Ακούστε τον νέο δίσκο των Rolling Stones

Blue and Lonesome ονομάζεται ο νέος δίσκος των Rolling Stones, με τον οποίο επιστρέφουν στις ρίζες τους και αποτίνουν φόρο τιμής σε θρύλους της blues μουσικής.
Ακούστε τον νέο δίσκο των Rolling Stones
Με δώδεκα κομμάτια στα οποία «ξεχειλίζει» η φυσαρμόνικα και η αγέραστη φωνή του Μικ Τζάγκερ επιστρέφει σε φόρμα, οι θρυλικοί ροκάδες είναι και πάλι εδώ με τον 45ο στούντιο δίσκο τους, τον πρώτο μετά από 11 χρόνια «σιωπής» και τον μοναδικό της καριέρας τους που περιέχει αποκλειστικά διασκευές.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρώτο clip του δίσκου που βγήκε στον αέρα την 1η Δεκεμβρίου:


Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε τρεις μόλις ημέρες, χωρίς καθόλου προηχογραφημένο υλικό, με αποτέλεσμα ο ήχος των Rolling Stones να θυμίζει τις μουσικές και την όρεξη της νιότης τους. Μάλιστα, η ηχογράφηση έγινε στην γειτονιά του Λονδίνου όπου οι ροκάδες είχαν πραγματοποιήσει τις πρώτες τους live εμφανίσεις σε pubs της περιοχής ως νεοσύστατη μπάντα.

Για το άλμπουμ συνεργάστηκαν οι Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ronnie Wood, Darryl Jones, Chuck Leavell, Matt Clifford και Eric Clapton. Όσο για τα τραγούδια, δείτε παρακάτω τους τίτλους (και τους original ερμηνευτές) των κλασικών blues κομματιών που περιλαμβάνει το “Blue and Lonesome”:

"Just Your Fool" (Buddy Johnson)
"Commit a Crime" (Howlin' Wolf)
"Blue and Lonesome" (Memphis Slim)
"All of Your Love" (Magic Sam)
"I Gotta Go" (Little Walter)
"Everybody Knows About My Good Thing" (Miles Grayson and Lermon Horton)
"Ride 'Em On Down" (Eddie Taylor)
"Hate to See You Go" (Little Walter)
"Hoo Doo Blues" (Otis Hicks and Jerry West)
"Little Rain" (Ewart G. Abner Jr. and Jimmy Reed)
"Just Like I Treat You" (Willie Dixon)
"I Can't Quit You Baby" (Willie Dixon)

Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα ολόκληρο το νέο album, αρκεί να εγγραφείτε ή να κάνετε log in μέσω Facebook στο Spotify, εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v