Γ. Βασιλείου: «Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμή μου»

Λίγο πριν την εμφάνισή της στο café του Νομισματικού Μουσείου, η νεαρή τραγουδοποιός ανοίγει την καρδιά της στο In2life.
Γ. Βασιλείου: «Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμή μου»
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Φωνή ευαίσθητη, εμφάνιση αιθέρια, τραγούδια για την αγάπη, αναμνήσεις και εικόνες από την Πόλη. Η νεαρή τραγουδοποιός Γιάννα Βασιλείου, αποτελεί μία «φρέσκια» και πολλά υποσχόμενη άφιξη στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Η εμφάνισή της στο café του Νομισματικού Μουσείου στις 4 Οκτωβρίου είναι μια καλή αφορμή για να ανακαλύψει κανείς το πολύπλευρό της ταλέντο. Στο live της στον πιο δροσερό κήπο της πόλης θα παρουσιάσει τα νέα της τραγούδια και ανάμεσα σε άλλα και επιλεγμένα κομμάτια από σπουδαίους Έλληνες και διεθνείς συνθέτες (M. Χατζιδάκις, Μ. Σουγιούλ, Cole Porter, Irvin Berlin, Σ. Κραουνάκης, Α. Ιωαννίδης, Γ. Χριστοδουλόπουλος, Δ. Γαλάνη, Κ. Γιαννίδης, Θ. Μικρούτσικος), αγαπημένα της από τη σύγχρονη έντεχνη παραγωγή και υπέροχα τραγούδια από την διεθνή δισκογραφία.

Λίγες ημέρες πριν το live, η νεαρή τραγουδοποιός μίλησε στο In2life για το νέο της άλμπουμ, την αγάπη και την Κωνσταντινούπολη.

«Λόγια αγάπης» ένα από τα τραγούδια σας, «Όλα Όσα αγαπώ», ο τίτλος του άλμπουμ σας. Τι ρόλο παίζει η αγάπη στην ζωή σας και στην μουσική που δημιουργείτε;

Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμή μου. Θεωρώ πως μόνο αυτή θα έπρεπε να μας οδηγεί στη ζωή. Και τα δύο τραγούδια που αναφέρατε φαντάζουν σα να γράφτηκαν για την ερωτική μορφή αυτής, όμως είναι περισσότερο αυτοβιογραφικά και εμπνευσμένα από δύο οικογενειακά μου πρόσωπα. Στο μεν “Όλα Όσα Αγαπω” είναι η ελπίδα και η αισιοδοξία που φέρνει η αγάπη κάθε είδους, ενώ στα “Λόγια Αγάπης” ξεδιπλώνεται ο πόνος της εξέλιξης της ζωής.

Έχετε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Τι αναμνήσεις έχετε από εκεί;

Η μητέρα μου και οι γονείς της υποχρεώθηκαν να αφήσουν το σπίτι τους στην Κωνσταντινούπολη το 1964. Εγκαταστάθηκαν έπειτα στο Π.Φάληρο, όπως και πολλοί άλλοι απελαθέντες, για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Οι δεσμοί όμως με την Πόλη δεν έσπασαν ποτέ πλήρως καθώς παραμένουν εκεί συγγενείς μας και την επισκεπτόμαστε συχνά. Οι αναμνήσεις, τα βιώματα και τα συναισθήματα ποικίλουν. Υπάρχει πικρία για το παρελθόν που έζησαν οι δικοί μου, αλλά και ιδιαίτερη νοσταλγία και συγκίνηση σε κάθε μας ταξίδι εκεί, όπου επισκεπτόμαστε το παλιό τους σπίτι, τα σχολεία και τις γειτονιές που κάποτε ήταν γεμάτες με Έλληνες. Είναι λυπηρό οτι σήμερα οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που ζουν εκεί είναι μόνο δύο χιλιάδες, μεταξύ του πληθυσμού της που φτάνει τα δεκαπέντε εκατομμύρια κατοίκους.

Είστε μια νέα τραγουδοποιός, συναντήσατε/συναντάτε δυσκολίες στα πρώτα σας αυτά μουσικά βήματα; Πώς τις αντιμετωπίσατε;

Πρέπει να έχει υπομονή και σαφές καλλιτεχνικό όραμα ένας νέος καλλιτέχνης. Όχι για να ξεχωρίσει, αλλά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει με δυναμισμό τις δυσκολίες και το σύστημα στο οποίο μπαίνει αναγκαστικά από τη στιγμή που αποφασίσει πως θέλει να εκθέσει τη δουλειά του. Φυσικά χρειάζεται και λίγο χιούμορ για ασπίδα ενάντια στο παράλογο που επικρατεί.

Τι να περιμένουμε στο Live του Café του Νομισματικού Μουσείου;

Αποχαιρετώντας πια το καλοκαίρι, έφτιαξα ένα ατμοσφαιρικό πρόγραμμα συγκεκριμένα για αυτό το live, ταιριαστό με τον υπέροχο αυτό χώρο. Θα ακούσετε τα τραγούδια του δίσκου μου και διασκευές από αγαπημένα παλιότερα κομμάτια, ελληνικά και ξένα, ενορχηστρώσεις των οποίων έχει επιμεληθεί ο Δ.Καλαντζής, ο Α.Ανδρέου, ο Δ.Σεβδαλής και εγώ η ίδια.


Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίων: Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τις συναυλίες
Υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v