Θέατρο Πόρτα: Όσα θα δούμε φέτος τον χειμώνα

Με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Θωμά Μοσχόπουλο, η θρυλική... Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου ξανανοίγει, με πλούσιο ρεπερτόριο για τη νέα σαιζόν.
Θέατρο Πόρτα: Όσα θα δούμε φέτος τον χειμώνα
"Αλλιώτικη σε όσα χρειαζόταν να αλλάξουν, αλλά και γνώριμη σε όσα άξιζε να διατηρηθούν, πιο τολμηρή, ακόμα πιο φιλόξενη, με νέα οργάνωση, πλούσιες προτάσεις, με συλλογικό καλλιτεχνικό όραμα και ακόμα πιο έτοιμη να δεχθεί νέες πρωτοβουλίες ώστε να κτίσει μια κοινότητα ενθουσιωδών καλλιτεχνών που θα κάνουν το θέατρό μας ένα ζωντανό τόπο συνάντησης του κοινού, η Πόρτα ξανανοίγει" λέει η Ξένια Καλογεροπούλου, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το ιστορικό Θέατρο Πόρτα.

Και συνεχίζει: "Με επί κεφαλής τον σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του θεάτρου μας Θωμά Μοσχόπουλο και τη συνεργασία των μόνιμων και παλαιότερων, μα και με την ενθουσιώδη συμμετοχή καινούριων συνεργατών μας, σκηνοθετών, ηθοποιών, μουσικών, χορογράφων και εικαστικών καλλιτεχνών, συγκροτήσαμε ένα φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά.

Ένα πρόγραμμα που δεν θα περιορίζεται σε ποικίλες μορφές του θεάτρου, όπως το θέατρο για παιδιά, ή και για νέους όλων των ηλικιών, το χοροθέατρο, το εκπαιδευτικό και το μουσικό θέατρο, αλλά και με τη μουσική –που θα καταλαμβάνει ιδιαίτερο χώρο στο νέο μας πρόγραμμα κάτω από την εποπτεία του Κορνήλιου Σελαμσή– και με όλες εν γένει τις μορφές έκφρασης που θα μπορούσαν να έρθουν σε διάλογο με τις παραστατικές τέχνες".

Από την πλευρά του, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Πόρτα, Θωμάς Μοσχόπουλος, σχολιάζει: "Προσπαθήσαμε να εκλάβουμε την «κρίση» σαν μια ευκαιρία για επανατοποθέτηση των καλλιτεχνικών μας σχεδίων, διερεύνηση των οριζόντων μας, αναζήτηση νέων δρόμων και τρόπων καλλιτεχνικής δημιουργίας επαναπροσδιορίζοντας τον δρόμο του «εμείς» και του «μαζί».

Πολλοί θα χαρακτήριζαν την προσπάθειά μας Δον-Κιχωτική, υπερβολικά τολμηρή και ανεδαφική, μια και βασίζεται σε μηδαμινή έως ανύπαρκτη οικονομική βάση. Γι’ αυτό κι εμείς, σαν αντιστάθμισμα, βάζουμε εδώ και πολύ καιρό προσωπικό κόπο και χρόνο, παίρνοντας αυτό το ρίσκο με δημιουργικό κέφι και ανεξάντλητα αποθέματα φαντασίας.

Ευχόμαστε να ανταποκριθεί το κοινό καθώς και ο ευρύτερος καλλιτεχνικός και πνευματικός κόσμος, στο νέο κάλεσμα της Πόρτας, στηρίζοντας ηθικά αλλά και… πρακτικά τις επιλογές μας. Κάνουμε, λοιπόν, ανοιχτή πρόσκληση σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους που θα τους βρούμε παρέα. Έχετε μια ιδέα που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας; Πιστεύετε πως μπορείτε να συνδράμετε με τη συμμετοχή σας σε κάποια από τις λειτουργίες μας ή να προσθέσετε τις δυνάμεις σας στην προσπάθειά μας;

Έχετε μια δική σας καλλιτεχνική πρωτοβουλία που νιώθετε πως θα μπορούσε να ανοίξει δημιουργικό διάλογο μαζί μας; Περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας. Και βέβαια δεν θα υποκριθούμε πως οι χορηγίες άμεσες ή έμμεσες, καθώς και οι συνδρομές, δεν είναι πάντα σημαντικές και ευπρόσδεκτες. Όπως και να ’χει, μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας. Η Πόρτα μας είναι ανοιχτή."

Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του Θεάτρου Πόρτα για την χειμερινή σαιζόν 2014-15.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v