The Beatles: Αφιέρωμα στα «Σκαθάρια» στο Μέγαρο

Τα τραγούδια των θρυλικών Beatles συναντούν τις συμφωνικές ενορχηστρώσεις της Καμεράτας, σε ένα αφιέρωμα στα τέσσερα σκαθάρια που θα απολαύσουμε στο Μέγαρο.
The Beatles: Αφιέρωμα στα «Σκαθάρια» στο Μέγαρο
Κάτι παραπάνω από μισός αιώνας έχει περάσει από εκείνη τη στιγμή που η δισκογραφική εταιρία Parlophone ετοιμαζόταν να παραδώσει στα δισκοπωλεία στοίβες ολόκληρες από τον πρώτο δίσκο ενός πρωτοεμφανιζόμενου κουαρτέτου. Δεκάδες θρυλικά live gigs, εμβληματικά κουρέματα, κοστούμια, ταινίες, μερικούς εκατομμύρια δίσκους – για την ακρίβεια, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο – μετά, οι Beatles έχουν περάσει στην Ιστορία. Αλλά δεν έχουν φύγει ποτέ από τα ακουστικά και τις καρδιές μας.

Γι’ αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα να ξανακούμε τα τραγούδια τους, που άλλαξαν για πάντα το «πρόσωπο» της μουσικής, ζωντανά στην Αθήνα. Μετά την επιτυχία της παράστασης στη σκηνή του Μεγάρου τον Ιανουάριο, το Beatles Tribute concert επιστρέφει για μια ανοιξιάτικη συναυλία στις 27 Μαίου.

Τα τραγούδια των Beatles, ερμηνευμένα από την Καμεράτα στη συμφωνική τους διάσταση, θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 27 Μαίου, μέσα από τις ευφάνταστες ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου.



Τα δημοφιλή «Σκαθάρια» από το Λίβερπουλ υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και αποτελούν μέχρι σήμερα παγκόσμιο φαινόμενο – θυμηθείτε εδώ μαζί μας είκοσι «μυστικά» των Beatles που θα σας εκπλήξουν. Η Καμεράτα παρουσιάζει τα πιο γνωστά τραγούδια τους σε ενορχηστρώσεις που διατηρούν το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών εμπλουτίζοντάς τα με το μεγαλείο του συμφωνικού ήχου.

Τα κλασικά τραγούδια των “Fab 4” ερμηνεύουν με ευαισθησία εξαιρετικοί τραγουδιστές, που παίρνουν το ρόλο των «Σκαθαριών». Συγκεκριμένα, θα τραγουδήσουν οι Βασίλης Αξιώτης, Στηβ Κόκκας, Φαίδων Φαρίντ. Σε ρόλο special guest οι ΜΕΛΙSSES.

Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Πλατύραχος 

Info:
Εισιτήρια-Πληροφορίες
Στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών:
Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Τηλ. 210 7282333
Τετάρτη 27/5, Ώρα έναρξης: 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Προπώληση από 6 Μαΐου 2015
Τιμές: 11, 20, 28, 40€, μειωμένα 6,50 – 8,50€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v