Momix - Dreamcatcher: "Ζεν" θέαμα στο Μέγαρο

Εντυπωσιακό θέαμα, με επιρροές από τον αρχέγονο ανθρώπινο πολιτισμό στο Μέγαρο Μουσικής.
Momix - Dreamcatcher: Ζεν θέαμα στο Μέγαρο
Της Ιωάννας Μπλάτσου

Το θέμα με αυτές τις γνωστές διεθνείς ομάδες που περιοδεύουν ανά τον κόσμο με την καλλιτεχνική τους πραμάτεια –Momix, Cirque du Soleil, Μαύρο Θέατρο της Πράγας κλπ.- είναι πως αν έχεις δει μία παράστασή τους, είναι σαν να τις έχεις δει όλες, με μικρές διαφοροποιήσεις. Εντυπωσιακοί φωτισμοί, ευφάνταστα κοστούμια, ιδιαίτερα ακροβατικά, αλλά, φυσικά, και υψηλή αισθητική και εμμονή στη λεπτομέρεια.

Οι Momix, βέβαια, δεν είναι τόσο φανταχτερά λαμπεροί όσο το Cirque du Soleil. Δεν είναι μόνο θέαμα για το θέαμα. Είναι πιο εναλλακτικοί, πιο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, πιο κοντά στις ρίζες του αρχέγονου ανθρώπινου πολιτισμού, με επιρροές από Αφρική, Ασία και τη λεκάνη της Μεσογείου. Το «Dreamcatcher», που παρουσιάζουν αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη συνέχεια στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, είναι ένα mix & match σόου με νούμερα από προηγούμενες γνωστές παραστάσεις τους («Opus Cactus», «Orbit», «Botanica», «Lunar Sea») και ένα, το «Mirror», από την καινούργια τους παράσταση «Alchemy».

Η ρετροσπεκτίβα των Momix

Πριν ξεκινήσει η παράσταση, τους θεατές υποδέχονται στην αίθουσα Τριάντη ήχοι από τη φύση -πουλάκια, αέρας, κυματισμοί θάλασσας. Η μουσική, ambient, tribal, ethnic, aboriginal, μαζί με τους φωτισμούς είναι η μισή σκηνοθεσία-χορογραφία του θεάματος. Ο ιθύνων νους της ομάδας, Moses Pendleton, εσκεμμένα δημιουργεί μια συνθήκη θέασης κοντά στο ζεν. Η παράσταση ξεκινά εντυπωσιακά με μια αιώρα με φόντο τον έναστρο ουρανό. Η αιώρα θα γίνει κουκούλι αναγέννησης της χορεύτριας, η οποία στη συνέχεια θα «αναγεννηθεί» μέσα από την ένωσή της με την απεραντοσύνη του σκούρου μπλε σύμπαντος.

Στη συνέχεια, οι χορεύτριες θα γίνουν αστερισμοί που στροβιλίζονται και στραφταλίζουν, θα μεταμορφωθούν σε πορτοκαλί λουλούδια και στη συνέχεια εξωτικά πουλιά και, προς το τέλος, σε φωτεινές θαλάσσιες μέδουσες. Ενδιάμεσα, υπάρχουν και δύο βαρετά νούμερα, αυτό με τους δύο φυλακισμένους και τον χορετυή με το τραπέζι. Επίσης, με τη «μαγική κουίντα» και με τη βοήθεια των φωτισμών και της προοπτικής που αυτοί διαμορφώνουν, δύο χορευτές θα γίνουν σκιές αράχνης, λουλουδιών, πουλιών, ανθρώπου μικροσκοπικού που πέφτει στο κενό, ενώ θα εμφανιστεί και η φράση «We love ΕΛΛΑΔΑ», με το κοινό να τους καταχειροκροτεί.
INFO: «Momix - Dreamcatcher»:

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
(www.megaron.gr, τηλ. 210-7282333)
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Παρ 27/3 στις 20.00, Σαβ 28/3 & Κυρ 29/3 στις 17.00 και 21.00.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(www.tch.gr, τηλ. 2310-895939)
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετ 1/4 – Παρ 3/4 στις 20.30, Σαβ 4/4
& Κυρ 5/4 στις 17.00 και 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: €30, €40, €50, €65.
Παιδικό – Φοιτητικό: έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v