Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα

Η μέρα της μουσικής γιορτάζει τα 15 της χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Δείτε ποιες μουσικές εκδηλώσεις θα «παίξουν» στην Αθήνα το Σάββατο 21 Ιουνίου.
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής 2014 κλείνει 15 χρόνια και το γιορτάζει με δωρεάν εκδηλώσεις σε 36 πόλεις σε όλη την Ελλάδα (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ).

Σε… μουσικό κλίμα βρίσκεται φυσικά και η Αθήνα, στο κέντρο της οποίας έχουν προγραμματιστεί δεκάδες εκδηλώσεις για κάθε γούστο.

Συγκεκριμένα, για το Σάββατο 21 Ιουνίου:

* Ονόματα όπως ο RSN & Esterina, DUSK, Koza Mostra, CAST-A-BLAST, Μιχάλης Δέλτα, Mikro, D3STΛB1LIZED Μarsheaux και αλλά τριάντα σχήματα και DJS θα εμφανιστούν στην Παραλία Μοσχάτου (έναντι ΣΕΦ). Περισσότερα εδώ.

* Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αίθουσα Βωμού, η Μικτή Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος θα δώσει ρεπερτόριο από τις 11:00 με τα τραγούδια «Μεσ' του Αιγαίου τα νερά παραδοσιακό Αιγαιοπελαγίτικο», «Κεμάλ» του Μ.Χατζηδάκι και Ν.Γκάτσου, «Τριλογία» του Μίκη Θεοδωράκη, Kyrie Ariel Ramirez (1921-2010) από τη Misa Criolla με τη σοπράνο Λητώ Μεσσήνη, «Funiculi funicula Canzone Napolitana» της L. Denza με τον τενόρο Κώστα Μπιλίση, «Οδός ονείρων» του Μ. Χατζιδάκι και Ν. Γκάτσου, «Με το λύχνο του άστρου» του Οδυσσέα Ελύτη και του Μίκη Θεοδωράκη και πολλά ακόμα.

* Στην κλειστή αίθουσα του Νομισματικού Μουσείου, τα Μουσικά Σύνολα Σύγχρονου Ωδείου Αθηνών θα παρουσιάσουν έργα Ηandel, Kαστρινού και Χατζηδάκι από τις 11:00 μέχρι τις 11:30. Στον Κήπο του Μουσείου, από τις 18:00 τα Μουσικά Σύνολα Πνευστών του Ωδείου Ραϋμόνδη θα παρουσιάσουν το έργο «Κλαρινέττα σε Δράση: από τον Rossini στον Mancini».

* Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - Μέγαρο Παλαιάς Βουλής την εμφάνισή τους θα κάνουν σχήματα από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και το Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης και Εκτέλεσης στις 11:00.

* Στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το Μουσικοδρόμιο γιορτάζει την Ημέρα της Μουσικής με το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών metallon με κλασσικές και σύγχρονες μελωδίες του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου.

* Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιαστούν «Νότες και λέξεις» για μικρούς και μεγάλους από τις 16:30 μέχρι τις 20:45, ενώ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη από τις 16:30 μέχρι τις 17:30. Στις 18:30 θα παρουσιαστεί ο «Βασιλιάς της Αλήθειας» από την καλλιτεχνική ομάδα «Human Puppets» στον Πολυχώρο, ενώ στις 19:00 στο Αίθριο των Μουσών, η Camerata Junior ερμηνεύει έργα των J.P.Rameau, J.Sibelius, M.Nelson, K.Kenkins κ.α.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v