Οι Asian Dub Foundation μιλούν στο In2life

Η βρετανική μουσική κολεκτίβα μιλά στο In2life για τη μουσική της, τις περιοδείες και την διαπραγμάτευση λίγες εβδομάδες πριν την εμφάνισή στης επί ελληνικού εδάφους.
Οι Asian Dub Foundation μιλούν στο In2life
Το μουσικό χαρμάνι των Asian Dub Foundation θα «σκάσει» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον επόμενο μήνα. Η σκηνή του Gagarin θα σειστεί την 1η Μαρτίου υπό τους ήχους breakbeat, dub, ska, punk, ragga, rock, hip hop και electronica και οι ίδιοι ανυπομονούν να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία τους, βρήκαμε ευκαιρία και τους απευθύναμε μερικές ερωτήσεις, τις οποίες κατάφεραν να απαντήσουν εν μέσω μιας καταιγιστικής περιοδείας στην Ευρώπη.

Δείτε τι μας είπαν.

Ποια είναι η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία που έχει να διηγηθεί κάποιος φαν ακούγοντας τη μουσική σας;
Η αστυνομία είχε πιάσει τον Ιggy Pop στο Μαϊάμι για υπερβολική ταχύτητα και εκείνος άκουγε τραγούδια μας.

Πως θα περιγράφατε τη μουσική σας σε κάποιον που έχει γεννηθεί κωφός;
Αυτή είναι μια βαθιά ερώτηση… Μπορούν να αισθανθούν τα μπάσα του τραγουδιού για αυτό πιστεύουμε ότι μπορείς να επικοινωνήσεις αισθήματα μέσω συχνοτήτων. Δημιουργούμε instrumental κομμάτια τα οποία ωστόσο εκφράζουν συναισθήματα. Θυμό, ελπίδα, κτλ.

Ποιο είναι το πιο βαρετό πράγμα σε μια περιοδεία;
Δεν βαριόμαστε ποτέ. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Συζητάμε πολύ, γελάμε, θυμώνουμε. Δε βαριόμαστε ποτέ.

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σας κάνουν στην καριέρα σας ως τώρα. Απαντήστε την ξανά.
Είναι η παραπάνω και μόλις το κάναμε!

Η Ελλάδα διάγει νέο πολιτικό βίο μετά από πολλά πολλά χρόνια. Νομίζετε πως μια αριστερή κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί καλύτερα εκ μέρους μας;
Πραγματικά το ελπίζουμε. Ας περιμένουμε και ας δούμε. Ελπίζουμε πως θα κάνουν τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους που αγωνίζονται. Τουλάχιστον είναι καλύτεροι από τις υπόλοιπες εναλλακτικές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσης υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγωνίζονται. Το μόνο σίγουρο ότι δεν θέλουμε οι πλούσιοι να λένε σε όλους εμάς να ζούμε στη φτώχεια, ενώ εκείνοι γελώντας φεύγουν μακριά κρατώντας παράλληλα όλα τα χρήματα.

Στέκεστε μπροστά σε ένα παλιό Jukebox. Έχετε μόνο μια δεκάρα στην τσέπη σας, οπότε μόνο ένα τραγούδι να επιλέξετε. Ποιo θα ήταν αυτό;
Το Ball of Confusion από The Temptations. Γραμμένο το 1969, μα ακόμη αληθές. Φοβερές μπασογραμμές επίσης.

N.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v