Αντιγόνη: Ο Σοφοκλής μιλάει... ρώσικα

Η βραβευμένη παράσταση του Luna Theater της Μόσχας, που μιλά τρεις γλώσσες (αρχαία και νέα ελληνικά και ρώσικα) έρχεται για τρεις παραστάσεις στην Ελλάδα.
Αντιγόνη: Ο Σοφοκλής μιλάει... ρώσικα
Η αρχαία ελληνική τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, σύμβολο συνέπειας στο χρέος και τους άγραφους νόμους, πίστης σε διαχρονικές αξίες και ιδανικά, φορέας μηνύματος καθολικής αγάπης, ανθρωπιάς, ανθρωπισμού, πραγματικής αρετής.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) με έδρα τη Μόσχα σε συνεργασία με το θέατρο της Μόσχας Luna Theater και σε σκηνοθεσία του γνωστού δραματουργού και σκηνοθέτη Αλεξάντρ Σμολιακώφ ανέβασε την Αντιγόνη στο Luna Theater της Μόσχας. Η Αντιγόνη άνοιξε το Φεστιβάλ Ημέρες Ευρώπης της πόλης Ουλιάνοβσκ, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πρεσβείας της Ε.Ε. στη Μόσχα.

Η παράσταση τιμήθηκε στο 11ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Εθνικών Θεάτρων «Μόσχα - Πόλη του Κόσμου» με τρία βραβεία: Η ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση βραβεύθηκε για το ρόλο της Αντιγόνης, ο Кωνσταντίν Ρόζανοβ για τα σκηνικά της παράστασης, ενώ το Luna Theater τιμήθηκε με βραβείο παραγωγής.

Η Αντιγόνη του Luna Theater Μόσχας παρουσιάζεται και στην Ελλάδα για τρεις μόνο παραστάσεις:
Στο Βύρωνα (Θέατρο Βράχων) την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στην Πετρούπολη (Θέατρο Πέτρας) την Πέμπτη 31 Ιουλίου, και στην Καλαμάτα (Αμφιθέατρο Κάστρου) το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014.

Αποσπάσματα της τραγωδίας απαγγέλλονται στην αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα, το δε μεγαλύτερο μέρος της αποδίδεται στη ρωσική γλώσσα. Η παράσταση θα παρουσιασθεί με ελληνικούς υπέρτιτλους. Στην παράσταση συμμετέχουν Έλληνες και Ρώσοι ηθοποιοί, ενώ τη μουσική έχει συνθέσει ο διακεκριμένος μουσικός Νίκος Ξανθούλης.

Συντελεστές
Μετάφραση: Φαντέι Ζελίνσκι
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Σμολιακόβ
Σκηνικά – Κοστούμια: Ιουλία Κιρέεβα
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Σεργκέι Ζαχάριν
Φωτισμοί: Σεργκέι Σεβτσένκο
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Σεργκέι Προχάνοβ, Художественный руководитель: Сергей Проханов

Διανομή
Αντιγόνη: Δώρα Γιαννίτση - Антигона:Теодора Янници
Κρέων: Ευκλείδης Κιουρτζίδης - Креонт: Эвклид Кюрдзидис
Ισμήνη: Ναντέζντα Λουτσκάγια - Исмена: Надежда Луцкая
Σκιά της Αντιγόνης: Αναστασία Μπορίσοβα - Тень Антигоны: Анастасия Борисова
Αίμων: Ντμίτριι Μπικμπάγιεβ - Гемон: Дмитрий Бикбаев
Αίμων: Βιτάλιι Κρούγκλικ - Гемон: Виталий Круглик
Α΄ Αγγελιοφόρος: Ντμίτριι Βορόνιν - Первый вестник: Дмитрий Воронин
Β΄ Αγγελιοφόρος: Αρτούρ Ποχόντνια - Второй вестник: Артур Походн

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10€ - Ταμείο12€ Γενική Είσοδος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v