Οι Woovenhand επιστρέφουν!

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στη χώρα μας, οι Woovenhand θα πραγματοποιήσουν δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι Woovenhand επιστρέφουν!
Η μουσική των Wovenhand και του τραγουδοποιού / πολυοργανίστα David Eugene Edwards χαρακτηριζόταν πάντοτε από μία απαράμιλλη ένταση. Η πλούσια, καθηλωτική και συγκινητική φωνή του Edwards ήταν πάντοτε η κινητήρια δύναμη της μουσικής του, αλλά μεγάλο μέρος αυτής προέρχεται από τη μαγευτική ικανότητα του να μετατρέπει μέσα που για τους πολλούς ανθρώπους αποτελούν ξεπερασμένα κειμήλια – είτε πρόκειται για μπάντζο, ακορντεόν, λιγότερο γνωστά λαϊκά όργανα από όλο τον κόσμο, ή ακόμα και μία ηλεκτρική κιθάρα – σε συσκευές σκοτεινής οργής και οδυνηρής ομορφιάς.

Από την αποκαλυπτική αναβίωση της παλαιάς Americana με τους θρυλικούς Sixteen Horsepower, στα 90’s, μέχρι τις ευαίσθητες φθαρμένες μπαλάντες των αρχικών κυκλοφοριών των Wovenhand, η μουσική του Edwards διατηρούσε πάντοτε αυτή την ουράνια βαρύτητά της καθώς εξελισσόταν. Τώρα, όμως, στη σημερινή ενσάρκωσή τους, οι Wovenhand είναι μία μπάντα που επεκτείνει στο έπακρο αυτή τη δύναμη με ακρίβεια και εφευρετικότητα. Ο ήχος τους είναι τόσο ξεχωριστός και συναρπαστικά συντριπτικός που ακόμα και οι πιο βαριές metal μπάντες αδυνατούν να τον συναγωνιστούν.

Το τρέχον line-up των Wovenhand περιλαμβάνει τον κιθαρίστα Chuck French, τον μπασίστα Neil Keener (και οι δύο από τους Planes MistakenFor Stars) και τον drummer Ordy Garrison, πλαισιωμένους πλέον από τον πιανίστα / κημπορντίστα Matthew Smith των σπουδαίων Crime & The City Solution. Με αυτή τη σύνθεση, ηχογράφησαν το πιο πρόσφατο album τους, “Star Treatment” (Σεπτέμβριος 2016), στο περίφημο Electrical Audio του Steve Albini στο Chicago, με τη συνδρομή του Sanford Parker που συμμετείχε και στο αμέσως προηγούμενο, “RefractoryObdurate” (2014).

Info:

Παρασκευή 12 Μαΐου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 13 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).
Εισιτήρια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v