Quidam: Το Τσίρκο του Ήλιου επιστρέφει στην Ελλάδα

Το Cirque du Soleil επιστρέφει στην Ελλάδα για 19 παραστάσεις, παρουσιάζοντας το υπερθέαμα «Quidam» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Quidam: Το Τσίρκο του Ήλιου επιστρέφει στην Ελλάδα
Με την φαντασμαγορική παράσταση Quidam επιστρέφει το περίφημο «Τσίρκο του Ήλιου» στην Ελλάδα αυτό τον Σεπτέμβριο, προσκαλώντας το κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και για εμπειρία «εκεί που ζωντανεύουν τα όνειρα και καταργούνται οι φυσικοί νόμοι».

«Quidam» στα λατινικά σημαίνει «ανώνυμος ταξιδιώτης». Ένας ταξιδιώτης που κάνει ένα μοναδικό ταξίδι, προς το κέντρο της ύπαρξης του. Ένα ταξίδι στη φαντασία της μικρής Zoe, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντά εκκεντρικούς χαρακτήρες που μας μεταφέρουν σε μια μαγευτική χώρα με έντονα συναισθηματικό περιβάλλον.

Σε αντίθεση με τις άλλες παραγωγές του Cirque du Soleil, το Quidam δεν μεταφέρει τους θεατές σε έναν φανταστικό και παράλληλο κόσμο, αλλά πραγματεύεται τον δικό μας, καθημερινό και ανθρώπινο. Τα επιβλητικά σκηνικά δεν θυμίζουν γοτθικού τύπου μνημεία αλλά η μινιμαλιστική εναέρια αψίδα πάνω από την σκηνή παραπέμπει σε ένα αεροδρόμιο, ώστε να υποδέχεται και να αποχαιρετά όλους όσοι περνούν από εκεί. Η μουσική, βασικός συντελεστής στο Cirque du Soleil, δεν έχει μπαρόκ ύφος όπως ίσως μας έχει συνηθίσει, αλλά μια ηλεκτρονική και πιο σύγχρονη διάθεση.



Kαι ενώ πλησιάζει η ημέρα που θα ξεκινήσει η σειρά 19 παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σημειώστε τα στοιχεία και τους αριθμούς που δείχνουν το μέγεθος της παραγωγής:

Είκοσι έξι νταλίκες
μεταφέρουν το σύνολο της υλικοτεχνικής υποδομής της παράστασης, που περιλαμβάνει σκηνικά βάρους 142 τόνων. Η τεράστια μεταλλική εναέρια αψίδα είναι κατασκευασμένη από πέντε αλουμινένιες ράγες συνολικού μήκους 120 ποδιών. Ο κάθε συρμός έχει δύο τρόλεϊ που τρέχουν από το ένα άκρο της δομής στο άλλο. Το ένα χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τους καλλιτέχνες και τον ακροβατικό εξοπλισμό και το άλλο για να ψηλώνει ή να χαμηλώνει το επίπεδο στην κατάλληλη θέση για το κάθε νούμερο. Το δάπεδο της σκηνής αποτελείται από μέρη αλουμινίου και καουτσούκ διάτρητου ώστε να δημιουργεί ειδικά εφέ. Πάνω από 200.000 διατρήσεις – φωτιστικές πηγές υπάρχουν στο δάπεδο από αλουμίνιο και διάτρητο καουτσούκ, ώστε να συντελούν στον φαντασμαγορικό χαρακτήρα της παράστασης.

Το Quidam είναι η πρώτη παράσταση του Cirque du Soleil στην οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά ρούχα, πάντα προσαρμοσμένα κατάλληλα ώστε να είναι λειτουργικά και να εξυπηρετούν τις ακροβατικές σκηνές. Τα παλ χρώματα που επιλέχθηκαν για τα κοστούμια δίνουν έναν συγκινητικό τόνο και συντελούν δραματουργικά στην ατμόσφαιρα της παράστασης.

Διακόσια ζευγάρια παπούτσια που καθαρίζονται και βάφονται στο χέρι κάθε μέρα, 1.500 χειροποίητα κουστούμια, από τα οποία κάθε καλλιτέχνης φοράει από 2 έως 7 ανάλογα με τις σκηνές στις οποίες συμμετέχει. Χρησιμοποιούνται επίσης 500 αξεσουάρ, 20 περίπλοκες περούκες και 30 καπέλα συμπεριλαμβανομένου και το στρογγυλού καπέλου που φοράει η μικρή Ζωή για να μπει στον μαγικό κόσμο του Quidam. 



Info:
Quidam, από το Cirque du Soleil
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Αθήνα (Κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΟΑΚΑ): 20/9 στις 17.30 και 21.00, 21/9 στις 13.30 και 17.00, 23/9-26/9 στις 20.30, 27/9 στις 17.30 και 21.00, 28/9 στις 13.00
Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ Sports Arena): 30/9-3/10 στις 20.30, 4/10 στις 17.30 και 21.00, 5/10 στις 13.30 και 17.00
Εισιτήρια: 35/45/55/65/75/95€, 20% έκπτωση σε φοιτητές και παιδιά, Άνεργοι 28€ στην ζώνη Δ’
Προπώληση: Στο Lavris.gr και στα καταστήματα Γερμανός
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v