Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Robbie Williams

Ο εκρηκτικός βρετανός τραγουδιστής έρχεται στην Μαλακάσα στις 20 Ιουνίου και εμείς θυμόμαστε τα δέκα πιο εμβληματικά κομμάτια του.
Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Robbie Williams
Στις 20 Ιουνίου το pop είδωλο της Μεγάλης Βρετανίας Robbie Williams έρχεται στην χώρα μας για το φετινό, επετειακό Rockwave. Πρώην μέλος του γκρουπ Take That, ο Robbie ακολούθησε μια άκρως πετυχημένη σόλο καριέρα, παρά τα προβλήματά του με ναρκωτικά και αλκοόλ, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία στα charts.

Ποπ και ροκ κομμάτια, μπαλάντες, διασκευές. Θυμόμαστε τα δέκα καλύτερα κομμάτια του ταλαντούχου κύριου Robbie, λίγους μήνες πριν τον απολαύσουμε ζωντανά στο Terra Vibe.

Angels (1997)
Από το άλμπουμ Life thru a Lens, το κομμάτι αυτό ψηφίστηκε ως το καλύτερο των τελευταίων 25 χρόνων στα Brit Awards, ενώ αποτελεί αγαπημένη επιλογή των νεόνυμφων ζευγαριών για τον πρώτο χορό.


Let Me Entertain You (1998)
Τραγούδι από το οποίο δανείστηκε τον τίτλο της τωρινής του περιοδείας, το Let me Entertain you αποτελεί φόρο τιμής του καλλιτέχνη στη μουσική των Who και των Queen.


Millenium (1998)
Κομμάτι – σταθμός στην καριέρα του, το MIllenium του εξασφάλισε για πρώτη φορά την πρώτη θέση στα βρετανικά charts. Δανείζεται το θέμα από το james bond-ικό κομμάτι You Only Live Twice, ενώ το βίντεο κλίπ του είναι έντονα επηρεασμένο από το κλίμα των ταινιών με τον διάσημο κατάσκοπο.


She’s The One (1999)
Ίσως το καλύτερο cover που έχει κάνει ο Robbie. Και ένα από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, βασισμένο στο κομμάτι των World Party.


Rock DJ (2000)
Από τα κομμάτια που μας «κόλλησαν» κάπου εκεί στο τέλος των 90s, το Rock Dj έδωσε νέα πνοή στην καριέρα του, αφήνοντας για λίγο πίσω τις μπαλάντες. Το βίντεο είναι επίσης καταπληκτικό, με τον καλλιτέχνη να σκίζει (κυριολεκτικά) τις σάρκες του για να την πέσει σε ένα γκομενάκι.


Somethin’ Stupid (2001)
Ακόμα ένα cover για τον Robbie, ακόμα μια τεράστια επιτυχία για αυτό το φοβερό ντουέτο με την Nicole Kidman από το άλμπουμ του Sing When You’re Winning.


Feel (2002)
Η μεγαλύτερη επιτυχία του Robbie σε Ευρώπη και Αμερική, είναι μια μελαγχολική μπαλάντα, τα φωνητικά της οποίας ανήκουν στην demo εκδοχή του κομματιού. Ο ίδιος δεν ήθελε να τα ηχογραφήσει ξανά, αφού θεώρησε ότι δε θα μπορούσε να ερμηνεύσει καλύτερα το τραγούδι.


Come Undone (2003)
Με ένα άκρως προκλητικό βίντεο κλιπ, στο οποίο ο ίδιος εμφανίζεται να κάνει τρίο με δύο μοντέλα και έναν κάπως μελαγχολικό τόνο, το Come Undone σηματοδοτεί το τέλος της συνεργασίας του με τον συν-συνθέτη Guy Chambers.


Radio (2004)
Άκρως ανεβαστικό κομμάτι, το οποίο υπήρξε το πρώτο που κυκλοφόρησε από τη συλλογή του Greatest Hits και παράλληλα το τελευταίο που «χτύπησε» πρωτιά στα βρετανικά chart.


Rudebox (2006)
Στροφή 360 μοιρών για τον Robbie με ένα κομμάτι το οποίο συνάντησε πλήθος αρνητικών κριτικών για την αλλαγή του στυλ που επιχείρησε ο καλλιτέχνης. Παρ’ όλα αυτά δεν παύει να είναι ένα από τα κορυφαία του με δυνατό beat και ιδιαίτερο χαρακτήρα.


Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v