ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Φεστιβάλ Αθηνών 2014: Όλο το φετινό πρόγραμμα

Με είκοσι επτά εγχώριες παραγωγές και μεγάλα ξένα ονόματα, το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών δικαιώνει πλήρως τις προσδοκίες μας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Φεστιβάλ Αθηνών 2014: Όλο το φετινό πρόγραμμα

Με 27 εγχώριες παραγωγές, μεγάλα ξένα ονόματα όπως η Ισαμπέλα Ροσελίνι και η Φιόνα Σω και άνοιγμα σε 26 αρχαία θέατρα ή τοποθεσίες αρχαίου θεάτρου, το φετινό φεστιβάλ Αθηνών που ξεκινά την 1η Ιουνίου δικαιώνει την ιστορία του και τους στόχους του.

Μάλιστα, φέτος τιμά την επέτειο των 60 χρόνων καλώντας νέους ταλαντούχους σκηνοθέτες όπως ο Έκτορας Λυγίζος και Δημήτρης Καρατζάς, να αναμετρηθούν με το αρχαίο δράμα. Να σημειωθεί ότι με 700.000 ευρώ μικρότερο προϋπολογισμό από πέρυσι, κάτι που ανακοινώθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, το φεστιβάλ δεν φαίνεται να υστερεί από τις εποχές όπου το χρήμα έρρεε αφειδώς από το Υπουργείο.

Παρόλα αυτά, είναι χαρακτηριστικό το ότι κάποιοι επέλεξαν να μετάσχουν αφιλοκερδώς σε αυτό. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Κούρτης και ο Ηλίας Κουνέλας, ο οποίος θα παρουσιάσει τους Αδερφούς Καραμαζώφ σε έναν χώρο έκπληξη, τον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά στην Πλάκα.

Το πολύ δυνατό το κομμάτι του ελληνικού θεάτρου φέτος έχει συναγωνισμό και από το μουσικό. Έχει δοθεί έμφαση στην σύγχρονη ελληνική μουσική, από τον τριαντάφυλλο μέχρι την Νανά Μούσχουρη, κάτι που ο Γιώργος Λούκος, Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ, θεωρεί ότι θα φέρει έσοδα στον θεσμό.

Η κρίση φαίνεται πάντως στην Επίδαυρο, η οποία είναι πιο συρρικνωμένη από ποτέ άλλοτε. Είναι η πρώτη φορά που δύο παραγωγές του Φεστιβάλ θα παιχτούν για μια ημέρα αντί για τις καθιερωμένες δύο.

Στα μελλοντικά σχέδια, το φεστιβάλ συνομιλεί με τον Τόμας Οστερμάγερ και τον Ντεμαρφί –Μοτά για μια ελληνική βδομάδα στο Βερολίνο και στο Παρίσι.

Φέτος, το Φεστιβάλ θα συνεργαστεί με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και με την ιστορική στέγη του Λευτέρη Βογιατζή το θέατρο της οδού Κυκλάδων.

Κατεβάστε στα σχετικά έγγραφα το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο ανακοινώθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου.

ΙΩ.Κ.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Οι γέροι πιστεύουν τα πάντα. Οι μεσήλικες υποψιάζονται τα πάντα. Οι νέοι ξέρουν τα πάντα."

Όσκαρ Ουάιλντ, 1854-1900, Ιρλανδός συγγραφέας

  • 1576 - Ο σερ Γουόλτερ Ράλεϊ φέρνει για πρώτη φορά τον καπνό στη Βρετανία από τη Βιρτζίνια της Αμερικής.

    1940 - Ο ήρωας - καρτούν Μπαγκς Μπάνυ (Bugs Bunny) κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην ταινία κινουμένων σχεδίων A Wild Hare.

© 2002-2017 MEDIA2DAY