Όταν Έχω Εσένα: Ο Σταμάτης Κραουνάκης ξαναχτυπά

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα επιστρέφουν στο θέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη με την νέα τους μουσική παράσταση, «Όταν έχω εσένα».
Όταν Έχω Εσένα: Ο Σταμάτης Κραουνάκης ξαναχτυπά
Η αγκαλιά του καλλιτεχνικού σπιτιού που χάρισε ο Μιχάλης Κακογιάννης στην ελληνική πολιτεία, ανοίγει φέτος με την διάθεση «να γίνουμε εν τη ενώσει ισχυρή καλλιτεχνική γροθιά» για τις πολύπτυχες δραστηριότητες του Σταμάτη Κραουνάκη και της μουσικοθεατρικής ομάδας του.

Με περγαμηνές από την Ευρώπη και την Μικρή Επίδαυρο για τον Αριστοφάνη της , η Σπείρα ανανεωμένη και ενισχυμένη, οργανώνει την καινούργια της παράσταση για το μεγάλο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παίρνοντας τον τίτλο της από το πολυαγαπημένο τραγούδι «Όταν έχω εσένα».

Στο πρώτο μέρος, όλη η σύγχρονη Ελλάδα παρουσιάζεται μέσα από δέκα μικρούς μονόλογους, από τη ζωή στη σκηνή ,την πλημμυρισμένη από παλιά, δοκιμασμένα αλλά και καινούργια τραγούδια γραμμένα από τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον νεαρό συνεργάτη του, Άρη Βλάχο. Πρόκειται για ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας με κοινό παρανομαστή την απελπισία και την πίστη ότι «δεν θα το βάλουμε κάτω, θα πιάσουμε τη ζωή απ’ τα κέρατα».

Χιούμορ, σουρεαλισμός και εμβληματική γλώσσα είναι τα γνωστά συστατικά κάθε show με την υπογραφή του συνθέτη και της Σπείρας του, που προσπαθούν να προχωρούν «χέρι-χέρι με τον κόσμο στο πρόβλημα αλλά και στο συναίσθημα που ενώνει», όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης. Στο δεύτερο μέρος ο Σταμάτης Κραουνάκης μας καλεί να τραγουδήσουμε μαζί του τα πιο αγαπημένα κομμάτια του.

Οι συντελεστές:
Συγγραφική Ομάδα: Δημήτρης Μανιάτης, Φώτης Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Κραουνάκης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Άρης Βλάχος
Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Χορογραφία: Τατιάνα Μύρκου
Μουσική διεύθυνση: Άρης Βλάχος

Παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και υποδέχονται στην αίθουσα:
Σπείρα Σπείρα
Χρήστος Γεροντίδης
Μπάμπης Γούσιας
Αναστασία Έδεν
Τζέρομ Καλούτα
Σάκης Καραθανάσης
Χρήστος Μουστάκας
Κώστας Μπουγιώτης
Ελευθερία Σικινιώτη
Γιώργος Στιβανάκης

Οι μουσικοί :
Άρης Βλάχος - Πιάνο, πλήκτρα
Παντελής Ντζιάλας - Κιθάρες, μπουζούκι
Γιώργος Φιλίππας - Κρουστά


Info:
«ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ», Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα Σπείρα
Θέατρο Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ: 2103418550)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ.
Πρεμιέρα: Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2013
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, Λαϊκή της Πέμπτης 12 ευρώ
Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) /ΑμΕΑ/ Άνω των 65, Νεανικό (έως 26 ετών), ομαδικό άνω των δέκα ατόμων και κάτοχοι Persona Κάρτα : 10 ευρώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v