Τα καλύτερα μέρη για νηστίσιμα τσιμπούσια στην Αθήνα

Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι εδώ και εμείς επιλέγουμε τα πιο νόστιμα στέκια για νηστίσιμα τσιμπούσια στην Αθήνα.
Τα καλύτερα μέρη για νηστίσιμα τσιμπούσια στην Αθήνα

Η Σαρακοστή είναι η χαρά των βήγκαν και η… πειθαρχία όλων των υπολοίπων. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, το σίγουρο είναι πως στην Αθήνα θα βρεις μπόλικες επιλογές για να φας νόστιμα, τηρώντας το έθιμο της νηστείας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές, για κάθε γούστο: από ψαρομάγαζα, μέχρι οινομαγειρεία αλλά και έθνικ στέκια.

Red Elephant
Λαρίσης 42, Πανόρμου, τηλ: 2106924421



Ατμόσφαιρα εξωτική, μυρωδιές Ινδίας που σου σπάνε την μύτη με το που πατήσεις μέσα, και αρκετές επιλογές για… έθνικ νηστεία, θα βρεις στο μικρούλι αυτό εστιατόριο της Πανόρμου, ο κατάλογος του οποίου περιλαμβάνει αρκετές επιλογές με όσπρια και λαχανικά. Σημείωσε οπωσδήποτε το Aloo Gabi, δηλαδή κουνουπίδι και πατάτες μαγειρεμένα με μπαχαρικά, το Zeera Aloo ήτοι πατάτες μαγειρεμένες με σάλτσα ντομάτας, κόλιανδρο και κύμινο, το μιξ λαχανικών με φρέσκα φασολάκια, πατάτες και καρότα μαγειρεμένα σε μείγμα μπαχαρικών, και το Chana Masala, που είναι ρεβίθια μαγειρεμένα με κρεμμύδι, ginger, σκόρδο, ντομάτα και μπαχαρικά. Ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, με παραδοσιακά ινδικά ποτά.

NotJustFalafel
Ρόμβης 16 και Περικλέους 50, τηλ: 21 0321 1393

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NotJustFalafel (@notjust.falafel)


Μια ανατολίτικη γωνιά σε ταξιδεύει γευστικά από την πιάτσα της Αγίας Ειρήνης στη Μέση Ανατολή, μέσα από λαχταριστές ρεβιθο-γεύσεις αλλά και άλλες νηστίσιμες νοστιμιές που θα απολαύσεις στα λιγοστά τραπεζάκια έξω. Σταθερές αξίες εδώ το κλασικό σάντουιτς φαλάφελ με ταχίνι, ντομάτα, μαρούλι, μαϊντανό και πίκλες ή το ομώνυμο Not Just Falafel με χούμους και αγγούρι και το Chef Falafel με μουχαμάρα, γιαούρτι με δυόσμο, λαχανικά και πίκλες. Δροσερή και ιδιαίτερη η Φατούς φτιάχνεται με baby ρόκα, μαρούλι ντομάτα, ραπανάκι, κρεμμύδι και σιρόπι ροδιού, ενώ εξίσου ωραίο είναι το ταμπουλέ τους, με μαϊντανό, πλιγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά. Ο λογαριασμός στα 12€/ άτομο, με μπίρα.

Σαρδελάκι με θέα
Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109670913

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sardelaki_me_thea (@sardelaki_me_thea)

Το «αδερφάκι» της γλυφαδιώτικης ψαροταβέρνας έχει υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης, μοντέρνα διακόσμηση και ένα μπαρ με φρέσκα όστρακα – κλασικά αλλά και λιγότερο συνηθισμένα για να πάρεις στο τραπέζι σου. Κατά τα λοιπά, εδώ θα βρεις θαλασσινά μεζεδάκια όπως φιλεταρισμένο γαύρο, θραψαλάκι, καραβιδόψιχα, μύδια σαγανάκι, αθερίνα, προσφυγάκι και κουτσομούρα, σαρδέλα στα κάρβουνα και γαρίδα ψητή. Ωραιότατη και η κακαβιά, για όσους θέλουν κάτι σε σούπα, όπως και η γαριδομακαρονάδα με θαλασσινά «φρούτα του δάσους». Για ένα πλήρες τσιμπολόγημα με θέα και ουζάκι, υπολόγισε περί τα 20 με 25€ κατ/ άτομο.

Peas
Φαλήρου 40, Κουκάκι, τηλ: 2109218875

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Peas Vegan & Raw Food (@peas_rawvegan)


Τι να peas για αυτό το βήγκαν μαγαζί στο Κουκάκι. Είναι τόσο νόστιμο που και βήγκαν να μην είσαι θα το αγαπήσεις. Εδώ θα δοκιμάσεις κάποιο από τα χορταστικά και φυσικά νηστίσιμα σουβλάκια (θα βρείς μεταξύ άλλων τυλιχτό με δικό τους τέμπε ή με φιλετάκια σεϊτάν), την αλμυρή ωμοφαγική τάρτα με βάση ξηρών καρπών, κρέμα κάσιους, λιαστή ντομάτα και βασιλικό ή το Buddha Bowl με tofu, κινόα, ψητά λαχανικά και αβοκάντο. Θέλεις νηστίσιμο μπέργκερ; Κι από αυτό έχει: Burger Jackfruit το λένε, και βάζουν μέσα «φιλέτο» Jackfruit, καρότο, μείγμα μπαχαρικών, πράσινη σαλάτα, ντομάτα και σως. Σούπερ και οι τιμές του, υπολόγισε περί τα 12€ για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Mystic Pizza
Δες τις διευθύνσεις εδώ



Νηστεία και… κάνναβη συνδυάζονται; Φυσικά. Στην Mystic Pizza σε Εξάρχεια και Καλλιμάρμαρο, χρησιμοποιούν οργανική κάνναβη για να φτιάξουν τη ζύμη στην πίτσα τους, χωρίς όμως τις «παρενέργειες» που πιθανώς να σκέφτεσαι. Όσο για τις επιλογές του καταλόγου, θα βρεις αρκετές νηστίσιμες επιλογές όπως μια Vegan margherita με Mystic σάλτσα ντομάτας, φυτικό τυρί, φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, την Mystic Vegan green με σάλτσα ντομάτας, φυτικό τυρί, κολοκυθάκι, καρότο, μπρόκολο, μελιτζάνα και ελιές ή την Mystic Vegan avocado με φυτικό τυρί, φρέσκα μανιτάρια, κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα, αβοκάντο με σταγόνες λεμονιού, μπούκοβο, φρέσκο κρεμμύδι και ρόκα.

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café
Δες τις διευθύνσεις εδώ



Σε Παγκράτι και Μελίσσια, το μοντέρνο μεζεδοπωλείο μαγειρεύει νηστίσιμες γεύσεις για κάθε γούστο. Πιάσε θέση στον όμορφο χώρο του και παράγγειλε νοστιμιές όπως ψητά μανιτάρια πλευρώτους, πατατοσαλάτα με καπνιστό τσίρο, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, κόκκους μουστάρδας και άνηθο, λιγκουίνι μύδια με τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι, μύδια αχνιστά, σβησμένα με λευκό κρασί, φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο, ντακάκια με γαύρο μαρινάτο, ντοματίνια και κάπαρη και μελιτζανοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ κατ’ άτομο, με κρασί.

Δίπορτο
Σωκράτους 9, τηλ: 21 0321 1463



Το καπηλειό της οδού Θεάτρου είναι μια κατηγορία από μόνο του και έχει μια απόλυτα καλτ ατμόσφαιρα για να κάνεις ένα υπέροχο νηστίσιμο γεύμα και να ταξιδέψεις στην Αθήνα μιας άλλης εποχής. Στην υπόγα του θα πιάσεις θέση δίπλα από τα κρασοβάρελα, σε ξύλινα τραπεζάκια παρέα με αρκετούς τουρίστες και θα παραγγείλεις από τον μίνιμαλ κατάλογό του παραδοσιακά πιάτα όπως σαρδέλα ψητή, γαύρο στο τηγάνι, μπακαλιάρο παστό, λαχανόρυζο, ρεβιθάδα, πατάτες γιαχνί με σέλινο και φάβα με φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο με χύμα κρασάκι από το κατρούτσο.

Οικονόμου
Κυδαντιδών 32, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3467555



Τα τραπεζάκια του θα τα βρεις σχεδόν πάντα γεμάτα, κι αυτό είναι σίγουρα εγγύηση, ειδικά για μια γειτονιά σαν τα Πετράλωνα, που δεν στερείται επιλογών για φαγητό. Το μαγειρείο του Οικονόμου, απλώνει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα τραπέζια στο πεζοδρόμιο χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά και στον συμπαθέστατο εσωτερικό του χώρο, και σερβίρει λαχταριστά μαγειρευτά με αρκετές νηστίσιμες επιλογές, όπως λαδερά, λαχανοντολμάδες, χορτόπιτες, σουπιές με σπανάκι, φασόλια γίγαντες φούρνου, φάβα, ταραμοσαλάτα, αγκινάρες αλά πολίτα, μπάμιες με κόκκινη σάλτσα, μελιτζάνες ιμάμ και χόρτα. Με χύμα κρασάκι, υπολόγισε περί τα 15-17€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v