Οι τάσεις και τα χρώματα της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι

Λευκά φορέματα, κοντά σορτσάκια, τεράστιες ζώνες, και μποέμικη διάθεση. Αυτές είναι οι τάσεις της μόδας για την φετινή σαιζόν.

Οι τάσεις και τα χρώματα της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι

Τι θα φορεθεί φέτος το καλοκαίρι, και τον ένα μήνα άνοιξης που μας απέμεινε; Ρίξαμε μια ματιά στα ρεπορτάζ από τα ντεφιλέ, και αναμεταδίδουμε για να ξέρεις τι θα συναντήσεις στην επόμενη βόλτα σου στα μαγαζιά.

Το λευκό που ξεχωρίζει

Ξέχνα το περίφημο μικρό μαύρο φόρεμα. Η τάση φέτος στα καλοκαιρινά φορέματα είναι το απόλυτο λευκό: Από απλά με καθαρές γραμμές μέχρι πλεκτά και περίτεχνα, τα λευκά φορέματα κυριάρχησαν στις φετινές πασαρέλες, αντικαθιστώντας τα παστέλ και τα φλούο των περασμένων καλοκαιριών.

Ψηλόμεσα παντελόνια

Αν δεν τα συμπάθησες ποτέ, δεν έχουμε καλά νέα: Ούτε φέτος θα φύγουν από τη μόδα. Για την ακρίβεια, σε ένα από τα φετινά ντεφιλέ, ο σχεδιαστής Jonathan Anderson γιόρτασε τα δέκα του χρόνια στον ισπανικό οίκο Loewe λανσάροντας ένα παντελόνι τόσο ψηλό που χρειάστηκε ενσωματωμένο κορσέ για να το κρατάει στη θέση του. Τα καλά νέα: μακραίνουν αμέσως τα πόδια, όπως θα επιβεβαιώσουν οι σύγχρονοι του Άντερσον στα Alaïa, Hermès, Louis Vuitton και Saint Laurent.

Αθλητικό σικ

Μία από τις αγαπημένες μας τάσεις της μόδας του 2024 για την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι η επιστροφή της preppy αισθητικής που παραπέμπει στο στιλ της σειράς Gossip Girl. Σκέψου φούστες του τένις, μπλουζάκια πόλο, σακάκια και μπλουζάκια με κουμπιά να πρωταγωνιστούν σε πασαρέλες όπως αυτές των Dries Van Noten, Miu Miu, Louis Vuitton και Gucci, και είσαι μέσα.

Boho

Αν νόμιζες πως το αφήσαμε για πάντα πίσω μας στην προηγούμενη δεκαετία, πλανιόσουν πλάνη μεγάλη. Το μποέμικο στιλ κάνει φέτος τη μεγάλη του επιστροφή, και γεμίζει με βελονάκι, κρόσσια και χίπικα μπλουζάκια τα catwalks των Chloé, Ulla Johnson και Ralph Lauren, μεταξύ άλλων. Οι ειδικοί μάλιστα προβλέπουν ότι η τάση θα παραμείνει στα πάνω της και το ερχόμενο φθινόπωρο, οπότε οι αγορές που θα κάνεις τώρα μπορούν να θεωρηθούν και επένδυση.

Το θαλασσί της θάλασσας

Το ανοιχτό γαλάζιο είναι, μαζί με το λευκό, τα χρώματα που κυριάρχησαν στις πασαρέλες για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024. Τόσο μόνο του, σε μονόχρωμα φορέματα, όσο και ως αξεσουάρ ή κομμάτι συνόλου συνδυασμένο με μαύρο ή λευκό, το γαλάζιο κυριάρχησε μεταξύ άλλων στα ντεφιλέ των Bottega Veneta, Staud και Ferragamo, μεταξύ πολλών άλλων.

Statement Ζώνες

Ξέρεις ποιες λέμε: Τις ογκώδεις, ιδιαίτερες, εντυπωσιακές ζώνες που κλέβουν την παράσταση από όλο το υπόλοιπο ντύσιμο. Μετά από περίπου μια δεκαετία στη φυλακή μόδας, διασώθηκαν αυτή τη σεζόν από όλους, από το Ferragamo μέχρι τον Tom Ford, αποδεικνύοντας ότι η ωραία εμφάνιση μπορεί να γίνει εξαιρετική με την απλή προσθήκη ενός εντυπωσιακού αξεσουάρ. Ταιριάζουν τέλεια στα ανοιξιάτικα φορέματα, και στα φαρδιά τζιν παντελόνια.

Μικροσκοπικά σορτσάκια

Δραματικά κονταίνουν φέτος τα σορτς, φέρνοντας αίσθηση διακοπών ακόμα και μέσα στην πόλη. Στα ντεφιλέ των Tom Ford, Victoria Beckham και Miu Miu είδαμε σορτσάκια τόσο κοντά που πλησίαζαν τα εσώρουχα, και αν η αληθινή ζωή δεν είναι πασαρέλα, οπότε μάλλον καμία δεν θα το τολμήσει, το βέβαιο είναι πως τα περσινά σορτσάκια σου θα σου φαίνονται μακριά μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά.

Με πληροφορίες από Vogue και Glamour

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v