Δείπνα Μυστηρίου: Η νέα μόδα που κατακτά την Αθήνα

Σαν άλλοι Σέρλοκ ανακαλύπτουμε την γοητεία των Δείπνων Μυστηρίου και των διαδραστικών παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Δείπνα Μυστηρίου: Η νέα μόδα που κατακτά την Αθήνα
“Elementary, my dear Watson”

The Adventures of Sherlock Holmes (1939)

Παραδεχτείτε το, όλοι μικροί θέλατε να γίνετε μεγάλοι και τρανοί ντετέκτιβ και να εξιχνιάσετε ένα σωρό μυστήρια. Άλλο αν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μυστήριο που εξιχνιάζετε σε καθημερινή βάση είναι το πώς καταφέρνουν τα πιάτα να μαζεύονται σε στίβα στον νεροχύτη.

Ε λοιπόν η στιγμή έφτασε να δείξετε σε όλους από τι είστε φτιαγμένοι. Να αφήσετε ελεύθερο το Σερλοκ-ικό σας δαιμόνιο και να βρείτε επιτέλους τον δολοφόνο απολαμβάνοντας το γεύμα σας και αρκετό κρασάκι. Διαδραστικές παραστάσεις μυστηρίου κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη και σας καλούν να φάτε, να πιείτε, και να βγάλετε την ετυμηγορία σας για το «ποιος το έκανε» (δεν είναι πάντα ο μπάτλερ, σόρι) μαζί με την παρέα σας φυσικά.

Τι είναι ρε παιδιά το δείπνο μυστηρίου;

Αποτελούν τη νέα μόδα στο εξωτερικό και όπως φαίνεται κατακτούν ήδη από πέρυσι και την Ελλάδα. Ήδη οι πρώτες παραστάσεις – δείπνα είναι sold out και ο κόσμος μιλά με τα καλύτερα λόγια. Τι περιλαμβάνουν; Η συνταγή είναι απλή και άκρως «πιασάρικη».

Ένα έγκλημα πραγματοποιείται επί σκηνής κι εμείς καλούμαστε να βρούμε τον δολοφόνο συμμετέχοντας σε ένα δείπνο μυστηρίου, με βάση το σενάριο της εκάστοτε παράστασης. Ενώ απολαμβάνουμε το φαγητό ή το ποτό μας, παρακολουθούμε όσα διαδραματίζονται στη σκηνή και στη συνέχεια αλλάζουμε ρόλο, γινόμαστε ντετέκτιβ και με βάση το δαιμόνιό μας κάνουμε "ανάκριση" στους ηθοποιούς οι οποίοι έρχονται στο τραπέζι και μας απαντούν αυτοσχεδιάζοντας, αλλά και με βάση το κάθε σενάριο προσπαθώντας να μας κατατοπίσουν – ή να μας μπερδέψουν περισσότερο.

Στο τέλος της ανάκρισης έχουμε χρόνο να συσκεφτούμε με την παρέα, να διαφωνήσουμε, να… μαλώσουμε (αν και αυτά καλό είναι να μη γίνονται) και να καταθέσουμε την άποψή μας. Όταν συγκεντρωθούν οι ετυμηγορίες όλων των θαμώνων στο μαγαζί, ο θίασος ανεβαίνει επί σκηνής και διαβάζει τις ετυμηγορίες του κοινού, οι οποίες στο 99% των περιπτώσεων είναι ξεκαρδιστικές.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο;

Την κράτηση του τραπεζιού στο οποίο θα γευματίσετε με την παρέα σας, το γεύμα το οποίο θα απολαύσετε και τη συμμετοχή σας στο παιχνίδι. Σημειώστε ότι μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε συγκεκριμένα πιάτα και όχι όλο το μενού. Επίσης, έχετε την δυνατότητα να κάνετε κράτηση στο μπαρ του χώρου, πληρώνοντας την είσοδο με ποτό. Στο fixed μενού, (συνήθως) δεν συμπεριλαμβάνεται η κατανάλωση ποτού.

Ψήθηκα! Πού θα παίξω;

Μέχρι στιγμής ένα δείπνο μυστηρίου «παίζει» στην νυχτερινή Αθήνα, αλλά παράλληλα τρέχει και μια αντίστοιχου κλίματος διαδραστική παράσταση σε γνωστό και αγαπημένο μπαρ της Αθήνας. Η τάση πάει και… βόρεια, στη Θεσσαλονίκη από μια άκρως ενεργή ομάδα. Σημειώστε διευθύνσεις και σπεύσατε να κλείσετε τραπέζι γιατί οι ελεύθερες θέσεις μειώνονται δραματικά γρήγορα.  

Reunion μετά θάνατον

Πού: Στο El Convento del Arte

Η νέα παράσταση της ομάδας «Βρες τον δολοφόνο» μας βάζει στη θέση των αποφοίτων της τάξης του ’87 μιας αμερικάνικης κωμόπολης που κάνουν reunion, 30 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους. Όμως η συνάντηση παίρνει μια παράξενη τροπή καθώς βρισκόμαστε παγιδευμένοι στη σκιά ενός εγκλήματος.

Παίζουν οι:  Θανάσης Ζερίτης, Μάνος Κανναβός, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Χρήστος Πίτσας, Σωσώ Χατζημανώλη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Κείμενο: Γιάννης Σαρακατσάνης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Παραγωγή: Βρες τον Δολοφόνο

Info: Κάθε Κυριακή στις 21.00, διάρκεια 2,5 με 3 ώρες. Είσοδος 16€ με κρασί/μπύρα ή αναψυκτικό, 26€ με δείπνο υπό την επιμέλεια του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα (δείτε το εδώ) Κλείστε θέση για την παρέα σας από εδώ.

Δείπνο με τον Σατανά
Πού: Στο Noel

Μια διαβολικά νόστιμη παράσταση παίζεται στο αγαπημένο μπαράκι της Κολοκοτρώνη, και περιλαμβάνει πλουσιοπάροχο τραπέζωμα με μπόλικες λιχουδιές και εξίσου μπόλικο αλκοόλ. Ο Εξαποδώ έχει τη μορφή του ηθοποιού Νικόλα Ανδρουλιδάκη, ο οποίος έχει στήσει μια one man show παράσταση και με τη βοήθεια μιας μεφιστοφελικής σερβιτόρας σερβίρει κρασί, διαλέγει μουσική, διαλογίζεται μαζί μας και προσπαθεί να βγάλει τα πιο σκοτεινά μας ένστικτα, πόθους και απωθημένα.

Info: Κάθε Δευτέρα στις 21.00, είσοδος 25€ με πλήρες γεύμα συνοδεία αλκοόλ και… αμαρτιών. Κρατήσεις στο 6948052680.

Στη Θεσσαλονίκη, βρίσκουμε τους Usual Suspects, την ομάδα που στήνει εδώ και δύο χρόνια τα δικά της Dinner Mysteries σε διάφορους χώρους, με πιο πρόσφατο το Made in China. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα τους για αναλυτικές λεπτομέρειες των μελλοντικών σεναρίων. 

Info: Η συνολική διάρκεια είναι τουλάχιστον 3.30 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων που γίνονται, αλλά και του δείπνου που σερβίρεται. Η κάθε ανάκριση κρατά εννιά λεπτά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v