Ολόκληρη η απολαυστική «Θεωρία της Pixar» σε 8 λεπτά

Μάθετε για την περίφημη «Pixar Theory», που συνδέει μέσα από αναφορές και στοιχεία τις πλοκές όλων των ταινιών της Pixar, σε ένα video οκτώ λεπτών.
Ολόκληρη η απολαυστική «Θεωρία της Pixar» σε 8 λεπτά
Πώς θα αντιδρούσατε αν σας λέγαμε ότι όλες οι ταινίες της Pixar συνδέονται; Ότι όλοι οι χαρακτήρες που βλέπουμε στα animation διαμάντια των κορυφαίων στούντιο του είδους ανήκουν στον ίδιο κόσμο, απλώς σε διαφορετικές μεταξύ τους εποχές; Ότι τα παιχνίδια του Toy Story, ο Νέμο, ο Ρατατούης, ο Wall-E, η Γενναία, ακόμη και τα αυτοκίνητα, δεν είναι παρά διαφορετικά κεφάλαια μιας ενιαίας ιστορίας;

Αυτήν ακριβώς την θεωρία ανέπτυξε ένας… animation συνομωσιολόγος (ή απλώς μεγάλος φαν των ταινιών της Pixar), ο Jon Negroni. Πριν από ενάμισι περίπου χρόνο, ανέβασε στο blog του την περίφημη “Pixar Theory”, αποτέλεσμα ενός έτους θέασης των ταινιών και εντοπισμού συνδετικών κρίκων μεταξύ τους.

Χρειάστηκαν παραπάνω από 4.500 λέξεις για να αναπτύξει ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεωρία του. Μη φοβηθείτε από την έκταση, οι αναφορές και οι συνδέσεις κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον - μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Σύμφωνα λοιπόν με την Pixar Theory, οι παρακάτω ταινίες ανήκουν στο ίδιο «σύμπαν»: A Bug’s Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Cars, Ratatouille, Wall-E, Up, Toy Story 3, Cars 2, Brave, Monsters University. Μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου, ο Negroni συμπληρώνει την «Ιστορία του σύμπαν της Pixar» με βάση τις νέες ταινίες της εταιρίας, ενώ προχωρά και σε διορθώσεις της με βάση παρατηρήσεις των αναγνωστών για «τρύπες» στη θεωρία – ήδη τα σχόλια ξεπερνούν τα 9.000.

Βασικά σημεία της θεωρίας του είναι τα εξής: Όλα ξεκινούν από την ταινία «Brave» την οποία κατατάσσει στην «αρχαιότερη» του κόσμου της Pixar. Από εκεί ξεκινά μια διαμάχη μεταξύ ανθρώπων, ζώων και μηχανών. Η μάχη μεταξύ ανθρώπων και ζώων αποτυπώνεται στις ιστορίες του Ratatouille, του Up και του Νέμο. Η διαμάχη αυτή ωθεί τους ανθρώπους να καταστρέψουν τον κόσμο των ζώων – η εταιρία για παράδειγμα που κατεδαφίζει το σπίτι του παππούλη του Up, είναι η ίδια στην οποία αργότερα οφείλεται η καταστροφή της Γης που βλέπουμε στο Wall-E. Παράλληλα, ο Σύνδρομος στους «Απίθανους» δημιούργησε ρομπότ υψηλής νοημοσύνης, που σταδιακά απέκτησαν τον έλεγχο – εξ ου και η τεχνολογική κυριαρχία επί του ανθρώπου στον Wall-E. Στο φινάλε του μάλιστα, ο Wall-E και η Eva φυτεύουν ένα δέντρο, που μοιάζει εξαιρετικά με αυτό κάτω από το οποίο ζουν τα έντομα στο «A Bug’s Life». Από τις μεταλλάξεις στο διάστημα, προέκυψαν σταδιακά τα τέρατα του «Μπαμπούλας ΑΕ», τα οποία – υποστηρίζει ο Negroni – ανοίγουν ντουλάπες όχι σε άλλες διαστάσεις, αλλά στο παρελθόν. Κάπως έτσι συναντούν την Boo, η οποία, μέσα από πολύπλοκες εξηγήσεις, αποδεικνύεται πως δεν είναι παρά η… γριά μάγισσα της ταινίας «Brave», η οποία συνεχίζει να ψάχνει τον Σάλλι.

Μπερδευτήκατε; Έχετε όσο χρόνο και όσες εξηγήσεις χρειαστείτε εδώ. Κι αν βαριέστε να διαβάσετε μερικές χιλιάδες λέξεις – που σίγουρα θα ξυπνήσουν το παιδικό σας ένστικτο για ανακαλύψεις και θεωρίες μαγικών συνομωσιών - δείτε το παρακάτω video, στο οποίο συνοψίζεται η θεωρία μέσα σε οκτώ λεπτά.

 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v