Είδαμε την Ελένη Τσαλιγοπούλου στη Σφίγγα

Μια μουσική γιορτή, μια αναπόληση των πιο όμορφων στιγμών του ελληνικού τραγουδιού.
Είδαμε την Ελένη Τσαλιγοπούλου στη Σφίγγα

του Παναγιώτη Κωνσταντίνου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και το συγκρότημα Bogaz Musique ετοίμασαν ένα πρόγραμμα, στη μουσική σκηνή “Σφίγγα”, που μας σεργιανά σε διαχρονικές μελωδίες από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής και αρκετές απρόσμενες επιλογές.

Τραγούδια παραδοσιακά, ρεμπέτικα, λαϊκά και τραγούδια από τη δισκογραφία της αγαπημένης ερμηνεύτριας, όλα μπλέκουν υπέροχα, μέσα από μια διαφορετική μουσική προσέγγιση...

Τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή, αναγεννώνται με τους ήχους των Bogaz. Θα δείτε την ηλεκτρική κιθάρα να συναντά το κανονάκι και μαζί τους μπάσο, τύμπανα, κρουστά, τζουράς και μπαγλαμάς. Εντυπωσιακές, αριστοτεχνικές ενορχηστρώσεις που σε ξαφνιάζουν ευχάριστα και ανανεώνουν με συναρπαστικό τρόπο αγαπημένες μελωδίες σπουδαίων δημιουργών.





Η Ελένη Τσαλιγοπούλου σε κάθε της εμφάνιση επιβεβαιώνει πως διατηρεί μια ερωτική σχέση με τη σκηνή και το κοινό, ενίοτε και με... τα τραπέζια. Μην εκπλαγείτε αν τη δείτε πάνω σε αυτά. Η θεατρικότητα της επί σκηνής, που πότε γεννά φως και πότε το δικό της μελαγχολικό σκοτάδι, είναι σαρωτική και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της.

 

 

Αυτή η θεατρικότητα της δίνει τη δυνατότητα να θυμίζει πότε την “Ευδοκία” του Δαμιανού (με τον αέρα, το γέλιο της και αυτό το “Ωχ, παναγιά μου”) και πότε τη “Στέλλα” του Κακογιάννη (με τη λιτή ερμηνεία της στο “Αγάπη που’ γινες”). Όμως στην πραγματικότητα είναι η δική της ξεχωριστή ταυτότητα.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο κυρίως στην παραδοσιακή μουσική και σε τραγούδια της Ελένης Τσαλιγοπούλου, παλιά αλλά και ολοκαίνουργια από το νέο album της Ελένης και των Bogaz που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Στο δεύτερο μέρος τη σκυτάλη παίρνει το ρεμπέτικο και το λαϊκό και οι ξεχωριστές ερμηνείες της, παρασύρουν και ξεσηκώνουν. (Είπαμε μέχρι και “στα τραπέζια”!)



Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique ξεκίνησαν θεαματικά και σας περιμένουν στη Σφίγγα, μια μουσική σκηνή που φιλοδοξεί να γίνει το στέκι όσων αγαπούν το ελληνικό τραγούδι που μας συγκίνησε και μας καθόρισε.




Info:

Ελένη Τσαλιγοπούλου και Bogaz Musique

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής – Αθήνα

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τιμή εισόδου: 15€ με μπύρα ή κρασί

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v