Οι ταινίες που θα δούμε μέχρι το τέλος του 2013

Πολυαναμενόμενα σίκουελ, blockbuster, ηχηρές επιστροφές και μεγάλοι δημιουργοί μας κρατούν σινεφίλ συντροφιά μέχρι το τέλος του έτους.
Οι ταινίες που θα δούμε μέχρι το τέλος του 2013
του Λουκά Τσουκνίδα
 
Η κινηματογραφική σεζόν που πήρε μπρος με το εντυπωσιακό “Pacific Rim” για να συνεχίσει να μας εκπλήσει ευχάριστα με ταινίες όπως το “Rush” και το “Frances Ha”, αναμενόταν πολύ ενδιαφέρουσα ήδη, απ' τη στιγμή που τα περισσότερα τρέιλερ βγήκαν στον αέρα. Ηχηρές επιστροφές, πολυαναμενόμενα σίκουελ και εντυπωσιακά γκρουπ πρωταγωνιστών ανεβάζουν τις προσδοκίες απ' την σχετικά πολυποίκιλη γκάμα ταινιών που αναμένεται να φτάσουν στις ελληνικές αίθουσες.

Μιας και προσβλέπουμε λοιπόν σε μια σεζόν γεμάτη, ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στα ορεκτικά που μας επιφυλάσσει η πρώτη αυτή περίοδος, από τώρα έως την τελευταία νύχτα του 2013:

CAPTAIN PHILLIPS του Πολ Γκρίνγκρας
Μια αληθινή ιστορία αγωνίας, με πειρατές, ομήρους και κομάντα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Γκρίνγκρας, ενός αναμφισβήτητου μάστορα της “ρεαλιστικής” δράσης.



GRAVITY του Αλφόνσο Κουαρόν
Μια γυναίκα κι ένας άντρας βρίσκονται παγιδευμένοι στο άπειρο με μόνο μία διέξοδο προς τη Γη κι ο Κουαρόν ίσως και να μας έχει δώσει την ταινία της χρονιάς.



THE COUNSELOR του Ρίντλεϊ Σκοτ
Με τον Κόρμακ Μακάρθι στο σενάριο, τον Σκοτ στο τιμόνι κι ένα καστ που υπόσχεται πολλά (Φασμπέντερ, Κρουζ, Πιτ, Ντίαζ, Μπαρδέμ) δε μπορεί να είναι τίποτε λιγότερο από διασκεδαστικό.



THE WOLF OF WALL STREET του Μάρτιν Σκορτσέζε
Η ιστορία της ανόδου και την πτώσης ενός γκόλντεν-μπόι διά χειρός Μάρτι, με τον Ντι Κάπριο στον κεντρικό ρόλο και τους Τζόνα Χιλ, Μάθιου Μακόνεχι δίπλα του. Σιγουράκι!



12 YEARS A SLAVE του Στιβ Μακουίν
Ο σκηνοθέτης του “Hunger” και του “Shame” αλλάζει ύφος και είδος για να μας μεταφέρει την πραγματική ιστορία ενός ελεύθερου ανθρώπου που έγινε σκλάβος λόγω του χρώματός του.



THE YOUNG AND PRODIGIOUS T.S. SPIVET του Ζαν Πιερ Ζενέ
Πιστός σε όσα τον καθιέρωσαν, ο Ζενέ μας σερβίρει ακόμη ένα σύγχρονο παραμύθι, αυτή τη φορά σε αμερικάνικο έδαφος με ήρωα έναν μικρό, ονειροπόλο... χαρτογράφο.



THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY του Μπεν Στίλερ
Ο Στίλερ σκηνοθετεί ξανά τον εαυτό του σε μια κομεντί για έναν ανθρωπάκο που ζει τις κινηματογραφικές φαντασιώσεις του ελπίζοντας να τον προσέξει η γυναίκα της ζωής του.



THE GREAT BEAUTY του Πάολο Σορεντίνο
Ο Σορεντίνο συναντιέται και πάλι με τον πληθωρικό Τόνι Σερβίλιο σε μια ελεγεία, απ' ότι φαίνεται, για την “αιώνια πόλη” και τις ατέλειωτες “ηδονές” της.



ESCAPE PLAN του Μίκαελ Χόφστρεμ
Σταλόνε και Σβαρτσενέγκερ συμπράττουν ώστε να δραπετεύσουν από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας απ' το μέλλον. Α, ναι! Ο πρώτος λυσσά και για εκδίκηση από 'κείνους που τον έβαλαν εκεί μέσα.



KILL YOUR DARLINGS του Τζον Κροκίντας
Ένας φόνος και οι εμβληματικές φιγούρες της “Γενιάς των Μπιτ είναι τα υλικά του Κροκίντας στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, καθώς αποπειράται να σκιαγραφήσει τις απαρχές του λογοτεχνικού “κινήματος” που ακόμη καταφέρνει να γοητεύει.



Σ' όλα τα παραπάνω προσθέστε το ριμέικ του “Carrie”, τα σίκουελ “Thor: The Dark World”, “The Hunger Games: Catching Fire”, “The Hobbit: The Desolation of Smaug” και “Machete Kills”, καθώς και τις περιπέτειες τύπου άνθρωπος-μόνος-εναντίον-της-φύσης “All Is Lost” και “The Deep”, κι ήδη έχουμε πάρα πολλούς λόγους να ξαναβάλουμε το σινεμά στο πρόγραμμα των βραδυνών μας εξόδων.

Καλή αντάμωση στις αίθουσες λοιπόν!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v