eden Beach Hotel προσφέρει bungalows επάνω στο κύμα σε τιμές που ξεκινούν από 150 περίπου ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v