Καλοκαιρινή Αθήνα: Ένας πλήρης μουσικός οδηγός

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 34 μουσικά events που θα δώσουν ανάσες δροσιάς σε όσους μείνουν στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι.
Καλοκαιρινή Αθήνα: Ένας πλήρης μουσικός οδηγός
του Παναγιώτη Κωνσταντίνου

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και, με τους πρώτους καύσωνες, οι πρώτοι αδειούχοι - ή έστω οι “δραπέτες” των διημέρων - αναζητούν τόπους διαφυγής. Οι τουρίστες καταφθάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου για να επισκεφθούν την Ακρόπολη και να αναχωρήσουν στη συνέχεια για κάποιο νησί, και ο “εγκλωβισμένος” της πρωτεύουσας, αναζητώντας απελπισμένα ένα σημείο δροσιάς, διερωτάται εύλογα... “Τί @#!@ κάνω καλοκαιριάτικα στην Αθήνα;!”

Η απάντηση είναι... Μουσική. Πολλή και καλή μουσική. Η Αθήνα το καλοκαίρι θυμίζει έναν απέραντο ανοιχτό συναυλιακό χώρο. Για του λόγου το αληθές, και πρωτίστως στο όνομα των “εγκλωβισμένων” της πρωτεύουσας, συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τις καλύτερες συναυλίες του καλοκαιριού με φόντο την Ακρόπολη και το Ραδιομέγαρο.

SummERTime - Συναυλίες στο προαύλιο της ΕΡΤ με ελεύθερη είσοδο
21 μεγάλες συναυλίες στον κήπο της ΕΡΤ, με δωρεάν είσοδο, από την Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου. Κάθε βράδυ στις 8.30 μμ, το προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή γίνεται καλοκαιρινό στέκι με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα είδη της μουσικής. Έντεχνο και λαϊκό, ρεμπέτικα και ροκ, τζαζ και Hip Hop, Δημοτικά και Συμφωνική μουσική, Τάνγκο και Οπερέτες και φυσικά δεκάδες νέοι καλλιτέχνες, που αναδείχθηκαν από το νέο project της ΕΡΤ YourBand@ert και τις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Πρόγραμμα συναυλιών
Ιούνιος
• Δευτέρα 27 : Σταμάτης Κραουνάκης
• Τρίτη 28 : Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ (ΟΣΜ) Σταύρος Λάντσιας
• Τετάρτη 29 : Marina Satti – Κατερίνα Πολέμη
• Πέμπτη 30 : Μόρφω Τσαϊρέλη – Δημήτρης Μπάσης

Ιούλιος
• Παρασκευή 1 : Φίλιππος Πλακιάς – Encardia
• Σάββατο 2 : Μπάμπης Στόκας – Χρήστος Θηβαίος
• Δευτέρα 4 : Πίτσα Παπαδοπούλου – Λένα Αλκαίου – Λένα Παπαδοπούλου
• Τρίτη 5 : Γιώργος Σταυρακάκης- Allen’s Hand – Group PάrΩdy – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
• Τετάρτη 6 : Βραδιά µε Ελληνική παραδοσιακή μουσική & τραγούδια
• Πέμπτη 7 : Παναγιώτης Καλαντζόπουλος- Βαγγέλης Κορακάκης
• Παρασκευή 8 : Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ (οπερέτες)
• Σάββατο 9 : YourBand@ERT
• Κυριακή 10 : YourBand@ERT
• Δευτέρα 11 : Κατερίνα Τσιρίδου – Μπάµπης Τσέρτος
• Τρίτη 12 : Βασίλης Μαστοράκης, Στέλιος Γκόλγκαρης – Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ (Tango)
• Τετάρτη 13 : Idra Kayne – Jerome Kaluta
• Πέμπτη 14 : KOSMOS Party: RSN live, Palov DJ Set
• Παρασκευή 15 : Εθνική Συµφωνική Ορχήστρα
• Σάββατο 16 : Τάκης Μπαρµπέρης – David Lynch
• Κυριακή 17 : Καλλιόπη Βέττα – Γιάννης Ιωάννου- Νέοι καλλιτέχνες
• Δευτέρα 18 : String Demons – Μάρθα Φριντζήλα

22 Ιουνίου - Ελληνικό ροκ με τους Παπαδόπουλο, Γιοκαρίνη και Ζιώγαλα
Στο Αμαλίειο (Λεωφόρος Κηφισίας 219), Φεστιβάλ Αμαρουσίου. Λάκης Παπαδόπουλος. Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας: Τρεις καλλιτέχνες οι οποίοι πρωτοχάραξαν το δρόμο της ελληνικής Ροκ σκηνής, θα μας διασκεδάσουν με κλασικό Rock αλλά και μπαλάντες, με όλες τις μεγάλες γνωστές επιτυχίες από το ατέλειωτο και διαχρονικό ρεπερτόριο τους. Μια μοναδική βραδιά γεμάτη αναμνήσεις για τους παλαιότερους και πολλά υποσχόμενη για τους νεότερους, με ανεπανάληπτες στιγμές που θα μένουν χαραγμένες στην μνήμη. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Γενική Είσοδος: 10 ευρώ.

23 Ιουνίου - Τέσσερις διαφορετικές επιλογές, μια υπέροχη βραδιά
Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. “Νότης Μαυρουδής – 50 χρόνια τραγούδια”: Το Ηρώδειο πλημμυρίζει με αγαπημένες μελωδίες-τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με αφορμή την συναυλιακή γιορτή για τα 50 χρόνια του σπουδαίου μουσικού στην ελληνική δισκογραφία. Συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού: Φωτεινή Βελεσιώτου, Νένα Βενετσάνου, Μελίνα Κανά, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μόρφω Τσαϊρέλη καθώς και η Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Αλεξάνδρας Μητσοπούλου. Ώρα Έναρξης: 21:00 / Τιμές εισιτηρίου: Από 10 έως 35 ευρώ.

Στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς. Locomondo: Καλοκαίρι μύρισε και οι Locomondo ξαναβγαίνουν στον «δρόμο». Μετά από 13 χρόνια σταθερής πορείας, οι Locomondo συνεχίζουν να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία κάθε φορά που ανεβαίνουν στη σκηνή και μετατρέπουν τον κόσμο σε μια τεράστια παρέα που την ενώνει ο χορός, η χαρά, το τραγούδι και το χαμόγελο. Με καινούρια τραγούδια αλλά και παλιά, όπως το “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα” , το «Μαγικό χαλί» και με “rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, one drop” το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σταματήσουμε να χορεύουμε. Καλοκαίρι 2016 και… «θέλω νά ‘στε εκεί ό,τι κι αν συμβεί». Ώρα Έναρξης: 21:00. Τιμές εισιτηρίου: 7 ευρώ και 10 ευρώ. Τα παιδιά μέχρι 12 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Παιδιά από 12 ετών και άνω πληρώνουν μαθητικό.

Στο Θέατρο Βεάκειο Πειραιά. Πάνος Κατσιμίχας και Κίτρινα Ποδήλατα: Ο Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας των αδελφών Κατσιμίχα, της προσωπικής δισκογραφίας του Πάνου, αλλά και τις δυναμικές ροκ επιτυχίες των Γιώργου & Αλέξανδρου Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα). Για τρίτο καλοκαίρι και μετά τις sold out και με παράταση κοινές εμφανίσεις τους στον Σταυρό του Νότου, οι συντελεστές της μοναδικής και επιτυχημένης αυτής συνεργασίας ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν ένα νέο πρόγραμμα με όλα τα κομμάτια που θέλουμε να ακούσουμε, παλιά και καινούρια. Τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, σε μία παράσταση, όπου εναλλάσσονται στη σκηνή, σμίγοντας και βάζοντας τα τραγούδια τους σε ...''συνομιλία''. Ώρα Έναρξης: 21:30 – Τιμές εισιτηρίου: 10 ευρώ και 12 ευρώ.

Στην Αποβάθρα του τρένου στο Ρουφ. 1 2 3 Swing “flashback”: Το γυναικείο μουσικό τρίο, οι 1 2 3 Swing, μετά τις επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις του στα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, επιστρέφει για μια μοναδική καλοκαιρινή βραδιά που θα λατρέψουν οι φίλοι της jazz και swing σκηνής της πόλης στη δροσερή Αποβάθρα του Τρένου. Οι τρεις performers, παρέα με τον Νίκο Δρογώση στα πλήκτρα, τον Μάνο Λούτα στο κοντραμπάσο και τον Σεραφείμ Μπέλλο στα ντραμς, αποτελούν ένα ατμοσφαιρικό jazz-swing group, που ζωντανεύει την αίγλη και τη λάμψη περασμένων δεκαετιών. Επιστρατεύοντας την εμπειρία και το ταλέντο τους, παρουσιάζουν ένα show γεμάτο κέφι και vintage αισθητική, που περιλαμβάνει swing επιτυχίες, όπως “Boogie woogie”, “Sincerely”, “In the mood”, “Lollipop” κ.α., αλλά και ανατρεπτικές διασκευές αγαπημένων διαχρονικών ελληνικών τραγουδιών του Χατζιδάκι, του Χιώτη και του Τσιτσάνη. Ώρα Έναρξης: 21:30 – Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ.

24, 25, 26 Ιουνίου - Στο “Κατάστρωμα” του Κωστή Μαραβέγια
Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Κωστής Μαραβέγιας. “Κατάστρωμα”: Ο Κωστής Μαραβέγιας υποδέχεται το καλοκαίρι και μας παρουσιάζει τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο «Κατάστρωμα» μαζί με παλιότερα αγαπημένα τραγούδια. Τρεις βραδιές στον Κήπο του Μεγάρου, γεμάτες μουσική, τραγούδι, χορό και χαρούμενη διάθεση. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (προπώληση) 14 ευρώ (ταμείο).

25 – 26 Ιουνίου - Patti Smith… εις διπλούν
Στο Academy (Πειραιώς 117). Patti Smith: H Patti Smith, μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της ροκ, επιστρέφει στην Ελλάδα για ένα μοναδικό show στο Piraeus Academy, στις 25 Ιουνίου, όπου και θα ερμηνεύσει με το συγκρότημα της επί σκηνής ολόκληρο τον μνημειώδη πρώτο της δίσκο, “Horses”, έναν από τους πιο επιδραστικούς δίσκους στην ιστορία της ροκ, μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια. Αντισυμβατική, δυναμική, ποιήτρια και μουσικός, κατάφερε να γίνει συνώνυμο της έννοιας του καλλιτέχνη που τολμά, οραματίζεται, αντιστέκεται μα πάνω από όλα γεννά τέχνη. Την επόμενη ημέρα, στις 26 Ιουνίου, θα δώσει ένα ακόμη μοναδικό, αισθαντικό ακουστικό show με πολλά από τα αγαπημένα σε μας τραγούδια της. Προς τέρψη των θεατών, το show θα είναι αποκλειστικά καθημένων. Τιμή εισιτηρίου για τη συναυλία 32 ευρώ - V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εξώστη: 60 ευρώ / Τιμή εισιτηρίου για το “Acoustic Show”: 39 ευρώ - V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εξώστη 60 ευρώ

28 Ιουνίου - Ο Φοίβος Δεληβοριάς προκαλεί τον ήλιο στην ταράτσα του BIOS
Στο BIOS, Πειραιώς 84. Φοίβος Δεληβοριάς: Το BIOS παρουσιάζει τα Αcoustic Sunsets, μια σειρά από ειδικά ακουστικά σετ στην ταράτσα, την πιο ωραία ώρα των καλοκαιρινών ημερών, την ώρα που δύει ο ήλιος και μέχρι να πέσει το φως εντελώς. Την Τρίτη 28 Ιουνίου ο Φοίβος Δεληβοριάς προκαλεί το φως του ήλιου σε μονομαχία κι όποιος δύσει πρώτος! Μάρτυρες ο Κωστής Χριστοδούλου στα πλήκτρα και ο Χρήστος Λαϊνάς στις κιθάρες και τους ήχους. Ώρα Έναρξης: 20.00 - Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

29 Ιουνίου - Περιπλάνηση στις μουσικές του κόσμου με την Έλλη Πασπαλά
Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Έλλη Πασπαλά – The Underground Youth Orchestra. “I Love Athens”: Με αφορμή την Αθήνα και το τραγούδι “I love Athens”, μια μουσική περιπλάνηση στις πρωτεύουσες του κόσμου με τα τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Π. Καλαντζόπουλου, N. Piovani, C. Porter, Madredeus, A. Lara, F. Trindade, R. Newman, A. Piazzolla, N. Rota. Μαζί με την Έλλη Πασπαλά οι νέοι τραγουδιστές Κωνσταντίνα Κορδούλη, Νανά Περάκη, Δήμητρα Σελεμίδου, Απόστολος Κίτσος. Ώρα Έναρξης: 21:00- Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (Προπώληση) – 14 ευρώ (Ταμείο).

1 Ιουλίου - Μαχαιρίτσας και Κότσιρας δέχονται παραγγελιές
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας. “Τα καλύτερα της Παραγγελιάς”: Οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας όλο το χειμώνα δέχονταν “Παραγγελιές” από το κοινό. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και το κέφι πηγαίο με τραγούδια των Γούναρη, Μπιθικώτση, Πλέσσα, Φίλιππου Νικολάου, Πάριου, Σαββόπουλου, Λοΐζου κ.α. Έτσι, φέτος το καλοκαίρι είπαν να μοιραστούν μαζί μας τα τραγούδια εκείνα που το κοινό επέλεξε, αλλά και τραγούδια παλιά και καινούργια από το δικό τους ρεπερτόρια. Είναι τα καλύτερα τραγούδια της “Παραγγελίας”. Ώρα Έναρξης: 21:30 / Γενική Είσοδος: 13 ευρώ

4 Ιουλίου - Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο, Μουζουράκης στο Κήπο του Μεγάρου
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Μετά από μια ηθελημένη χειμερινή ενδοσκόπηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, που σκοπό έχει να αντιτάξει στη σκληρότητα των ημερών την παρηγορητικότητα της τέχνης: «Όλα στραβά γινήκανε και όλα είν’ ωραία». Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμές Εισιτηρίου: 13 ευρώ (προπώληση) και 15 ευρώ στο ταμείο.

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Πάνος Μουζουράκης. “Δευτέρα Παρουσία”: Ο τραγουδοποιός με τη ζεστή φωνή και τη γοητευτική σκηνική παρουσία, μας παρασύρει σε μια βόλτα, γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από την ξένη σκηνή, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει. Μαζί του, για να μοιραστούν αυτή τη βόλτα, οι φίλοι του Νατάσσα Μποφίλιου και Σπύρος Γραμμένος. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (Προπώληση) 14 ευρώ (Ταμείο).

5 Ιουλίου - “Τρίλημμα” με PINK MARTINI, IMAM BAILDI και Γεράσιμο Ανδρεάτο
Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. PINK MARTINI Opening act - Μαρίζα Ρίζου: Σε μια στιγμή νομίζεις πως βρίσκεσαι στο Rio de Janeiro, και την επομένη στιγμή ότι είσαι σε ένα γαλλικό καμπαρέ του μεσοπολέμου η σε ένα palazzo της Νάπολης. Λίγο από μυστηριώδη Ανατολή, σημερινή Νεα Υόρκη, Αβάνα του '30, εξωτικό Saint Tropez ή μυστηριώδη Κίνα. Αυτοί είναι οι “κοσμοπολίτικοι” Pink Martini, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge σκηνής. Μια μοναδική ευκαιρία να τραγουδήσετε μαζί τους, τους στίχους «Je ne veux pas travailler», να ερωτευθείτε ξανά ψιθυρίζοντας το «Amado mio», να αναπολήσετε τραγουδώντας «Τα παιδιά του Πειραιά» και να ονειρευτείτε ακούγοντας το «Una notte a Napoli». Ώρα έναρξης: 21:00 – Τιμή Εισιτηρίου: Από 22 ευρώ έως 34 ευρώ.

Στο Θεάτρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. IMAM BAILDI – opening act: Δημήτρης Σαμόλης – και “Καλοκαίρι Ξανά!”: Θυμάσαι όταν ήσουν στο σχολείο, έφτανε Ιούνιος και μετρούσες τις μέρες για να ακούσεις αυτό το κουδούνι που ήταν το τελευταίο της χρονιάς; Αυτό το συναίσθημα, κάπου μεταξύ ενθουσιασμού, ανυπομονησίας και συσσωρευμένης ενέργειας που θες να βγάλεις από μέσα σου είναι που νιώθουν οι Imam Baildi όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Και είναι λογικό, γιατί ξέρουν ότι μπροστά τους έχουν το πιο όμορφο ταξίδι. Ένα ταξίδι που φέτος ξεκινάει στο ατμοσφαιρικό Θέατρο Πέτρας, όπως πάντα, με εφόδιο τη σκηνική τους παρουσία που στις μεγάλες ανοικτές σκηνές είναι ακόμα πιο εκρηκτική, τα κομμάτια που αγαπάει ο κόσμος, και, φυσικά, καινούριες ιδέες και εκπλήξεις, που δεν παραλείπουν ποτέ να εντάξουν στο πρόγραμμά τους. Ώρα Έναρξης: 20:30 – Γενική Είσοδος: 12 Ευρώ

Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Γεράσιμος Ανδρεάτος. “Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε” με guests τους: Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Παντελή Θαλασσινό, Μελίνα Κανά, Βαγγέλη Κορακάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Βασίλη Σκουλά: Ο αγαπημένος τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος, που έχει ξεχωρίσει στο χώρο τόσο για την υπέροχη φωνή του και τις επιλογές των τραγουδιών του, όσο και για το ήθος του, έρχεται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά για μια μοναδική συναυλία – γιορτή με τους αγαπημένους του φίλους. Ένα πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει στο χρόνο, θα μας φέρει στο νου γλυκιές αναμνήσεις από χρόνια ξέγνοιαστα με τραγούδια που όλοι έχουμε λατρέψει και τραγουδήσει, με μοναδικές δυνατές ερμηνείες από την μεγάλη προσωπική του δισκογραφία, με ήχους αγαπημένους και στίχους αξέχαστους, με πολλές όμορφες μουσικές εκπλήξεις-ντουέτα με τους αξιόλογους συναδέλφους του που θα συγκινήσουν και θα ξεσηκώσουν το κοινό. Ώρα Έναρξης: 21:30 – Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 12 ευρώ.

6 Ιουλίου - Ο “ολοκαίνουργιος κόσμος” του Πλιάτσικα και οι “μουσικές του κόσμου” της Yasmin Levy
Στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. Φίλιππος Πλιάτσικας και Φίλοι (Γιάννης Ζουγανέλης, Εκείνος&Εκείνος, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης) - “Το Rock της Δυτικής Όχθης”: Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου “Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος”, ο Φίλιππος Πλιάτσιας και οι φίλοι του κάνουν μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 όταν πρωτοφιάχτηκε στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Ένα ταξίδι παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές, που αργότερα τις αποκάλεσαν «Rock της Δυτικής όχθης». Όπως σημειώνει ο Φίλιππος Πλιάτσικας, στη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας, “εκτός από τα τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσωπικής μου πορείας, θα έχουν ιδιαίτερη θέση τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων, διασκευασμένα με τον ήχο που ξεκίνησε λίγο πριν τη δεκαετία του ’90 και έφτασε μέχρι σήμερα, αναπνέοντας κι αλλάζοντας χωρίς να χρειάζεται συνθήματα φτιαγμένα με photoshop για να υπάρχει”. Ώρα Έναρξης: 21:30 – Τιμή εισιτηρίου: 12€ (έως 6 Ιουλίου) - 14€ (ταμείο)

Στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Yasmin Levy: H Yasmin Levy είναι μια ερωτική ερμηνεύτρια πολυπολιτισμικών ήχων που έχουν αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας. Έγινε γνωστή με την ερμηνεία σεφαραδίτικης μουσικής, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας. Έχει ταξιδέψει τραγουδώντας στην Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιράζοντας ακούσματα από Ladino (Ισπανό-εβραϊκή μουσική), από φλαμένγκο, αλλά και από δικά της κομμάτια. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ελένη Βιτάλη, το Γιάννη Κότσιρα, το Γιώργο Νταλάρα αλλά και το Γιάννη Χαρούλη. Ώρα Έναρξης: 21:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00) – Τιμή Εισιτηρίου: 20 ευρώ (προπώληση) – 25 ευρώ (Ταμείο).

7 Ιουλίου - Φάμελλος και Δρογώσης “στην πολυθρόνα του Κήπου”
Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Μανώλης Φάμελλος - Στάθης Δρογώσης: «Στην Πολυθρόνα του Κήπου». Φιλική σύμπραξη: Χάρις Αλεξίου. Ώρα Έναρξης: 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (προπώληση) 14 ευρώ (ταμείο)

8 Ιουλίου - EJEKT FESTIVAL (Day One) και “Lowbap” Sadahzinia
Στην πλατεία Νερού, στο Φάληρο. EJEKT FESTIVAL (Day One). Dimitri Vegas & Like Mike. Editors. James. Crystal Castles. ΣΤΕLLA. Μαζί με τα δύο σπουδαία συγκροτήματα της βρετανικής ροκ σκηνής (Museκαι Editors), στη σκηνή του Ejekt Festival θα εμφανιστεί το τρομερό δίδυμο Dimitri Vegas & Like Mike, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους DJs του κόσμου και είναι headliners στα κορυφαία dance events του πλανήτη και τα shows τους γεμίζουν αρένες σε πολλές χώρες. Στο EJEKT Festival 2016 οι Dimitri Vegas & Like Mike θα παρουσιάσουν το full show τους, στην ειδικά διαμορφωμένη, τεράστια σκηνή της Πλατείας Νερού. Ώρα Έναρξης: 17:00 – Τιμή εισιτηρίου 38 ευρώ και για τα VIP 75 ευρώ

Στο θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. Sadahzinia: Οι ρίζες του lowbap πάντα απλώνονταν ως τα βράχια της Πετρούπολης, καθώς συχνά-πυκνά η περιοχή δονήθηκε από τα χαμηλά μπάσα των Active Member και τις κραυγές του κόσμου που έμεναν παρέα συνήθως ως τα ξημερώματα. Εκεί, λοιπόν, στο θέατρο Πέτρας (μικρή σκηνή) δίνει ραντεβού ξανά η Sadahzinia των Active Member για ένα live όπως πρώτα. Άλλωστε, η ίδια μόλις επέστρεψε δισκογραφικά και συναυλιακά: Μετά το ιστορικό live του Νοέμβρη στο ΟΑΚΑ όπου έκλεισε μαζί με τον B.D.Foxmoor την μουσική και ενεργή δράση των Active Member από το 1992 ως σήμερα, εστιάζει και πάλι στα δικά της μουσικά μονοπάτια. H βραδιά στο Θέατρο Πέτρας θα είναι αφορμή να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δουλειάς της Sadahzinia. Μαζί της εκτός από τον B.D.Foxmoor και τον Dj Booker θα είναι ο ΛΕΣ και ο Razo. Ώρα έναρξης: 21.30 - Ώρα προσέλευσης: 20.30 – Τιμή Εισιτηρίου: 8 ευρώ (προπώληση) 10 ευρώ (Ταμείο).

10 Ιουλίου – Tango en Eros, ένα μοναδικό αργεντίνικο μουσικοχορευτικό θέμα
Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Tango en Eros: Το Φεστιβάλ Tango Acropolis 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, μας προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στη μουσικοχορευτική παράσταση Tango en Eros. Η νέα, υψηλής αισθητικής, χορευτική παράσταση είναι αφιερωμένη στον έρωτα και πλημμυρισμένη από τον αισθησιασμό, το πάθος και τη σαγήνη του Tango. Μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά με πρωταγωνιστές επτά διάσημα ζευγάρια αργεντίνων και ελλήνων χορευτών που έχουν διαπρέψει σε διεθνείς διαγωνισμούς και παραστάσεις. Μαζί τους στη σκηνή, η ορχήστρα Tangarto και η φημισμένη τραγουδίστρια Martha Moreleon. Εντυπωσιακές χορογραφίες, κινήσεις κοφτές και φλογερά βήματα με συνοδεία τις αργεντίνικες μελωδίες και μια υπέροχη φωνή που «αφηγείται» με πάθος μικρές και έντονες ερωτικές ιστορίες. Ένα μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις του χορού και της αργεντίνικης μουσικής, γεννημένο από τη φωτιά του πάθους και την έκρηξη του έρωτα. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμές Εισιτηρίων: 5 ευρώ και 10 ευρώ (καθήμενοι).

11 Ιουλίου - Ο Κορκολής συναντά τον Θεοδωράκη και η Γαλάνη τις Τσαλιγοπούλου και Νέγκα
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Στέφανος Κορκολής, Μίκης Θεοδωράκης. “Η Συνάντηση”: Ο Στέφανος Κορκολής συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη και με τη φωνή της Σοφίας Μανουσάκη, παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το αριστουργηματικό Μαουτχάουζεν σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή, με την έγκριση και την επιμέλεια του ίδιου του σπουδαίου δημιουργού. Ώρα έναρξης: 21.30 / Γενική είσοδος: 12€ / Τα πρώτα 1.000 εισιτηρία: 10€.

Στο Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα: Τρεις γυναίκες. Τρεις ερμηνεύτριες. Τρεις ξεχωριστές διαδρομές. Μία μεγάλη γιορτή για το λαϊκό τραγούδι… Στο πρόγραμμα αυτό όλα και όλοι έχουν λόγο: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας αλλά και Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος. Δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, σμυρναίικα αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια βρίσκουν τη θέση τους με τρόπο απλό, μαγικό. Οι τρεις κυρίες, με χαρά και μεγάλο σεβασμό τραγουδούν αυτά που διατηρεί μέσα μας η μνήμη, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο, στις αυθεντικές τους εκτελέσεις αλλά και διασκευασμένα. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ – 13 ευρώ.

13 Ιουλίου - Τρία υπέροχα μουσικά ζευγάρια και οι ΝΟUVELLE VAGUE
Στο Βεάκειο Θέατρο. Θάνος Μικρούτσικος – Μίλτος Πασχαλίδης: Χιλιάδες κόσμου είδαν τον Μίλτο να δίνει τα ρέστα του τον χειμώνα στην Αθήνα, στο “Σταυρό του Νότου”. Στο “Badminton” ο Θάνος αποθεώθηκε από το κοινό, παρουσιάζοντας ένα σκηνικό θέαμα μεγάλων διαστάσεων πάνω στα τραγούδια του και στην ποίηση του Νίκου Καββαδία. Το καλοκαίρι, Μικρούτσικος και Πασχαλίδης, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 13 ευρώ (προπώληση) – 15 ευρώ στο Ταμείο.

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Αρλέτα - Λάκης Παπαδόπουλος. Τα ήσυχα βράδια: Ο Λάκης παίρνει την κιθάρα του, η Αρλέτα τη δική της και «...η Αθήνα ανάβει σαν μεγάλο καράβι». Πόσα αγαπημένα τραγούδια μπορείς να μετρήσεις... «Ήσυχα βράδια», «Τσάι γιασεμιού», «Σερενάτα», «Γυριστρούλα», «Σε ζητάω», «Μπαρ το Ναυάγιο», «Batida de Coco», «Έρχεται κρύο»... και τα χωράνε όλα σε ένα πρόγραμμα ή τέλος πάντων βάζουν τα δυνατά τους. Μας περιμένουν στον Κήπο. Να βρεθούμε, να τα τραγουδήσουμε, να τα νοσταλγήσουμε, να τα θυμηθούμε. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (προπώληση) 14 ευρώ (ταμείο).

Στο Αμαλίειο, Λεωφόρος Κηφισίας 219, Μαρούσι. Ελευθερία Αρβανιτάκη και Νίκος Πορτοκάλογλου. “Δυνατά... το Καλοκαιράκι”: Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου στα πλαίσια της πρώτη τους κοινής καλοκαιρινής περιοδείας. Ο χειμώνας που πέρασε βρήκε την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη – και όχι μόνο- να ζεσταίνουν το κοινό σε αυτή την πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνεργασία τους με ένα πρόγραμμα φωτεινό και πηγαίο. Έμπλεξαν ομοιότητες και αντιθέσεις, ηλεκτρισμό κι ευαισθησία. Μοιράστηκαν συνεχώς την σκηνή, αντάλλαξαν μεταξύ τους τραγούδια και με μαεστρία μοναδική οδήγησαν την καταπληκτική τους μπάντα ανάμεσα σε δύση κι ανατολή σε μουσικές αγάπες και τραγουδιστικά «απωθημένα». Ένα διαφορετικό live-party που άφηνε πίσω του κάθε βράδυ μόνο χαρούμενα χαμογελαστά πρόσωπα και τώρα ζεσταίνει ξανά τις μηχανές του και παίρνει τους καλοκαιρινούς δρόμους. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 10 Ευρώ.

Στο Roof Stage του GAZARTE. ΝΟUVELLE VAGUE full band: Οι Nouvelle Vague, μία cover band που ακολουθεί τη δική της ξεχωριστή διαδρομή έχοντας φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε live. Γιατί οι Nouvelle Vague δεν μοιάζουν με κανέναν: Κάθε τους live αποτελεί μία... βιωματική εμπειρία. Αγαπημένες μελωδίες, λυρισμός, ρομαντική και ανέμελη διάθεση, παιχνιδιάρικη διάθεση, αναπόληση, ονειροπόληση, χαλάρωση αλλά και την ίδια στιγμή μία υποβόσκουσα ένταση και ρυθμός που σε προκαλεί να λικνιστείς. Κορυφαία τραγούδια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής διασκευάζονται μέσα από το προσωπικό τους πρίσμα σε ύφος bossa nova, '60s pop και '50s jazz, αποκτούν νέο χαρακτήρα και μας γοητεύουν ξανά από την αρχή, σαν να τα ακούμε πρώτη φορά. Τη βραδιά θα ανοίξει το electro-soul ensemble La Rochelle Band. Έχοντας κερδίσει το ελληνικό κοινό με τη ραδιοφωνική επιτυχία "Rocket Man" έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μία αξέχαστη βραδιά. Ώρα Έναρξης: 22:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 22 ευρώ (προπώληση) 25 ευρώ (Ταμείο)

14 Ιουλίου - Φωτεινή Βελεσιώτου “Δι' ασήματοντον αφορμή” και “Brazilian Project” του Πέτρου Κλαμπάνη
Θέατρο Πέτρας. Πετρούπολη. Φωτεινή Βελεσιώτου “Δι' ασήματοντον αφορμή” με συνταξιδιώτες επί σκηνής τους Ψαραντώνη, Θανάση Γκαϊφύλλια, Αργύρη Μπακιρτζή και Χάικ Γιαζιτζιάν: Η Φωτεινή Βελεσιώτου προσκαλεί τέσσερις προσωπικότητες του χώρου για ένα μουσικό οδοιπορικό με πολλές κορυφώσεις και αναφορές της μουσικής παράδοσης της Μεσογείου. Σύγχρονες, παραδοσιακές μουσικές, πρωτότυπες μελωδίες που αγκαλιάζουν το στίχο, που διαπερνούν σύνορα, σπάνε τα καλούπια, ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς δημιουργώντας μια άλλη ηχητική διάσταση. Από τις εσχατιές της Ελλάδας στη Συρία. Μουσική και μουσικοί από τους δρόμους της Μεσογείου, ένα γεωγραφικό χώρο με αλληλεπιδρούσες μουσικές, ένα τόπο έμπνευσης: Κρήτη, Κομοτηνή, Καβάλα, Χαλέπι. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Πέτρος Κλαμπάνης. “Brazilian Project”: Βραζιλιάνικη αύρα στον Κήπο του Μεγάρου, λίγες μέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τους πιο αυθεντικούς εκφραστές της βραζιλιάνικης τζαζ στην Ελλάδα. Ο "διεθνής" συνθέτης και κοντραμπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης μας καλεί να γνωρίσουμε την τελευταία του δουλειά, που παρουσίασε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (προπώληση) 14 ευρώ (ταμείο).

19 Ιουλίου - Lana Del Rey στο Rockwave και Κώστας Μακεδόνας στο θέατρο Πέτρας
Στο TerraVibe Park στη Μαλακάσα. Rockwave Festival. Lana Del Rey, Allah-las. Iratus: To Rockwave παρουσιάζει ως headliner της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ τη Lana Del Rey, την ιέρεια της Hip. Με τέσσερις δίσκους που μονοπωλούν μουσικά βραβεία και υποψηφιότητες και ένα προκλητικό καλλιτεχνικό προφίλ που ανέφερε σαν επιρροές της την Britney Spears και τον Kurt Cobain και την ίδια να αυτοσυστήνεται σαν "gangsta" Nancy Sinatra, τα φώτα της δημοσιότητας πέσανε πάνω της και η μουσική βιομηχανία υποκλίθηκε μπρoστά της. Τιμές εισιτηριών: 42€.(προπώληση) και 45 ευρώ (Ταμείο). Eiσιτήρια διακεκριμένης ζώνης, μπροστά στη σκηνή (Golden Standing Tickets) και VIP: 60€.

Στο Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. Ο Κώστας Μακεδόνας θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Πέτρας έχοντας καλεσμένους τους αγαπημένους φιλους του: Πίτσα Παπαδοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρη Σταρόβα, Ζωή Παπαδοπούλου, Κρατερό Κατσούλη και Γιώργο Θεοφάνους: Με τα τραγούδια της δισκογραφίας του που έχουμε όλοι αγαπήσει καθώς και τα τραγούδια του τελευταίου του πλατινένιου cd με τίτλο "Δεν σου ανήκω", θα μας παρασύρει σε δυνατές μουσικές στιγμές που περιέχουν από τα κλασικά πια «Ποδήλατο», «Λίζα», «Μόνο μια φορά», «Αντικριστά» και «Μαργαριτάρια» μέχρι τα λαϊκά του τραγούδια που μεταδίδουν το κέφι και τη χαρά και που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο όπως τα«Στον Λευκό τον Πύργο», «Ένα βράδυ που 'βρεχε», «Ο πιο καλός ο μαθητής» αλλά και μοναδικά ντουέτα με τους καλεσμένους του από όλο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας. Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ.

20 Ιουλίου - Scorpions ετών 50
Στην Πλατεία Νερου στο Φάληρο. SCORPIONS and Special Guests - FIREWIND. “50th Anniversary World Tour”: Οι «Σκορπιοί» θα επισκεφθούν την Αθήνα στα πλαίσια της «50th Anniversary World Tour», της παγκόσμιας περιοδείας για τον εορτασμό των 50 ετών της αξιοζήλευτης καριέρας τους. Στην Πλατεία Νερού, τον πιο όμορφο καλοκαιρινό συναυλιακό χώρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, οι Scorpions θα μας παρουσιάσουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους, καθώς και – για πρώτη φορά – τραγούδια από την δισκογραφία τους της δεκαετίας του 1970. Το show τους θα είναι το μεγαλύτερο οπτικοακουστικό θέαμα που έχουν παρουσιάσει ποτέ στη χώρα μας. Ώρα: 18:00 – Τιμές εισιτηρίου: Από 35 ευρώ έως 55 ευρώ.

23 Ιουλίου - Η Muse στην Ελλάδα!
Στη Πλατεία Νερού, Φάληρο, MUSE – Ejekt Festival (Day 2): To Ejekt Festival 2016 υποδέχεται τους Muse, ένα από τα κορυφαία ροκ συγκροτήματα του πλανήτη. Στο απόγειο της απίστευτης καριέρας τους κι έχοντας μόλις κερδίσει το βραβείο Grammy για το καλύτερο Rock Album της χρονιάς για το “Drones”, οι Muse έρχονται στην Ελλάδα και το κοινό θα μπορέσει να ακούσει ζωντανά τα “Uprising”, “Madness”, “Starlight”, “Resistance”, “Dead Inside”, “Undisclosed Desires”, “Supermassive Black Hole”, “Knights of Cydonia”, “Time is Running Out”, “Hysteria” και όλα τα τραγούδια-ύμνους του σπουδαίου βρετανικού συγκροτήματος. Ο Matt Bellamy, o Chris Wolstenholme και ο Dominic Howard θα βρεθούν στη σκηνή του Ejekt Festival 2016 στο πλαίσιο της “Drones World Tour” για να μας παρουσιάσουν το καθηλωτικό live show τους που έχει αποθεωθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη. Την ίδια ημέρα στη σκηνή του EjeKtFestival θα εμφανιστούν και οι UNKLE, αλλά και οι Temples. Ώρα έναρξης: 17:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 50 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v