10 μικρά μυστικά στην Πλάκα και το Μοναστηράκι

Οι ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας είναι, μοιραία, αυτές που έχουμε περπατήσει πιο πολύ. Είναι δυνατόν να κρύβουν ακόμα μυστικά;
10 μικρά μυστικά στην Πλάκα και το Μοναστηράκι
Στο προαύλιο της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, μπορείς ακόμα να δεις τα απομεινάρια του αρχαίου ναού της Αρτέμιδας –κομμάτια του οποίου χρησιμοποιήθηκαν για το χτίσιμο της εκκλησίας.

Αυτή η συγκλονιστικά φουντωτή (και συγκλονιστικά μωβ) μπουκαμβίλια που πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες της Πλάκας σε περιοδικά, ταξιδιωτικούς οδηγούς και τράπεζες φωτογραφιών, βρίσκεται στη γωνία των οδών Ερεχθέως και Λυσίου.



Νησιώτικη ομορφιά δεν έχουν μόνο τα Αναφιώτικα: Ασβεστωμένα πεζούλια, φουντωτές μπουκαμβίλιες και ονειρική ησυχία α λα μεσημέρι στο χωριό έχει και η γειτονιά της «Σπηλιάς της Ακροπόλεως», εκεί που συναντιούνται οι οδοί Επιμενίδου και Θρασύλλου.

Στο 13 της οδού Πρωτογένους στου Ψυρρή υπάρχει ένα underground (κυριολεκτικά και μεταφορικά) club, κάτω από την πιτσαρία Crust, που φιλοξενεί σούπερ χορευτικά πάρτι που κρατάνε μέχρι τις πρώτες –ενίοτε και τις δεύτερες– πρωινές ώρες.

Η μικρούλα οδός Αυλητών, επίσης στου Ψυρρή, είναι μια υπαίθρια έκθεση τέχνης, με τα κορνιζαρισμένα φωτογραφικά πορτρέτα του Jordan Makarof να «πιάνουν» το βλέμμα των περαστικών.

Στο 10 της οδού Αισώπου, πολύ κοντά στις ουρές του Little Kook, οι λάτρεις των «ψαγμένων»/ εξωτικών κουζινών θα βρείτε το μοναδικό εβραϊκό εστιατόριο της Αθήνας, το Gostijo

Τα καλύτερα κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα όλης της Αθήνας, πάντως, τα τρώμε σταθερά εδώ και χρόνια στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρομάκι της Επιχάρμου (εκεί που συναντά την Τριπόδων) το Καφενείο.

Στη γωνία Αιόλου και Χρυσοσπηλιωτίσσης, στην Αγία Ειρήνη, υπάρχει ένα αυθεντικό γλυπτό του Φασιανού, που βάζουμε στοίχημα πως δεν είχατε προσέξει. Είναι ο υπέροχος «Κερδώος και Φιλόξενος Ερμής».

Από τα 25€ ξεκινά το αυθεντικό, ανατολίτικο χαμάμ του Al Hammam στην Πλάκα, στη γωνία Τριπόδων και Ραγκαβά.

Το Μουσείο Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής στην Ελλάδα (Μονής Αστερίου 3) που φιλοξενεί έργα ζωγραφικής, σχεδίων, γλυπτικής και χαρακτικών ευρωπαίων καλλιτεχνών από το 1940 και μετά έχει κάθε Κυριακή ελεύθερη είσοδο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v