Τα πιο παρεΐστικα φαγοπότια στην Αθήνα

Μερακλίδικη μουσική, εκλεκτοί μεζέδες, καλό κρασί και καλή παρέα. Το νόημα της ζωής σε επτά μεζεκλίδικες διευθύνσεις στην Αθήνα.
Τα πιο παρεΐστικα φαγοπότια στην Αθήνα
Τσουγκρίζουμε ποτηράκια με κρασί, ακούμε ωραίες πενιές – ζωντανές ή ηχογραφημένες – τρώμε καλά και αρκετά οικονομικά και περνάμε όμορφες βραδιές με την παρέα.

Πού;

Σε αγαπημένα μεζεδοπωλεία της Αθήνας και των προαστίων, για τα πρώτα παρεΐστικα τσιμπούσια του χειμώνα. Αμέ.

Ψυρρηκοκκό
Τάκη 24, Ψύρρη, τηλ: 6930165263

Μουσικό μεζεδοπωλείο στου Ψυρρή, που πέρα από ωραιότατη μουσική υπόκρουση από καλλιτέχνες, χωρίς μικρόφωνο, «σερβίρει» εξίσου νόστιμη και τσαχπίνικη κουζίνα. Ωραία η σαλάτα του μαγαζιού με μαρούλι και τομάτα, λόλα και βαλσάμικο,  νοστιμότατα και τα ορεκτικά με τη μελιτζάνα με φέτα και σάλτσα τομάτα, τα κεφτεδάκια «της γιαγιάς» με πατάτες τηγανιτές, τη φέτα «ραβασάκι» με μέλι και το μπεκρή μεζέ να ξεχωρίζουν. Από κυρίως, καλές επιλογές είναι η τηγανιά με ψαρονέφρι σβησμένο με κόκκινο κρασί και οι ποικιλίες. Για ένα μεζεδογεύμα με κρασί υπολογίστε περί τα 12-15€/άτομο. Το ζωντανό πρόγραμμα είναι από Τετάρτη έως Σάββατο από τις 21.00 και Κυριακή από τις 14.00.

Μονοκατοικία
Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, τηλ: 6219109

Μια όμορφη μονοκατοικία μακριά από τη βαβούρα του Χαλανδρίου φιλοξενεί ένα από τα αγαπημένα μεζεδοπωλεία της περιοχής. Πιάνουμε θέση κοντά στο τζάκι και παραγγέλνουμε σαλάτα ρόκα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα φράουλας, ελληνικά σπρινγκ ρολς με λευκό τυρί, μπούτι κοτόπουλο γεμιστό με φάβα, μπιφτέκι με πατάτες «βραχάκια» και σος γιαουρτιού και πολλά ακόμα μεζεκλίκια. Η μουσική ευνοεί το τσιν τσιν των κρασοπότηρων, ενίοτε φέρνουν και καλλιτέχνες με ρεμπέτικα, και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€ ανά άτομο με κρασί.

Τσιπουρίτο
Αγαμέμνονος 23, Χολαργός, τηλ: 21 0651 1307

Λευκά τραπέζια και ψάθινοες καρέκλες, λαδόκολλες στα τραπέζια, ζωντανή μουσική, μικρός κατάλογος, νόστιμα πιάτα. Το Τσιπουρίτο σερβίρει λίγα καλά: σαλάτα ντάκος κλασική και νοστιμότατη, τηγανιά λουκάνικο με μπούκοβο και φέτα εξαιρετική, κεφτεδάκια με δυόσμο και κρέμα γιαουρτιού, ρολάκια με κατσικίσιο τυρί και μαυρομάτικα με μπέικον συνοδεύουν όπως πρέπει τσίπουρα και κρασάκια… παρεΐστικα. Όσο και να φάτε και να πιείτε, δύσκολα θα ξεπεράσετε τα 20€/ άτομο με κέρασμα ρακόμελο και φρουτάκι ή γλυκό στο τέλος.

Κορκόφιλας
Βίτωνος 5, Αθήνα, τηλ: 2103464204

Μουσικό στέκι που σερβίρει νοστιμότατα – αν και σε μικρή ποσότητα – μεζεδάκια έξω από την φασαρία του Κεραμεικού, συνοδεία ωραίας ζωντανής μουσικής (ρεμπέτικα - λαϊκά). Ο χώρος είναι μικρός και συμπαθητικός, ενώ στα των μεζέδων το μενού περιλαμβάνει μανιτάρια σε λαδόξυδο, ψητή πατάτα με μπέικον και κρέμα γάλακτος, ψητό χαλούμι, τηγανιά, χορτοπιτάκια, πίτα με κοτόπουλο και καλή χειροποίητη τυροκαυτερή. Πολύ καλό και το γλυκόπιοτο ροζέ του, από την Ικαρία. Υπολογίστε περί τα 15-17€/ άτομο με κρασί και φαγητό.

Σαλός Λαγός
Τρώων 63 & Αιολέων, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 21 0341 4234

Από τα μεζεδοπωλεία που ξεχωρίζουν στην όμορφη γειτονιά των Πετραλώνων, ο Σαλός γεμίζει με νεαρόκοσμο, συνδυάζει καλές τιμές με καλούς μεζέδες και βγαίνει κερδισμένος παρ’ ότι… τρελός. Στο εσωτερικό του τα λιγοστά τραπεζάκια ενίοτε θυμίζουν… μεγάλο τραπέζι και υποδέχονται μεζέδες από μπλε τετράδιο σχολείου που περιλαμβάνουν επιλογές όπως πατατοσαλάτα, τυροκαυτερή χειροποίητη, κεφτεδάκια, μελωμένο κότσι – ποίημα, και τηγανιά Ηπείρου με πράσο, κονικάκ και θυμάρι. Οι τιμές των μεζέδων δεν ξεπερνούν τα 6€, επομένως για τσιμπολόγημα μετά ρακόμελου υπολογίστε 10-15€/ άτομο.

Φειδίου Δύου (2)
Φειδίου 2, τηλ: 21 0330 0060

Αυτό το μικρό μαγαζάκι πίσω από το Ρεξ, σερβίρει ελληνικό καφέ από το πρωί στους πιστούς θαμώνες του και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ με ρεμπέτικες κομπανιές – κάθε ΠΣΚ- που εγγυώνται κέφι και πενιές. Οι μεζέδες είναι τίμιοι εδώ και περιλαμβάνουν παραδοσιακές λιχουδιές όπως πατάτες τηγανιτές φρέσκες, κεφτεδάκια, ζουμερά μπριζολάκια χοιρινά, ντάκο και άλλα αντίστοιχα πιάτα «για τη μέση». Το χύμα κρασί είναι καλό, και ο λογαριασμός θα έρθει στα 10-15€ ανά άτομο με το προαναφερθέν κρασάκι.

Καρδερίνα
Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, τηλ: 21 0345 4000

Η ομάδα πίσω από το κλασικό πλέον μεζεδοπωλείο της Κάππαρης άνοιξε ένα μοντέρνο, νοσταλγικό και άκρως παρεΐστικο τσιπουράδικο στη γειτονιά των Πετραλώνων, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ελληνικές γεύσεις. Δοκιμάστε τη σαλάτα με τα βραστά λαχανικά και το εφτάζυμο παξιμάδι Κρήτης, μπακαλιάρο σκορδαλιά με παντζάρι και βλήτα, μοσχαρίσιο συκώτι, πικάντικα τηγανητά αυγά πάνω σε τηγανητές πατάτες, σκοπελίτικα στριφτάρια, γαριδομακαρονάδες και άλλα χορταστικά. Μαζί με μία από τις πολλές ετικέτες τσίπουρου, υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο. Σημειώστε ότι κάθε Πέμπτη και Παρασκευή βράδυ και κάθε Κυριακή μεσημέρι υπάρχει ζωντανή ελληνική μουσική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v