10 λόγοι για να δεις τους Dead Brothers στο Gagarin

Οι Dead Brothers έρχονται στην Αθήνα για να κερδίσουν μερικές ακόμα... ψυχές, και εμείς συγκεντρώνουμε δέκα κομμάτια που θέλουμε οπωσδήποτε να παίξουν.
10 λόγοι για να δεις τους Dead Brothers στο Gagarin
της Φοίβης Γλύστρα

Οι εκ Γενεύης Dead Brothers έρχονται από την κοσμοπολίτισσα πόλη στην Αθήνα και –είτε έχετε κολλήσει με τη μουσική τους, είτε όχι- πρέπει να πάτε να τους δείτε. Γιατί;

Γιατί ανήκουν στην κατηγορία αυτή των συγκροτημάτων, που αν σου αρέσει γενικώς η μουσική θα εκτιμήσεις. Μπορεί να μην μπει στο Πάνθεον των αγαπημένων σας, μπορεί να μην βάλετε το χέρι στην τσέπη για να αγοράσετε και τα έξι cd τους (αν και θα έπρεπε να ακούσετε ολόκληρο το Wunderkammer και το Day of Dead), όμως και το πιο «απαίδευτο» αυτί θα συμφωνήσει: οι Dead Brothers γράφουν μουσικάρες.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να προσδιορίσεις το είδος (ούτε και το ύφος) των Dead Brothers. Βρίσκονται κάπου ανάμεσα στον λυρισμό του Tom Waits και το γκροτέσκ των Tiger Lillies, μεταξύ της Funeral Jazz της Νέας Ορλεάνης και του Balkan Folk. Κάτι από country και κάτι από rockabilly. Τους αρέσει ο θάνατος και οι θεατράλε εμφανίσεις (στην τελευταία συναυλία τους στην Αθήνα, κατέβηκαν απ’ τη σκηνή και βγήκαν με τον κόσμο έξω από τον συναυλιακό χώρο).

Στις 20 Φεβρουαρίου θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin 205, θα κάνουν θόρυβο, θα κάνουν ατμόσφαιρα και θα παίξουν μουσικές που σπάνια έχεις την ευκαιρία να ακούσεις.

Αν τους ξέρετε, είναι βέβαιο ότι θα πάτε. Αν δεν τους ξέρετε, θα τους μάθετε ακούγοντας τα παρακάτω δέκα αγαπημένα μας κομμάτια και μετά (το υποσχόμαστε!) θα πάτε με ελαφρύ τροχάδην για εισιτήρια.























Info:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
THE DEAD BROTHERS +
THEE HOLY STRANGERS
opening act:
Mickey Pantelous – Dr. Albert Flipout’s One Can Band
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 15 ευρώ, ταμείο 18 ευρώ
Σημεία προπώλησης: www.viva.gr , καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v