ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Το Δέντρο του Οιδίποδα για δύο τελευταίες παραστάσεις

Το Δέντρο του Οιδίποδα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, πραγματοποιεί τους δύο τελευταίους σταθμούς της καλοκαιρινής του περιοδείας στην Ηλιούπολη και του Παπάγου.

Το Δέντρο του Οιδίποδα για δύο τελευταίες παραστάσεις

Το «Δέντρο του Οιδίποδα», μετά την περσινή επιτυχία στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε στην Lousada της Πορτογαλίας (Φεστιβάλ FOLIA ΄17) και στη Νότιο Κορέα και με ένα Βραβείο Χορν 2017 (Κωνσταντίνος Μπιμπής) στις αποσκευές του, ολοκληρώνει την καλοκαιρινή του περιοδεία, με δύο τελευταίες παραστάσεις τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Άλσους στην Ηλιούπολη και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης, για «ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα. Η ιστορία μιας καταραμένης γενιάς από την πρώτη άνθιση ως το μαρασμό που βασίζεται σε υλικό από 5 τραγωδίες (Οιδίποδας Τύραννος, Οιδίποδας επί Κολωνώ, Επτά επί Θήβας, Αντιγόνη, Φοίνισσες). Μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές, χοϊκές, αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες. Οι ηθοποιοί για ένα μεγάλο μέρος της παράστασης αιωρούνται σε πανιά, καταβροχθίζουν άπληστα τον εναέριο χώρο του θεάτρου. Πίσω από αυτές τις εναέριες δράσεις κρύβεται μια απλή αρχή: ο τραγικός ήρωας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια των θεών...

»Οχτώ ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, ως μουσικός επί σκηνής, σκαρφαλώνουν το Δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας απ' την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου.

»Ένας 8μελής χορός σε μια αρχέγονη μοναξιά, σ' έναν ου-τόπο, σκαρώνει μια αφηγηματική τελετή προσκαλώντας όλους τους ήρωες να περιπλανηθούν μαζί με το τραγικό τους φορτίο άλλοτε σε ερήμους, άλλοτε στα ερείπια του Οίκου τους, άλλοτε σε κάποιο ρημαγμένο τσίρκο κι άλλοτε σ' αυτήν την ίδια τη θεατρική αίθουσα».

Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Κείμενο: Ομάδα Ιδέα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίριδα Κανδρή
Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης
Live Μουσική: Κώστας Γάκης και Κώστα Λώλος
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Εικαστική Επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L Άλφα . Ιδέα Ε.Ε

Ερμηνεύουν:
Γάκης Κώστας, Γκόνη Μυρτώ, Δαρμουσλή Μάρα, Λιλικάκης Σταύρος, Λώλος Κώστας, Μαγκλάρας Κώστας, Μουστάκα Αθηνά, Μπιμπής Κωνσταντίνος, Φουντά Ανθή.

Κερδίζουν προσκλήσεις


ΓΩΓΩ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΙΤΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΒΑΡΗ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΓΚΑΒΕΤΣΟΣ
ΚΛΑΙΡΗ ΣΙΑΚΑ

SPONSORED LINKS

"Η αυτοπεποίθηση προκύπτει όχι από το να έχεις πάντα δίκιο, αλλά από το να μη φοβάσαι να έχεις άδικο."

Peter T. McIntyre

  • 1812 - Ξεκινά ο Βορειοαμερικανικός Πόλεμος του 1812 ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
    1815 - Η Μάχη του Βατερλό. Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγούνταν ο αυτοκράτορας Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης.
    1858 - Ο Κάρολος Δαρβίνος αποφασίζει να εκδώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.
    1932 - Δημιουργείται η FIBA (με την ονομασία FIBB) στην Γενεύη της Ελβετίας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY