Σούπερ καφέ με υπέροχη θέα στην Αττική

Ιερός βράχος ή αθηναϊκή ριβιέρα; Μαρίνα Φλοίσβου ή Βουλιαγμένης; Λύνουμε διλήμματα… θέας με καφεδάκι σε αγαπημένες διευθύνσεις.
Σούπερ καφέ με υπέροχη θέα στην Αττική
Ο καφές και η όμορφη θέα είναι ζευγάρι πλασμένο ο ένας για την άλλη-τέλος! Και η άνοιξη που καταφθάνει μας βάζει ήδη στο μυαλό σκέψεις να κινήσουμε για λόφους, πάρκα και μαρίνες στην Αττική και να πιάσουμε θέση με θέα θάλασσα, πράσινο, Ακρόπολη και Αθήνα.

Ιδού τα αγαπημένα μας καφέ για να χορτάσουμε υπέροχη θέα εντός και εκτός Αθηνών.

Αθηναίων Πολιτεία
Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου 33, Θησείο, τηλ: 210 3413795

Με φόντο τον ιερό βράχο, η Πολιτεία αποτελεί κλασσικό meeting poing του Θησείου με τραπεζάκια έξω στην περατζάδα της Αποστόλου Παύλου και σερβίρει καφεδάκι από νωρίς, συνεχίζει το μεσημέρι με μενού και μας κρατά συντροφιά ακόμα και όταν βραδιάζει με ποτό και ικανοποιητική λίστα κρασιών.

Λουκούμι Βar
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3234814

Θέα – και τιμές – σκέτο «λουκούμι» στο αγαπημένο νεανικό στέκι το οποίο προσφέρει καφεδάκι και (αργότερα) ποτά και cool μουσικές με φαντασμαγορική θέα σε Αστεροσκοπείο και Ακρόπολη. Πεινάσατε; Στο Λουκούμι θα βρείτε και ωραιότατα σνακ και burgers σε τιμές από 5€.

La Vista Optimista
Ερμού 95, Μοναστηράκι, τηλ: 2103250242

Φτιάχνει έναν μίνι κήπο στα ψηλά, στρώνεται με γκαζόν και μας περιμένει από νωρίς για καφεδάκι και σνακ (γιατί εκτός από café bar είναι και Bistro) μέχρι αργά για κοκτέιλ και καλές μουσικές. Η θέα είναι… αισιόδοξη, με την Ακρόπολη από τη μια μεριά και την περαντζάδα της Ερμού από την άλλη.

Cafe Mουσείου Ακρόπολης
Δ. Αρεοπαγίτου 15, Μακρυγιάννη, τηλ: 2109000900

Η καλύτερη θέα προς την Ακρόπολη… του ανήκει δικαιωματικά. Το καφεδάκι στον χώρο της ταράτσας του Μουσείου της Ακρόπολης είναι από τις ωραιότερες αθηναϊκές εμπειρίες και συνδυάζεται ιδανικά με ηλιόλουστη βόλτα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και την Πλάκα. Διαθέτει και εστιατόριο για θέα… μετά γεύσεων.

Zafiro Experience
Αττικό Άλσος, Περιοχή Β’, Γαλάτσι, τηλ: 21 06930586

Από το κέντρο της πόλης μεταφερόμαστε στο Αττικό Άλσος, για καφεδάκι στα άνετα τραπεζάκια στην αυλή του Zafiro, από όπου η θέα στην πόλη είναι εξίσου συγκλονιστική, τα δέντρα και το πράσινο δίνουν ηχηρό παρόν, ενώ η κουζίνα ετοιμάζει νόστιμα πιάτα για γεύματα… αφ’ υψηλού.

Το Άλσος της Πόλης
Αγίου Βασιλείου 63, Άλσος Περιστερίου, τηλ: 2105744070

Από το Αττικό Άλσος μεταφερόμαστε το άλσος Περιστερίου για να πιάσουμε τραπεζάκι στο ωραίο καφέ που εδώ και μερικά χρόνια προσφέρει απλόχερα θέα στο πράσινο του πάρκου και ωραιότατα ροφήματα, αλλά και σνακ. Αν το επισκεφθείτε βράδυ, το καφέ του άλσους προσφέρει και δροσιστικά cocktaills.

Cavo seaside
Λεωφ. Ποσειδώνος 105 190 05 Μάτι, τηλ: 22940 39018

Δένουμε… κάβο στο Μάτι για να πιάσουμε θέση στα τραπέζια της ξύλινης εξέδρας του Cavo και να ατενίσουμε την Αργυρή Ακτή, απολαμβάνοντας καφεδάκι, ελαφριά σνακ και ωραία ποτά μετά το ηλιοβασίλεμα. Σημειώστε ότι αυτήν την εποχή το καφέ – εστιατόριο – μπαρ ανοίγει Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές.

Nissakia Surf Club
Παραλία Αρτέμιδας, τηλ: 22940 26323

Παραμένουμε Ανατολικά πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια του Nissakia Surf Club, το οποίο πέρα από hot spot για τους απανταχού λάτρεις του Kite Surf (και οτιδήποτε έχει να κάνει με surf) αποτελεί μια σούπερ επιλογή για χαλαρό καφεδάκι δίπλα στο κύμα και λαχταριστά σνακ ή γεύματά.

Moorings
Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659

Ένα Αll day café bar restaurant στη Βουλιαγμένη ατενίζει το απέραντο γαλάζιο σε έναν μικρό κολπίσκο και η ατμόσφαιρά του θυμίζει κάτι από κατάστρωμα πλοίου. Το Moorings στήνει το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε τον καφέ μας σε ζεν κλίμα χαλάρωσης από νωρίς το πρωί αλλά και γεύμα για μεσημέρι ή cocktail το βράδι.

Due Cavallieri 
Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ.: 210 9851247

Από μαρίνα σε… μαρίνα, η θέα είναι εξίσου όμορφη. Στο προσεγμένο Due Cavallieri θα πιείτε δροσερό καφεδάκι και θα συνοδέψετε με φρέσκα κέικ/ μπισκοτάκια/ κρουασανάκια που θα σας κεράσουν με τον καφέ. Πιστό στην φιλοσοφία του all day, σερβίρει μεσογειακές γεύσεις το μεσημέρι, και ωραιότατα κοκτέιλ το βράδυ.

Ν. Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v