Ο Φίλιππος Πλιάτσικας όπως δεν τον ξέρετε

Ιδρυτικό μέλος των Πυξ Λαξ, ιθύνων νους πίσω από την πρώτη δωρεάν διανομή δίσκου μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας αποκαλύπτεται, μέσα από γνωστές ή λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας όπως δεν τον ξέρετε
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξεκίνησε την καριέρα του με τους Πυξ Λαξ, που δημιούργησε μαζί με τον Μπάμπη Στόκα και τον Μάνο Ξυδούς. Ένα συγκρότημα που πρωταγωνίστησε για πολλά χρόνια στα μουσικά δρώμενα της χώρας και αγαπήθηκε και από νεότερους, παρότι πλέον δεν υφίσταται. Τραγούδια που άφησαν ιστορία όπως «Μοναξιά μου όλα», «Οι παλιές αγάπες», ερμηνεύτηκαν με πάθος από τον Πλιάτσικα, ο οποίος συνέχισε την πορεία του σόλο, με δίσκους που έγιναν νούμερο ένα και τραγούδια, όπως «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Λίγο όνειρο ακόμα», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», να καθιερώνονται στη συνείδηση του κόσμου.

Ψάξαμε και βρήκαμε όσα δεν ξέρετε για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

• Ο Φίλιππος Πλιάτσικας υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη των Πυξ Λαξ, που δημιουργήθηκαν το 1990. Μετά το τέλος της μπάντας το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο «Τι δεν έμαθε ο Θεός» (2005).

• Έχει στο ενεργητικό του 5 δίσκους μέχρι τώρα, με πολλές επιτυχίες.

• Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 από γονείς Λαρισαίους.

• Στα πρώτα του χρόνια, μεγάλωσε στο Μενίδι, όπου επέστρεψε αφού πέρασε κάποια χρόνια στα Καμίνια του Πειραιά. Τα υπόλοιπα χρόνια του μέχρι τώρα τα έζησε σε διάφορα μέρη, στη δυτική μεριά της Αθήνας.

• Είναι ο εμπνευστής της πρώτης -για τα ελληνικά δεδομένα- δωρεάν επίσημης διανομής δίσκου μέσω διαδικτύου. Η νέα του δουλειά με τίτλο «Την αλήθεια να πω», κυκλοφορεί ελεύθερη για download.

• Η "νονά" του δίσκου «Μπαλαρίνες επιτρέπονται» ήταν η μόλις τεσσάρων ετών (τότε) κόρη του.

• Το καλοκαίρι του 2011 θα επανενωθούν για λίγες συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο οι Πυξ Λαξ, στη μνήμη του Μάνου Ξυδούς. Όπως έχει πει όμως, δεν πρόκειται να υπάρξουν ξανά, καθώς χωρίς τον Μάνο δεν υφίσταται πλέον το γκρουπ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v