Ρεσιτάλ για πιάνο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ για δύο πιάνο, με έργα των J. S. Bach, A. Arensky & S. Rachmaninoff, φιλοξενεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τη Μεγάλη Δευτέρα.
Ρεσιτάλ για πιάνο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Την Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014, το σύνολο Piano Duo Specchio, παρουσιάζει στο Μέγαρο Σταθάτου του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ένα μουσικό ρεσιτάλ για 2 πιάνο.

Οι σολίστ Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη και Τζένη Σουλκούκη θα ερμηνεύσουν έργα των J. S. Bach, A. Arensky & S. Rachmaninoff.

Ώρα: 20.00
Διάρκεια: 60’ χωρίς διάλειμμα
Είσοδος: Μέγαρο Σταθάτου, Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1

Είσοδος: 10 ευρώ, Φίλοι ΜΚΤ: είσοδος ελεύθερη με την κάρτα μέλους (ισχύει για 1 άτομο)
Απαραίτητη για όλους η κράτηση θέσης: 210 7228321-3 (εσωτ. 125) ή ηλεκτρονικά www.cycladic.gr

ΜΚΤ | Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1 | Τ: 210 7228321-3 | www.cycladic.gr

Οι σολίστ

Η Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη γεννήθηκε το 1987 και σε ηλικία 5 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου. Αργότερα συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη Ντόρα Μπακοπούλου απ` όπου αποφοίτησε παίρνοντας Δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και Α' βραβείο.

Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας πρώτα βραβεία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κερκύρας υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Κάφυρη, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, στο Φεστιβάλ Κερκύρας (Ionian Concerts 2007), στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αίγινας, στο Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης του Πηλίου,στο Φεστιβάλ της Νάξου καθώς και στον κύκλο συναυλιών του ωδείου Φ.Νάκας για νέους σολίστ.

Το 2012 συμμετείχε στο 1ο "Great Silk Way Congress & Festival" νέων στο Μπακού (Αζερμπα'ι'τζαν) με συμμετοχές απο 25 χώρες του κόσμου. Το αποκορύφωμα της εώς τώρα καριέρας της, ήταν τα δύο ρεσιτάλ στις πόλειςToyama και Okayama της Ιαπωνίας στα πλαίσια του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ για φιλανθρωπικό σκοπό. Έχει αναλάβει καθήκοντα πιανιστικής συνοδείας στο Ωδείο Αθηνών και διδάσκει πιάνο στο Τονικό και Διατονικό Ωδείο.

H Tζένη Σουλκούκη γεννήθηκε στο Ελμπασάν της Αλβανίας το 1983. Από πέντε ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τη μητέρα της Violeta Sulkuqi και ύστερα με την Keti Qosja.Η πρώτη της συναυλία είναι σε ηλικία 6 ετών στο θέατρο « Skampa».

Γράφεται στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Λ. Φιλιππόνη για όλα τα χρόνια της μέσης σχολής πιάνου. Από την ανωτέρα σχολή, γράφεται στην τάξη του Άρη Γαρουφαλή. Το 2001 παίρνει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Φίλωνας», από τον οποίο αποσπά το Α’ βραβείο. Αποφοιτά το 2006 από το Ωδείο Αθηνών παίρνωντας δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο.

Έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες συναυλίες μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς, σεμινάρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό είτε με την ιδιότητα της σολίστ είτε ως συνοδός πιάνου. Εργάζεται στο Ωδείο Αθηνών ως δασκάλα πιάνου και ως συνοδός πιάνου. Είναι πιανίστα της χορωδίας «Rosarte» και της χορωδίας Φίλων της Μουσικής «Musica».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v