Λίμπα: Σπάστε τα όλα, σπάστε τα

Έχετε άχτι τον πρώην; Σας έφερε στο αμήν το αφεντικό; Θέλετε να τα σπάσετε κυριολεκτικά; Βουρ για το «Λίμπα» στου Ψυρρή.
Λίμπα: Σπάστε τα όλα, σπάστε τα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σας χώρισε και θέλετε να του σπάσετε το παρμπρίζ. Σας απέλυσε και φλερτάρετε έντονα με την ιδέα να τον κάνετε να αλλάξει τζάμια στο σπίτι ή φανάρια στο αυτοκίνητο. Η πίεση σας ανέβηκε στο κεφάλι και ξεσπάσατε τον τοίχο αποκτώντας κάταγμα και γύψο στο χέρι, χωρίς όμως καμία απολύτως αποσυμφόρηση.

Λοιπόν, ακούστε προσεκτικά. Πλέον υπάρχει τρόπος να εκτονώσετε την οργή σας χωρίς:

1. Να σας κλείσουν μέσα

2. Να φάτε μήνυση

3. Να φάτε τα μούτρα σας

4. Να δώσετε μια κατοσταρού (και βάλε) για να πάρετε νέο κινητό ή μισό μηνιάτικο για νέα LCD

Λέγεται «Λίμπα», βρίσκεται στου Ψυρρή και είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε για να σας βοηθήσει να εκτονωθείτε σωματικά και ψυχικά.

Η Ελένη Δρίβα και ο Σπύρος Τρικαλιώτης βρίσκονται πίσω από την πρωτότυπη αυτή ιδέα, η οποία κάνει θραύση – χα! – στο εξωτερικό και όπως μας λέει η Ελένη την πρωτοσυνάντησαν σε ταξίδι τους στην Αργεντινή. Μετά από μια μίνι έρευνα και αρκετές ημέρες χαβαλεδιάσματος «πλάκα πλάκα, λες να το κάνουμε;», βρήκαν χώρο, βρήκαν τα αντικείμενα και άνοιξαν ανήμερα πρωτοχρονιάς 2017 το «Λίμπα».

Πρώτος πελάτης ήταν οι μαμάδες τους, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές πάντα, οι οποίες πέρα από το να πάρουν ζακέτες τους είπαν «προσέξτε μην πάθετε τίποτα» δίνοντας το ΟΚ για να ανοίξει ο χώρος και για το κοινό. «Στην αρχή δεν πάταγε πόδι κανένας, έβλεπαν το Rage Room στην ταμπέλα και νόμιζαν ότι είναι μπαράκι που παίζει ρέγκε, είχαμε και το Break-fast και μας περνούσαν για μπραντσάδικο», λέει η Έλενα. «Κάποια στιγμή μας ξετρυπώσατε εσείς οι δημοσιογράφοι και άρχισε σιγά σιγά να έρχεται κόσμος που αρχικά νόμιζε ότι κάναμε πλάκα».

Μόνο πλάκα δεν έκαναν βέβαια. Ο υπόγειος χώρος του «Λίμπα» διαθέτει σαλονάκι όπου αλλάζετε και φοράτε τα προστατευτικά και δύο δωμάτια, με πάσης φύσεως εργαλεία – λοστούς, ρόπαλα, βαριοπούλες – και αντικείμενα που μπορείτε να κάνετε χίλια κομμάτια. Μπουκάλια, πιάτα, τηλεοράσεις, κινητά (έχουν και το 3310), βάζα, εκτυπωτές, κονσόλες, πληκτρολόγια ακόμα και παρμπρίζ περιμένουν στωικά να τα κάνετε σμπαράλια, χωρίς να περάσετε το βράδυ σας στη ΓΑΔΑ ή στο ΚΑΤ.

Ο χώρος προσφέρει ποικιλία «πακέτων» για σπάσιμο. Το βασικό πακέτο ονομάζεται Break-fast και περιλαμβάνει οκτώ μπουκάλια για σπάσιμο, ενώ κοστίζει 5€. Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι το πακέτο των 20 μπουκαλιών στα 10€ και ένα αντικείμενο δώρο με ελεύθερη επιλογή από τα αναλώσιμα του μαγαζιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος δεν αλλάζει με τον αριθμό των ατόμων. Κάθε πακέτο μπορείτε να το σπάσετε μόνος σας ή με φίλους σας πληρώνοντας τα ίδια.

«Το ΧΑΟΣ είναι το πιο δημοφιλές πακέτο», λέει η Ελένη, «με αυτό διαλύεις σχεδόν όλο το μαγαζί, αλλά και πάλι δεν υπάρχει ταβάνι. Αρκετοί αγοράζουν το ΧΑΟΣ και προσθέτουν εξτρά τηλεοράσεις, παρμπρίζ, ό,τι θέλει ο καθένας. Αυτήν την περίοδο έχουν μεγάλη πέραση οι παιχνιδομηχανές». Το κόστος του ανέρχεται στα 100€.

Η όλη εμπειρία απογειώνεται με την προσθήκη μουσικής, ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη – καταστροφέα. Από κλαρίνα για τους μερακλήδες μέχρι Μπετόβεν για όσους θέλουν να αναβιώσουν σκηνές από το Κουρδιστό Πορτοκάλι. Ούτε εδώ υπάρχει ταβάνι, φέρνετε ό,τι μουσική θέλετε και τους λέτε να τη βάλουν ενώ εσείς τα σπάτε. Κάποιοι, γουστάρουν ακόμα και δημοτικά. «Όλα γίνονται, καλή θέληση να υπάρχει».

Ιτιά, ιτιάααααα…

(τηλεόραση σμπαράλια)

λουλουδιασμένηηηηηη

(κινητό εκσφενδονίζεται σε τοίχο)

αχ, πώς μοσχοβολάς καημένη

(πιάτα χίλια κομμάτια)

Ιτιά, ιτιά μέσα στο ρέμα

(RIP Playstation 1)

πως σ’ αγαπώ δεν είναι ψέμα.

(πάει και το σερβίτσιο)

Info:

Λίμπα
Πιττακή 6, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 1406 5700
Ανοικτά κάθε μέρα από τις 14.00 μέχρι τις 22.00 και Σαββατοκύριακα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v