Η αιώνια νιότη των Pulp: 10 τραγούδια τους που δεν γερνούν ποτέ

Λίγο πριν το μεγάλο τους λάιβ στην Αθήνα, σου φτιάξαμε την απόλυτη playlist με τραγούδια των Pulp για να κάνεις προθέρμανση σαν common people.

Η αιώνια νιότη των Pulp: 10 τραγούδια τους που δεν γερνούν ποτέ

Στις 20 Ιουνίου η Πλατεία Νερού θα μετατραπεί σε Disco 2000, καθώς θα χοροπηδάμε τραγουδώντας She came from Greece, she had a thirst for knowledge. Μετρώντας αντίστροφα τις μέρες ως το πιο πολυαναμενόμενο από τα λάιβ του καλοκαιριού (ναι, με τους εφηβικούς μας έρωτες είμαστε υποκειμενικοί, πυροβολήστε μας) σου φτιάξαμε την απόλυτη playlist με τα τραγούδια των Pulp που δεν θα γεράσουν ποτέ, όσες δεκαετίες και αν περάσουν.

Disco 2000

Ο απόλυτος ύμνος των 90s, το κομμάτι που μίλησε για όλους τους ανεκπλήρωτους έρωτες με τους παιδικούς μας φίλους, κυκλοφόρησε σχεδόν 30 χρόνια πριν, το 1995, και ακούγεται ακόμα σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Common People

Μόνο την όλη παραφιλολογία σχετικά με το για ποια (διάσημη ή μη) Ελληνίδα γράφτηκε που στοίχειωσε το ελληνικό ίντερνετ πριν από μια δεκαετία να σκεφτείς, καταλαβαίνεις γιατί την κομματάρα αυτή σε τούτη την γωνιά της Ευρώπης δεν θα την ξεπεράσουμε ποτέ.

Razzmatazz

Όποιος δεν έχει σκεφτεί κακιούλα για πρώην του, δεν αγαπάει μέχρι σήμερα το Razzmatazz. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει ανάμεσα μας κανείς που δεν έχει σκεφτεί κακιούλα για πρώην του;

Babies

Το κομμάτι με το οποίο οι Pulp πέρασαν στην πιο ποπ εκδοχή τους (για την οποία ήταν σαφώς έτοιμοι), πρωτοκυκλοφόρησε –αν θέλεις το πιστεύεις– πριν από 32 ολόκληρα χρόνια, τον Οκτώβριο του 1992.

Lipgloss

Το πρώτο κομμάτι του θρυλικότερου ίσως άλμπουμ του συγκροτήματος, του His 'n' Hers, ήταν και αυτό που τους κράτησε από το να το διαλύσουν. Ναι, το σκέφτονταν, εκείνη τη μακρινή εποχή του 1993.

Do You Remember the First Time?

Κοίτα, το ξέρουμε ότι σήμερα ακούγεται απίστευτο, όμως το 1994 που κυκλοφόρησε, το κομμάτι προκάλεσε σάλο για το τολμηρό σεξουαλικό του θέμα, και άνοιξε δρόμους για την δημόσια συζήτηση περί εφηβικής σεξουαλικότητας.

Something Changed

Ένα από τα πιο επικά σόλο του κιθαρίστα Mark Webber επάνω σε έναν αισιόδοξα γλυκερό ύμνο για την τυχαιότητα του έρωτα. Δεν θα περιγράψουμε άλλο.

This Is Hardcore

Το πορνό ως αναλογία για την φήμη και το κυνήγι της δημοσιότητας, σε ένα κομμάτι (και ένα βίντεο) που σκανδάλισε τα πλήθη τότε που τα πλήθη ακόμα σκανδαλίζονταν, το 1998.

Sorted for E's & Wizz

Ο παράξενος τίτλος του είναι, σύμφωνα με τον Jarvis Cocker, μια φράση που άκουσε σε ένα ρέιβ πάρτι, και τον ενέπνευσε να γράψει για την κουλτούρα των ναρκωτικών της δεκαετίας του ’90.

Mis-Shapes

Ο ύμνος όλων των παιδιών που αισθάνονταν διαφορετικά μεγαλώνοντας, που δεν ταίριαζαν και δεν συμβιβάζονταν, εξακολουθεί να προκαλεί ανατριχίλες με τις πρώτες νότες του, 29 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v