5 σούπερ μέρη για brunch στη λιακάδα

Απολαμβάνουμε καφεδάκι, ομελέτες, burgers, pancakes και άλλα μπραντσο-καλούδια, σε πέντε αθηναϊκά café με τραπεζάκια στην λιακάδα.
5 σούπερ μέρη για brunch στη λιακάδα
Bell Square
Πλατεία Αγίου Δημητρίου 2, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0643 8318

Άνοιξε στην «μυστική» πλατεία των Αμπελόκηπων, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, και απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, όπου απολαμβάνουν εξαιρετικές ποικιλίες καφέ, αλλά και ένα ωραιότατο brunch menu: Σαλάτα του καίσαρα με ποσέ αυγό, open face sandwich με αβοκάντο, μπούκοβο και αγγούρι, κροκ μαντάμ, αυγά scrambled, benedict ή τηγανητά, και pancakes σε τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμούς είναι μερικά από τα highlights του καταλόγου. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 5-7€.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 21 0956 2300

Η πίσω αυλή του Momo, με τα δέντρα, τους μεγάλους πάγκους και τα τραπεζάκια κάτω από τις φυλλωσιές, είναι η αγαπημένη μας ανοιξιάτικη γωνιά στην Καλλιθέα. Τα Σαββατοκύριακα, απολαμβάνουμε brunch με κερασμένο γαλλικό καφέ: Τα αρτοκαλαθάκια είναι χορταστικά, τα pancakes έρχονται με τρεις διαφορετικές γλυκές «σος», οι ομελέτες είναι καλοφτιαγμένες και τα burgers ωραιότατα, συνοδευμένα από ολόκληρη πατάτα και coleslaw. Υπολογίστε περί τα 8-10€ το άτομο για… πλήρες brunch.

Κύριος Χου
Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 21 0342 3972

Κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11.00 ως τις 15.00, ο Κύριος Χου ετοιμάζει… «Χου Brunch» και το σερβίρει στην παρεΐστικη αυλή του στα Πετράλωνα. Εδώ δοκιμάζουμε αλμυρές τάρτες, pancakes-κόλαση, κροκ μαντάμ και σκοτσέζικα αυγά, αλλά και φοβερά γλυτκά όπως το cheesecake βυσσίνο. Μαζί με καφεδάκι, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

Warehouse
Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ: 21 5540 8002

Στα τραπέζια που απλώνει το Warehouse στο πλακόστρωτο της Βαλτετσίου, δοκιμάζουμε από το πρωί εξαιρετικά blends εσπρέσο. Καθημερινά όμως, βρίσκουμε στο μενού και τα ιδανικά τσιμπολογήματα για όλες τις ώρες μέχρι το βράδυ. Για brunch, μας αρέσουν ιδιαίτερα οι μπρουσκέτες με παστράμι, καραμελωμένο κρεμμύδι, βολάκι Άνδρου και πίκλες, το burger με τσάτνεϊ μπέικον και παλαιωμένο τσένταρ, η στραπατσάδα και τα κρουασάν βουτύρου με γαλοπούλα ή τα μπριός με χοιρινό απάκι, μπούκοβο και λάιμ. Για καφέ και πρωινο-μεσημεριανό, υπολογίστε περί τα 10-12€.

Μπελ Ρέϋ
Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ: 2130326450

Στα τραπέζια που απλώνει περιμετρικά στα πεζοδρόμιά του, το κουκακιώτικο στέκι του Μπελ Ρέυ μας δροσίζει με cold brew και φθηνά φρέντο εσπρέσο και καπουτσίνο (από 2,50€) και φρέσκους χυμούς (δοκιμάστε τον μήλο-πατζάρι-καρότο-τζίντζερ). Στα του φαγητού, μας προτείνει all day brunch με croquet madame και monsieur, με μπουρίτο κοτόπουλο, με σάντουιτς με black angus και burger μοσχαριού με τηγανητό αυγό, ενώ έχει επιλογές και για vegans, όπως τα tacos με αβοκάντο και κιμά σόγιας. Για καφέ και τσιμπολόγημα, υπολογίστε περί τα 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v