Τι θα δούμε στο “The Wall” του Roger Waters (spoilers)

Λίγες ώρες έμειναν για την sold out πρεμιέρα του “The Wall” στο ΟΑΚΑ και άπαντες περιμένουμε με ανυπομονησία να ζήσουμε από κοντά την οπτικοακουστική αυτή εμπειρία. Για να δούμε τι... θα δούμε!
Τι θα δούμε στο “The Wall” του Roger Waters (spoilers)
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις συναυλίες θα δώσει ο μπασίστας των θρυλικών Pink Floyd στην χώρα μας, με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δημιουργία του πολύ-πλατινένιου άλμπουμ τους The Wall. Η φετινή παγκόσμια περιοδεία “The Wall Live”, με την υπογραφή του Roger Waters στη δημιουργία και το σχεδιασμό είναι η αμέσως επόμενη σειρά ζωντανών εμφανίσεών του, μετά και από την περιοδεία του “The Dark Side of the Moon”, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2007 και 2008.

Μέχρι σήμερα, το “The Wall” έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν μόνο 31 φορές, σε συγκεκριμένες πόλεις στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη. Επίσης, είχε ηχογραφηθεί και κυκλοφόρησε τελικά το 2000, με τον τίτλο "Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980-81". Τι θα δούμε λοιπόν, στην πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του έργου στην χώρα μας; (Προσοχή, ακολουθούν spoilers)

*Κεντρικό στοιχείο του show θα είναι ένας τεράστιος τοίχος πλάτους 74 μέτρων και ύψους περίπου 11, ο οποίος χτίζεται τούβλο - τούβλο στην αρχή της συναυλίας και γκρεμίζεται στο τελευταίο κομμάτι (Outside the Wall).



* Κατά την διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται αρκετές σκηνές από την ταινία του ’82 Pink Floyd – The Wall. Αν δεν την έχετε δει, προτείνουμε να το κάνετε.



* Η συναυλία διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες με ένα εικοσάλεπτο διάλλειμα και παρουσιάζεται όλος ο δίσκος του “The Wall” με ένα έξτρα κομμάτι, το What Shall We Do Now? Αρκετές από τις εκτελέσεις δεν είναι ίδιες με αυτές του δίσκου, αλλά εμπλουτίζονται με solo.



* Το show ξεκινά με ένα αεροπλάνο να διασχίζει το στάδιο και να πέφτει πάνω στον τοίχο σπάζοντας μερικά τούβλα και προκαλώντας μια δυνατή έκρηξη από την οποία ξεπηδούν φλόγες.

* Στο κομμάτι "Another brick in the wall", ο δάσκαλος εμφανίζεται με την μορφή μιας τεράστιας μαριονέτας με δύο κόκκινα φώτα στα μάτια.

*Στο show"συμμετέχουν" ειδικά σχεδιασμένες από τον Gerald Scarfe κούκλες, που «εκφράζονται λεκτικά περισσότερο απ’ ό,τι στην προηγούμενη εκδοχή του Wall», σύμφωνα με τον Waters, ενώ συμπληρώνεται από εκτεταμένα σε διάρκεια projections (προβολές) και άλλα ειδικά εφέ.

* Στο κομμάτι "The happiest days of our lives" ακούγονται ήχοι από ελικόπτερα και ένας τεράστιος προβολέας φωτίζει τους θεατές.



* Καθ’ όλη την διάρκεια του διαλείμματος εμφανίζονται φωτογραφίες πάνω στον τοίχο από ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου. 

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το setlist της πρόσφατης συναυλίας του “The Wall” στην Ιταλία.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v