ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Μάθε τα μυστικά της σφραγίδας και της μεταξοτυπίας

Μάθετε τα μυστικά της κατασκευής μεταξοτυπίας και σφραγίδας μέσα από τέσσερις νέους κύκλους σεμιναρίων που οργανώνουν οι «Λούπες».

Μάθε τα μυστικά της σφραγίδας και της μεταξοτυπίας

Οι πάντα δραστήριες Λούπες, το φιλόξενο εργαστήριο δύο γυναικών που σχεδιάζουν εικόνες και χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές τυπώματος, όπως μεταξοτυπία, χαρακτική και σφραγίδες, εγκαινιάζουν τη νέα σεζόν με τέσσερις νέους κύκλους σεμιναρίων, για να μας μυήσουν στον άκρως ενδιαφέροντα κόσμο της μεταξοτυπίας και της σφραγίδας.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν δύο κύκλοι σεμιναρίων μεταξοτυπίας, στους οποίους θα διδαχθούν οι βασικές αρχές του τυπώματος με την τεχνική της μεταξοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Μπορεί να ενδιαφέρει γραφίστες, εικονογράφους, εικαστικούς, σχεδιαστές υφασμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και οποιονδήποτε θέλει να ανακατευτεί με μελάνια, τελάρα και σπάτουλες και να πειραματιστεί. Η μεταξοτυπία είναι μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ. Το μελάνι περνάει απ’ το τελάρο με τη βοήθεια της σπάτουλας και η εικόνα μας αναπαράγεται πάνω σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια (χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α.).

-Α’ κύκλος
Κάθε Τετάρτη 17:00 - 22:00 (27/09 - 25/10)
-Β' κύκλος
Κάθε Σάββατο 10:30 - 15:00 (04/11 - 02/12)

Επίσης, θα υπάρξουν δύο σεμινάρια σφραγίδας, στα οποία μπορεί κανείς να μάθει πώς με φθηνά υλικά θα έχει εκθαμβωτικές στάμπες και να «σφραγίσει» με σχέδια το οτιδήποτε, από χαρτί μέχρι ύφασμα, ξύλο, γυαλί ή πλαστικό.

-Σεμινάρια Σφραγίδας ΤΣΑΚ – ΜΠΑΜ
Δευτέρες 18:30-21:30, (02/10, 09/10)
-Σεμινάρια Σφραγίδας Ex Libris
Παρασκευές 18:30-21:30 (3/11, 10/11)

SPONSORED LINKS

"Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν."

Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας

  • 1864 - Το Ιωνικό κράτος ενώνεται με την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY