Εθνικό: Νέο πρόγραμμα 2015-16, τέλος ο Σ. Χατζάκης

Το νέο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου για την σαιζόν 2015-16 ανακοινώθηκε χτες, μία ημέρα πριν την ανάκληση του διορισμού του Σ. Χατζάκη από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Εθνικό: Νέο πρόγραμμα 2015-16, τέλος ο Σ. Χατζάκης
Το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου ανακοινώθηκε χτες βράδυ, χωρίς συνέντευξη τύπου, λίγες μόνο ώρες πριν την ανάκληση από τον Υπουργό Πολιτισμού του διορισμού του Σωτήρη Χατζάκη στο Εθνικό Θέατρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σωτήρης Χατζάκης, έως τώρα καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, όσο και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Μετζικώφ υπέγραψαν συμβάσεις έργου με τον οργανισμό καθ' υπέρβαση όσων ο ιδρυτικός νόμος του Θεάτρου ορίζει –τρεις συμβάσεις έναντι δύο κατ' έτος που επιτρέπει ο νόμος.

Το ρεπερτόριο για τη σαιζόν 2015-16

Στην Κεντρική Σκηνή επαναλαμβάνεται η «Πιάφ» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, και εν συνεχεία ανεβαίνουν ο Ριχάρδος Γ’ του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και ο Θάνατος του Εμποράκου του Άρθουρ Μίλλερ σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη Σκηνή Νίκος Κούρρκουλος θα δούμε το Καγκουρό του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, το Έγκλημα και Τιμωρία του Ντοστογιέφσκι από τον Σωτήρη Χατζάκη, και το Πανηγύρι του Δημήτρη Κεχαίδη σε σκηνοθεσία Θανάση. Παπαγωργίου.

Στο Rex επαναλαμβάνεται η Φιλουμένα του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, και εν συνεχεία ανεβαίνει η Άννα Καρένινα του Λέων Τολστόι σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Επίσης, στο Ισόγειο του Rex θα δούμε ένα αφιέρωμα στον Μπέρτολντ Μπρεχτ, με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατό του. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και ο Νίκος Μαστοράκης σκηνοθετούν δύο σπουδαία έργα του γερμανού συγγραφέα, τον Γαλιλαίο και το Μάνα Κουράγιο αντίστοιχα.

Στο μικρό Rex, στη σκηνή Κατίνα Παξινού, η Πηγή Δημητρακοπούλου σκηνοθετεί το Paradise του Τεννεσή Ουίλλιαμς, η Ρούλα Πατεράκη αναλαμβάνει να ζωντανέψει επί σκηνής το Δαμάζοντας τα Κύματα του Λαρς Φον Τρίερ και η Άντζελα Μπρούσκου καταθέτει τη δική της εκδοχή στην Κάρμεν Διαταραχή του Simon Stephens.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v