5 ζεστά ταβερνάκια για τις μέρες των γιορτών

Τα πιο ζεστά ταβερνάκια της Αθήνας για τα παρεΐστικα τσιμπούσια με γιορτινές γεύσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων.
5 ζεστά ταβερνάκια για τις μέρες των γιορτών
Φάνη Μεζέ
Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ: 2106511124

Στον ζεστό και παρεΐστικο χώρο του Φάνη Μεζέ, ο πιο λιχούδης γάτος του Χολαργού μας ετοιμάζει εκπλήξεις για την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο ήδη ενδιαφέρον μενού των μεζέδων του, από τους οποίους ξεχωρίζουμε τα κεφτεδάκια ούζου σαγανάκι, το ταλαγάνι με την μαρμελάδα ντομάτας και την φοβερή τηγανιά, τις ημέρες των γιορτών προστίθενται χειμωνιάτικες γεύσεις, όπως η ανάμεικτη σαλάτα με ρόδι, ντοματίνια και πορτοκάλι, το φιλέτο κοτόπουλο με προσούτο, μοτσαρέλλα και σάλτσα λεμονιού και ο καπνιστός σολομός με κρεμμύδι, κάππαρη, άνηθο και λεμόνι. Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό τις επίσημες αργίες, αλλά αμέσως προηγούμενες ημέρες (23-24/12 και 30-31/12), θα απολαύσουμε και ένα άκρως χριστουγεννιάτικο, λαχταριστό πιάτο ημέρας, ήτοι χοιρινό με δαμάσκηνα και κάστανα. Μαζί με λημνιό κρασί, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Μυλόλιθος
Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106465731

Στις ζεστές και πολύχρωμες αίθουσές του, ο Μυλόλιθος μας υποδέχεται στο νοσταλγικά αλλά χαρούμενα διακοσμημένο νεοκλασικό της Πανόρμου, με ζεστή ατμόσφαιρα, ζωντανές μουσικές και ειδικό μενού τις ημέρες των γιορτών. Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα περιλαμβάνει σαλάτα των τριών μάγων με πράσινα λαχανικά, αμύγδαλο, ρόδι, πράσινο μήλο, καραμελωμένο κυδώνι και ντρέσινγκ από μπέικον και παρμεζάνα, κρέπες Καισαρείας, γαλοπούλα Ουέλιγκτον με σάλτσα μαυροδάφνης και σοκολάτα για κυρίως και χριστουγεννιάτικο κορμό κάστανο για γλυκό (25€ το άτομο). Το κανονικό μενού περιλαμβάνει εξίσου ενδιαφέρουσες γεύσεις κρεατικών και θαλασσινών μεζέδων «για τη μέση» αλλά σε ποσότητες κανονικών μερίδων – μαζί με κρασί υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Ονειρία
Κολοκοτρώνη 9, Χαλάνδρι, τηλ: 211 4035993

Άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες στην καρδιά του Χαλανδρίου και μεταμόρφωσε την παλιά μπυραρία της περιοχής σε ένα νοσταλγικό χώρο από πέτρα και ξύλο, γεμάτο αναφορές στην ελληνική παράδοση. Στα τραπεζάκια καταφθάνουν νόστιμοι, κλασικοί μεζέδες με μοντέρνες πινελιές, από σαγανάκι κανταΐφι με σουτζούκι και αυγό και λουκάνικο με τραχανά μέχρι φάβα με κρεμμυδάκια στιφάδο και στριφτάρια με σύγκλινο και φέτα. Για την Παραμονή των Χριστουγέννων, βρίσκουμε γιορτινό μενού των 18€ κατ’ άτομο, με σαλάτα, πλατό ορεκτικών με ρολό, μπορυσκέτα, μπουρέκι μελιτζάνας με παστράμι και μπάρα κολοκυθιού με μοσχαρίσιο κιμά και κάρυ, ρολό γαλοπούλας ή σελινάτο με αγριόχοιρο ή μπιφτέκι μοσχαρίσιο για κυρίως και σοκολατένιο κορμό με κάστανο για το τέλος.

Λεμονόκηπος
Αγίας Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0258 8611

Στις όμορφες αίθουσες ενός νεοκλασικού του 1930, σε ένα σπίτι με άρωμα Ανατολής και cozy ατμόσφαιρα γύρω από το τζάκι, ο Λεμονόκηπος μας ταξιδεύει μέσα από τις πολίτικες και μικρασιατικές γεύσεις του μενού του. Τις ημέρες των γιορτών το μενού φορά τα γιορτινά του – τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για παράδειγμα, εκτός από live μουσική, βρίσκουμε και γεύσεις όπως φωλιές με κιμά και κάστανα, βελουτέ κολοκύθας με καπνιστό χοιρινό, χοιρινό ρόστο, δίπλες με παγωτό μελομακάρονο και άλλα ωραία. Το μενού του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν στοιχίζει 24€ το άτομο και της Πρωτοχρονιάς 28€. Τις υπόλοιπες ημέρες, για ένα χορταστικό γεύμα από το κυρίως μενού μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Άμα λάχει
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ: 21 0384 5978

Στον πάνω όροφο του παλιού σχολείου των Εξαρχείων, στα «πόδια» του λόφου του Στρέφη, αλλά πλέον και στον κάτω χώρο του πρώην γαλλικού μπιστρό, τα τραπεζάκια πλαισιώνονται από γιορτινή διακόσμηση. Εδώ δοκιμάζουμε ελληνικά τυριά, μεζέδες όπως καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, φαβοκεφτέδες, κουσκουσάκι με κοτόπουλο και καπνιστό χοιρινό, μακαρούνες Καρπάθου με σάλτσα ρόκας, αλλά και πιο «κυρίως» πιάτα όπως κεμπαπάκια, μπιφτεκάκια, πανσέτες και λουκάνικο Ευρυτανίας με πράσο. Μαζί με ωραίο χύμα κρασί, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v