Μουτσάτσου, Βελεσιώτου, Αλικάκη: Τρεις γυναίκες εξομολογούνται

Το In2life.gr μπήκε στις πρόβες της μουσικοθεατρικής παράστασης “Γυναίκες” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Μουτσάτσου, Βελεσιώτου, Αλικάκη: Τρεις γυναίκες εξομολογούνται

του Παναγιώτη Κωνσταντίνου

“Το πιο σημαντικό για τον άνθρωπο είναι να ανακαλύψει αυτό που έχει μέσα του”

Μια εσωτερική αναζήτηση για την προσωπική ελευθερία, την ευτυχία και τελικά την αγάπη. Από την αποδοχή ενός εγκλωβισμού σε αρχετυπικούς ρόλους, σε μια πορεία προς την κάθαρση μέσω μιας εξομολόγησης μύχιων - καταπιεσμένων συναισθημάτων, καθημερινών στιγμών και σκέψεων.

Η μουσικοθεατρική παράσταση “Γυναίκες” θα μπορούσε να έχει και τίτλο... “Άνθρωποι”. Γιατί μπορεί o κεντρικός χαρακτήρας να είναι μια γυναίκα που ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής και των αγωνιών της, όμως πρωτίστως είναι μια παράσταση γεμάτη ανθρωπιά. “Μέσα από αυτή την παράσταση ψάχνουμε την αληθινή αγάπη, τον έρωτα και την πίστη στον άνθρωπο”, μας εξήγησε η σκηνοθέτης Ελένη Γκασούκα στο περιθώριο της πρόβας που παρακολουθήσαμε, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στις 31 Οκτωβρίου.

Η κεντρική ιδέα της παράστασης και τα κείμενα είναι της Αναστασίας Μουτσάτσου, η οποία μαζί με την Φωτεινή Βελεσιώτου, συνθέτουν το soundtrack της εξομολόγησης της Μυρτούς Αλικάκη. Μιας εξομολόγησης άλλοτε οργισμένης, άλλοτε συγκινητικής και άλλοτε χιουμοριστικής, μα πάντα απολύτως ανθρώπινης. Ιστορίες, μελωδίες και πάθη τριών γυναικών που επί σκηνής, μέσα από τη μουσική, την υποκριτική και την κίνηση, γίνονται μία γυναίκα ή πιο σωστά γίνονται όλες οι γυναίκες.



“Η γυναίκα της παράστασης καταλαβαίνει πως στη ζωή υπάρχουν δύο πράγματα, η αγάπη και ο φόβος. Ξεπερνάει το φόβο και μαθαίνει να αγαπά τον εαυτό της καταφέρνοντας να φέρει κοντά της και όλους τους ανθρώπους που αγαπάει”, σημείωσε η Αναστασία Μουτσάτσου. “Μπορεί το θέμα της αγάπης να ακούγεται σε κάποιους λίγο “ξεπερασμένο” την ώρα που υπάρχουν τόσα προβλήματα γύρω μας, όμως η αγάπη είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία. Αν καταφέρναμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να μοιραστούμε την αγάπη με τους γύρω μας κανείς δεν θα μπορούσε να μας διασπάσει, να μας φέρει αντιμέτωπους. Όλα ξεκινούν από μέσα μας, από τα μικρά κόμπλεξ που έχουμε, τα οποία καλλιεργούνται και μας κάνουν εχθρούς”.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο από το να συμφιλιώνεσαι με όσα σε πονάνε στη ζωή”, τόνισε από την πλευρά της η Μυρτώ Αλικάκη για την ηρωίδα που ενσαρκώνει. “Πιστεύω πως αυτό που κάνουμε θα αγγίξει πολύ κόσμο. Θαυμάζω την Αναστασία και τη Φωτεινή. Έχω ξαναδουλέψει με την Ελένη, την αγαπάω πολύ και νιώθω μεγάλη εμπιστοσύνη. Πολύ σπάνια έχω νιώσει πως είχα μια τέτοια ευκαιρία στη ζωή μου, και καλλιτεχνικά και σε προσωπικό επίπεδο”.

“Είμαι ευτυχής με αυτή τη δουλειά. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση και νιώθουμε πολύ ωραία μέσα σε αυτήν. Το αποτέλεσμα δεν το ξέρω, εσείς θα το κρίνετε. Υπάρχει μεγάλη πίστη, χαρά και συγκίνηση για αυτό που κάνουμε. Με αυτή τη βάση θα πρέπει να ξεκινάνε όλα”, συμπλήρωσε η Ελένη Γκασούκα, ενώ η Φωτεινή Βελεσιώτου σχολίασε με χιούμορ: “Εγώ πάντως καταστράφηκα. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Άλλα ήξερα. Να έχω τα τραγούδια μου μπροστά και να τα λέω. Η Μουτσάτσου με κατέστρεψε...”

Μέχρι την πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής παράστασης “Γυναίκες”, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις πρόβες...

Info:
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη,
Τηλ. 210 9315600

Οι παραστάσεις παρατείνονται μέχρι τις 7 Μαρτίου 2017

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές
12 ευρώ εισιτήριο εισόδου σάλας
10 ευρώ εισιτήριο εξώστη

Ελάχιστη υποχρεωτική κατανάλωση
8 ευρώ με μπύρα |ή κρασί (2η μπύρα | ή κρασί 6 ευρώ)
10 ευρώ ποτό (2ο ποτό 8 ευρώ)

Φιάλη κρασί ανά 2 άτομα 35 ευρώ
Φιάλη ποτού ανά 4 άτομα 70 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
www.viva.gr, 11876, σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v