Τα πιο cozy café του κέντρου

Χουχουλιάζουμε με στιλ σε έξι υπέροχα, παραμυθένια cozy café που μας σερβίρουν καφέ και λιχουδιές στον κέντρο της Αθήνας.
Τα πιο cozy café του κέντρου
Ένα κρυμμένο δωμάτιο με χουχουλιάρικο καναπέ στην Πλάκα. Ένας νοσταλγικός παράδεισος στο Κολωνάκι. Μία μυστική, λιλιπούτεια σοκολατερί και ένα… βασιλικό μπιστρό με ρομαντική ατμόσφαιρα στην καρδιά της πόλης. Το αθηναϊκό κέντρο έχει τα δικά του cosy spots και εμείς ξετρυπώνουμε έξι από τα καλύτερα.

Πορτατίφ
Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 2103621866

Ένα μικρό, αλλά πανέμορφο café με γαλλική φινέτσα, ρομαντική διάθεση και… μεγατόνους γλύκας μας περιμένει στα «ψηλά» της οδού Σίνα. Εδώ, στα τραπεζάκια της σάλας ή του cosy παταριού, πίνουμε καφεδάκι μαζί με φοβερά γλυκά, κέικ, λεμονόπιτες, μακαρόν, σοκολατόπιτες, τσιζκέικ, φρεσκοψημένα κρουασάν και άλλα λαχταριστά, που κυμαίνονται μεταξύ 1,50 και 3€.

Ντεμοντέ
Χάρητος 44, Κολωνάκι, τηλ: 2107232525

Με αέρα νοσταλγίας μας γεμίζει το Ντεμοντέ, το καλλιτεχνικό café του όμορφου πεζόδρομου της Χάρητος. Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια του, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν minimal, φωτεινό, design, αλλά άκρως φιλικό χώρο που αναδίδει «σπιτικό άρωμα». Σε φερ φορζέ καρεκλίτσες, καναπέδες και ξύλινα σκαμπό, καθόμαστε για να διαβάσουμε εφημερίδα ή βιβλίο, να τα πούμε με την παρέα και να πιούμε αρωματικό τσάι, καφεδάκι και υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Μαζί, σερβίρονται εξαιρετικά γλυκά ημέρας ή και αλμυρές γεύσεις, όπως κις και χειμωνιάτικες σούπες.

Κιμωλία
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 2111848446

Είναι το πρώτο café που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε κάτι ζεστό, φιλικό, αρτιστίκ και… χουχουλιάρικο για τον καφέ μας. Στην Κιμωλία, στις παρυφές της Πλάκας, απολαμβάνουμε τον καφέ μας, εξαιρετική ζεστή σοκολάτα και σπιτικά γλυκά, ακούγοντας τζαζ μελωδίες ή χαλαρώνοντας με την παρέα (ή και το ραντεβού μας) στην πίσω, πιο πριβέ και ακόμη πιο ζεστή αίθουσα.

Black Duck Garden Bistro
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Παλιά βιβλία στη βιβλιοθήκη. Έπιπλα αντίκες και άνετες πολυθρονίτσες. Ατμοσφαιρικός φωτισμός και γλαστρούλες. Έργα τέχνης, απαλή τζαζ μουσική και φόντο το αίθριο του ιστορικού κτιρίου όπου κάποτε έμενε ο Όθωνας και η Αμαλία, προτού… μετακομίσουν στο ανάκτορο του Συντάγματος. Το μπιστρό του Μαύρου Πάπιου είναι το πιο στιλάτο cozy μέρος στο κέντρο για να απολαύσετε ζεστό καφέ, μαζί με λαχταριστό brunch – στο μενού θα βρείτε αυγά benedict, open face sandwich σολομού, φοκάτσια με απάκι κοτόπουλο και σούπες ημέρας.

The Dark Side of Chocolate
Σόλωνος 49, τηλ: 2103392348

Η γλυκύτατη σοκολατερί της οδού Σόλωνος αποδεικνύει ότι τα πιο μικρά στέκια είναι και τα πιο cosy. Στο ζεστό λιλιπούτειο χώρο του με την διακόσμηση που παραπέμπει σε άλλη δεκαετία, δοκιμάζουμε τις καλύτερες ποικιλίες και συνταγές ζεστής σοκολάτας Valhrona, καθώς και παραδεισένια σοκολατάκια που παρασκευάζονται εκεί και αρωματίζονται με ελληνικά βότανα, πιπέρια και πρωτότυπα υλικά.

Le petit village 
Φωκίωνος 2, Σύνταγμα, τηλ: 2103315616

Μικρό και κομψότατο, το μπιστρό του «Μικρού Χωριού» βρίσκεται μια ανάσα από το Σύνταγμα και μας χαλαρώνει στον στιλάτο, φωτεινό του χώρο, που χωράει… λίγους και καλούς. Εδώ δοκιμάζουμε απίστευτα αρωματικές ποικιλίες τσαγιού, φρέσκους χυμούς και σπιτικές λεμονάδες και χειροποίητα γλυκά όπως το φρέσκο cheesecake.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v