ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ στο Από Μηχανής Θέατρο

Το δυνατό έργο του Άλμπυ που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη αυτόν τον Φεβρουάριο.

Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ στο Από Μηχανής Θέατρο

Κλειστοφοβία. Κωμωδία και δράμα. Το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», ανεβαίνει στο στο Από Μηχανής Θέατρο από τις 15 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση.

Στην παράσταση, θα παρακολουθήσουμε την συνάντηση του Τζωρτζ και της Μάρθας στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, με ένα νεαρότερο ζευγάρι, τον Νικ και την Χάνυ. Μια συνάντηση που ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει.

Τα πρόσωπα, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς και ο λόγος τους γίνεται άγριος, ίσως αγοραίος, σχεδόν χυδαίος. Και αυτός αρθρώνεται από σοβαρούς, ευυπόληπτους και ευκατάστατους πολίτες, διανοούμενους ακαδημαϊκούς, χρησιμοποιώντας όμως την συνθήκη του παιχνιδιού.

Ένα άγριο παιχνίδι στον οποίο θίγονται πολλά δίπολα: Άνδρας – γυναίκα, αγάπη - μίσος, γονιμότητα – στειρότητα, θύμα – θύτης, ιστορία - βιολογία, εκκλησία – παγανισμός. Και όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την επήρεια του αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι το τέλος - βασικό στοιχείο που αποκαλύπτει τα βαθύτερα ένστικτα και τα πιο βαθειά μυστικά. Οι χαρακτήρες βακχεύουν…

Ο Άλπμυ με έναν μαγικό τρόπο και διατηρώντας πάντα επί σκηνής σε θαυμαστή ισορροπία το χιούμορ, ενώ απλώνεται σε μια τεραστία θεματολόγια, ταυτόχρονα τοποθετεί τους ήρωες του στον κεντρικό πυρήνα, την οικογένεια και ανιχνεύει τις αναπηρίες της. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης, αυτός ο πυρήνας εκρήγνυται μπροστά στους θεατές, διαλύει κάθε ψευδαίσθηση, και ο ίδιος ο Άλμπυ διερωτάται πια, μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες-πιόνια σε ένα παιχνίδι που οδηγεί στο Τέλος της Δύσης και στην γέννηση μια νέας πραγματικότητας, στην οποία όμως ο άνθρωπος χάνει την ατομικότατα του και νεκρώνεται η φαντασία του μπρος στην αποκαλυπτικότητα της επιστήμης…

Συντελεστές:
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν:
Άκις Βλουτής, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντος Γεωγλερής, Τζωρτζίνα Λιώση

Νικητές διαγωνισμού

Τετάρτη 19/4
ΧΛΙΒΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΡΙΑΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΓΙΑΝΟΓΛΟΥ

Πέμπτη 20/4
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΞΕΝΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΓΑΒΑΛΑΚΗ
ΒΙΡΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΙΝΑ ΣΑΡΛΗ
ΟΛΓΑ ΠΗΤΖΕΡΑΚΗ

SPONSORED LINKS

"Η ομορφιά έχει να πει ακόμα πιο λίγα και από την ευτυχία."

Σιμόν ντε Μποβουάρ

  • 356 π.Χ. - Γεννιέται ο Μακεδόνας βασιλιάς και μέγας στρατηλάτης, Αλέξανδρος.
    1913 - Μετά την άρνηση των βουλγαρικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν στρατοπεδεύσει, η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Βουλγαρίας (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
    1929 - Πεθαίνει ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και μεγάλος εθνικός ευεργέτης Εμμανουήλ Μπενάκης.
    2007 - Τελειώνει η επιτυχημένη ελληνική σειρά του Mega Ευτυχισμένοι μαζί.

© 2002-2018 MEDIA2DAY