Μια κανονική μέρα: Αφοπλιστικός μονόλογος στο Olvio

Η Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί τη Ράνια Σχίζα σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο για τα σημεία και τα τέρατα των καιρών μας.
Μια κανονική μέρα: Αφοπλιστικός μονόλογος στο Olvio
Η Ράνια Σχίζα ερμηνεύει έναν αφοπλιστικά επίκαιρο μονόλογο της Κατερίνας Γιαννάκου για τους νικητές και τους χαμένους της κάθε κανονικής μέρας, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Μια γυναίκα. Ελληνίδα. Νοικοκυρά. Μητέρα δύο κοριτσιών. Στο Euro 2004 δακρύζει από συγκίνηση στο μπαλκόνι της ακούγοντας τα κορναρίσματα στη Μεσογείων. Ούτε δέκα χρόνια μετά, μια κανονική μέρα η δική της κανονική ζωη διακόπτεται βίαια. Εκείνος, ο Σύζυγος, ο Πατέρας, ο Άντρας αυτοκτονεί λόγω χρεών. Κι Εκείνη μένει πίσω, μόνη με τα κορίτσια της να αντιμετωπίσει το γιατί, το θυμό, την ενοχή, το στίγμα, τα χρέη. Και κάπως έτσι, έστω και αργά, μαθαίνει να παλεύει για την κάθε μέρα, ζώντας όχι με εκείνα που έχασε αλλά με εκείνα που κάθε μέρα βρίσκει.

Η Κατερίνα Γιαννάκου καταθέτει το πρώτο της θεατρικό έργο για την άνιση αναμέτρηση του ανθρώπου με το οικονομικό αδιέξοδο αλλά και το απρόσμενο σθένος της ψυχής που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.

Η Ράνια Σχίζα θα πορευτεί στη σκηνή του θεάτρου OLVIO το δύσκολο δρόμο προς την επόμενη μέρα, ερμηνεύοντας αυτό τον οδυνηρά επίκαιρο αλλά και αναπάντεχα λυτρωτικό μονόλογο για τη μάχη του σύγχρονου ανθρώπου με τα σημεία και τα τέρατα των καιρών.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα και η μουσική επιμέλεια του Νέστορα Κοψιδά.

Info:
Θέατρο OLVIO 
Ιεράς Οδού 67 & Φαλαισίας 7, Γκάζι, τηλ.:  210 3414118 (17:00-21:00)

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Κυριακή 19:00, Δευτέρα & Τρίτη 21:00
Εισητήρια: €12, €8 (μειωμένο)
Διάρκεια: 80' 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v