Τι να κάνω με τους γονείς που μεγαλώνουν;

Σίγουρα η στοργή και η αγάπη είναι κάτι που χρειάζονται οι – μεγάλοι – γονείς μας, αλλά ας δούμε το θέμα και λίγο πιο πρακτικά.
Τι να κάνω με τους γονείς που μεγαλώνουν;

Νιώθουν μόνοι, κάπως παραμελημένοι και σίγουρα με καμία αυτοπεποίθηση όσον αφορά τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ναι, οι γονείς μας μεγάλωσαν και ναι, έχουν ανάγκη την ψυχολογική μας υποστήριξη, όχι όμως μόνο με αγκαλιές και «σ’ αγαπώ μαμά και μπαμπά».

Ας πάρουμε λίγο πιο πρακτικά το ζήτημα της… γονικής ενασχόλησης και ας δούμε μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με τους μεγάλους γονείς μας ώστε να περάσουμε κι εμείς καλά και εκείνοι ακόμα καλύτερα.



Θέατρο ή σινεμά;



Κλασική, παραδοσιακή αξία που σίγουρα θα τους ενθουσιάσει ενώ είναι δεδομένο ότι θα περάσετε κι εσείς καλά μαζί τους. Θέατρο και κινηματογράφος αποτελούν μια όμορφη και ρομαντική πρόταση εξόδου, με τον δεύτερο μάλιστα να ενδείκνυται αυτήν την εποχή όταν τα θερινά της πόλης ανοίγουν σιγά σιγά. Προτιμήστε βέβαια κάτι oldschool που εγγυημένα θα τους αρέσει και αποφύγετε τους νεωτερισμούς και τις «Ψαγμενιές» εκτός και αν η μαμά ή ο μπαμπάς θεωρείτε πώς… το’χουν.

Πάμε συναυλία;

Εξίσου ψυχαγωγική πρόταση εξόδου, η οποία εξασφαλίζει όμορφες στιγμές με τους γονείς. Και εδώ ισχύει ο κανόνας «πηγαίντε τους κάπου που να τα ξέρουν». Σταθερή αξία προτάσεις καλλιτεχνών όπως ο Γιώργος Νταλάρας ή ο Διονύσης Σαββόπουλος (όλο και κάπου παίζουν πάντα), εναλλακτικά προτιμήστε κάτι πιο ανάλαφρο και νοσταλγικό, όπως π.χ. μια συναυλία αφιερωμένη σε έργα του Αττίκ ή του Χατζηδάκι.

Έλα να σου μάθω το Facebook!



Κατά πάσα πιθανότητα οι γονείς σας θα νιώθουν άχρηστοι κάθε φορά που τους αναφέρετε τι είδατε/κάνατε στο Facebook. Ενδεχομένως να νιώσουν και άβολα γιατί δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη. Γιατί λοιπόν να μην αναλάβετε να τους μάθετε τα βασικά για το δημοφιλές δίκτυο; Ανοίξτε τους ένα προφίλ και εξηγείστε τους απλά και καθαρά τι είναι αυτό το πράγμα για το οποίο μιλάνε όλοι και πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να έρθουν σε επαφή με τους φίλους τους. Ε, και με κανέναν παιδικό έρωτα, χωρίς όμως, το επαναλαμβάνουμε χωρίς, να της στείλουν λουλούδια σε σχόλιο σε φωτογραφία και «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΥΚΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ!!!».

Και τον υπολογιστή

Το ίδιο ισχύει και με τα κομπιούτερ και τους αριθμούς. Αν ο γονιός σας δεν το κατέχει το ζήτημα, τότε αξίζει να μπείτε στον κόπο τα Σαββατοκύριακα αν είστε χαλαροί για να του κάνετε ταχύρρυθμα σεμινάρια για το πώς να χρησιμοποιεί το PC και να μπαίνει "στο Ιντερνέτ" και τον μαγικό του κόσμο. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο από εσάς, όμως εκείνου θα του δώσει αρκετές ώρες ανέμελου σερφαρίσματος.

Πάμε για μια βόλτα;



Αρκετές φορές τα πιο μίνιμαλ πράγματα είναι και τα πιο ευχάριστα. Μια βόλτα με τον μαμά ή τη μπαμπά για ψώνια ή καφεδάκι και ηλιόλουτρο στη λιακάδα το Σαββατοκύριακο μπορεί να τους γεμίσει με αρκετά αποθέματα ενέργειας για να αποφασίσουν ότι μπορούν και μόνοι τους κάποια στιγμή να βγουν για τσάρκα μεσοβδόμαδα χωρίς να καθίσουν να μιζεριάσουν στο σπίτι όλη μέρα βλέποντας Μενεγάκη. Αν η βόλτα μάλιστα συνδυαστεί με περίπατο σε μια ωραία τοποθεσία – π.χ. Ακρόπολη, Φιλοπάππου κ.α. – τότε ακόμα καλύτερα για εκείνους και για εσάς.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v