«Μαντάμα Μπαττερφλάι» από τη Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Μαντάμα Μπαττερφλάι, τη «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι, για έξι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής.
«Μαντάμα Μπαττερφλάι» από τη Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο

Η Μαντάμα Μπαττερφλάι είναι διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο το οποίο καταφέρνει να συγκινεί διαχρονικά και να προκαλεί έντονα συναισθήματα, ανάγοντας την αλαβάστρινη μορφή της ηρωίδας του σε σύμβολο ανεξάντλητης υπομονής και αιώνιας, σταθερής αγάπης.

Η «γιαπωνέζικη τραγωδία», η οποία εξιστορεί το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, φωτίζει μουσικά την αντιπαράθεση των δύο πολιτισμών, του ιαπωνικού και του δυτικού-αμερικάνικου.

Στους βασικούς ρόλους συναντούμε Έλληνες και ξένους καταξιωμένους Μονωδούς. Στον ομώνυμο ρόλο η Τσέλια Κοστέα, η οποία είχε ερμηνεύσει ξανά το ρόλο αυτό, το καλοκαίρι του 2013 στο Ηρώδειο. Στη δεύτερη διανομή η Ιταλίδα σοπράνο Ραφαέλλα Αντζελέττι, η οποία έχει στο βιογραφικό της σημαντικές συνεργασίες με μαέστρους όπως ο Ρικάρντο Μούτι, ο Ζούμπιν Μέττα, ο Ντανιέλ Ορέν κ.α. Στο ρόλο του Μ.Φ. Πίνκερτον θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον διακεκριμένο Ιταλό τενόρο Ντάριο Ντι Βιέτρι και το Δημήτρη Πακσόγλου. Στο ρόλο του Σάρπλες, ο ανερχόμενος βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης, ο οποίος για την πρόσφατη εμφάνιση του στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, έλαβε θετικότατες κριτικές από το Βρετανικό Τύπο. Στη δεύτερη διανομή το ρόλο ερμηνεύει ο Πέτρος Σαλάτας.

Info:

17, 20, 22, 23, 24, 27 Ιανουαρίου 2016
Τιμές εισιτηρίων: 20, 35, 50, 70 ευρώ, Φοιτητικό, παιδικό 12 ευρώ
Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου Ολύμπια - Ακαδημίας 59-61, Αθήνα (Τρίτη - Κυριακή: 09.00-21.00 & Δευτέρα: 09.00-16.00, Τηλ. Κέντρο: 210 3662 100 - Ομαδικές πωλήσεις 210 3711 342)

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v