Η έξοδος του Σαββάτου: Φεγγαράδα στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο, μία μέρα μετά την Πανσέληνο του Ιουλίου, απολαμβάνουμε τη φεγγαράδα με θερινό σινεμαδάκι και βραδινό μπάνιο κοντά στην Αθήνα.
Η έξοδος του Σαββάτου: Φεγγαράδα στην Αθήνα
Αυτό το Σάββατο, γιορτάζουμε την πρώτη ημέρα του Αυγούστου και σας έχουμε μερικές πολύ δροσερές ιδέες από το πρωί, με άραγμα σε εξαρχειώτικη αυλή, μέχρι το φεγγαρόφωτο βράδυ – μία ημέρα μετά την Πανσέληνο – με ταινία στην ακροθαλασσιά και, για τους πιο τολμηρούς, νυχτερινές βουτιές.

Πρωί στα Εξάρχεια
Ξεκινάμε τη μέρα μας λογοτεχνικά και εξαρχειώτικα, αφού στα κεντρικά των εκδόσεων Καστανιώτη (Ζαλόγγου 11, 9.00-15.00) αυτό το Σάββατο βρίσκουμε καλοκαιρινό bazaar με βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας του οίκου, με έκπτωση ως και 80%. Ιδανική ευκαιρία να προμηθευτούμε τα βιβλία που θα διαβάσουμε στα ραχάτια του Αυγούστου.

Αφού γεμίσουμε την τσάντα μας, ανηφορίζουμε μέχρι την οδό Καλλιδρομίου, ανάμεσα στη βουή και τα χρώματα της σαββατιάτικης λαϊκής αγοράς των Εξαρχείων. Στους πρόποδες του Στρέφη, βρίσκεται η δροσερή αυλή του Άμα Λάχει (Καλλιδρομίου 69, τηλ: 2103845978), που λειτουργεί από νωρίς για καφεδάκι, ενώ αν πεινάσουμε, μένουμε στο νοσταλγικό (αλλοτινό σχολικό) προαύλιο και παραγγέλνουμε ουζάκι και ελληνικούς μεζέδες, όπως μελιτζάνες φούρνου με μυζήθρα Κρήτης, μπρουσκέτες με χταπόδι, σουπιές με λευκό κρασί, κρεατομεζέδες, κριθαρότο θαλασσινών κ.α. – υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο. 



Βόλτες με φεγγάρι
Αφού ξεκουραστούμε και πάρουμε τον απαραίτητο μεσημεριανό υπνάκο για να γλιτώσουμε από τον καύσωνα, το βράδυ συνεχίζουμε άκρως καλοκαιρινά. Φοράμε τα μαγιό μας (ή έστω ελαφριά ρούχα), και κατηφορίζουμε ως τη Βάρκιζα, για να απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι από τις καρεκλίτσες της Ρίας, του τοπικού θερινού σινεμά (Αφροδίτης 8), που διαθέτει μέχρι και σαιζλόνγκ στις πρώτες σειρές, ενώ παράλληλα με την ταινία, σερβίρει και σινεφίλ κοκτέιλ με ονόματα όπως Καζαμπλάνκα, Pulp Fiction, Hangover, Kill Bill κ.α., στα 6€. Αυτή την εβδομάδα, προβάλλει την κομεντί "Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά", για τον "πόλεμο" του τέλειου ζεύγους που αποφασίζει να χωρίσει, αλλά κανείς τους... δεν θέλει να αναλάβει την επιμέλεια των τριών παιδιών τους. (ώρες προβολής 21.00 και 23.00, εισιτήριο 7,50€).



Όσο για μετά την ταινία, εδώ «κολλά» το μαγιό που σας συμβουλεύσαμε να φοράτε: Το μεγάλο φεγγάρι φωτίζει ειδυλλιακά τα νερά στη Βάρκιζα, και δύσκολα θα αντισταθείτε στον πειρασμό για μία νυχτερινή βουτιά στο ελεύθερο τμήμα της πλαζ, πέρα από το Yabanaki. Η παραλία διαθέτει άμμο και λεπτό βότσαλο, τέτοιο ώστε να μην φοβάστε σε κάθε σας βήμα στο νερό, ενώ στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά μαγαζάκια ή περίπτερα για να εφοδιαστείτε με μπύρες ώστε να αράξετε στην παραλία μέχρι να στεγνώσετε και να πάρετε τον δρόμο της επιστροφής. Αυτό, βέβαια, αν δεν αποφασίσετε να μείνετε στη θάλασσα μέχρι την ανατολή του ήλιου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v