Είκοσι χρόνια η Kia κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Είκοσι κεράκια επιτυχημένης πορείας σβήνει φέτος η Kia στην Ευρώπη, με επίκεντρο το εργοστάσιο στη Ζίλινα της Σλοβακίας.

Είκοσι χρόνια η Kia κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Είκοσι χρόνια αφότου έθεσε τα θεμέλια του εργοστασίου στη Ζίλινα της Σλοβακίας, η Kia ανατρέχει σε ένα εξαιρετικό ταξίδι που αντιπροσωπεύει μια ιστορία επιτυχίας όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.

Η τελετή έναρξης της κατασκευής του εργοστασίου πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2004. Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2004 και διήρκεσε περίπου 25 μήνες, συμπεριλαμβανομένων έξι μηνών δοκιμαστικής παραγωγής. Το πρώτο αυτοκίνητο, το μοντέλο Ceed εκείνη την εποχή, παρήχθη μαζικά τον Δεκέμβριο του 2006. Ήταν ένα εντελώς νέο μοντέλο, που προοριζόταν κυρίως για την ευρωπαϊκή αγορά. Με την παραγωγή κινητήρων να ξεκινά επίσης την ίδια περίοδο, το εργοστάσιο αναδείχθηκε γρήγορα ως το εφαλτήριο για την επέκταση της μάρκας σε όλη την Ευρώπη.

Τέσσερα μοντέλα

Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς ιστορίας του, συνολικά τέσσερα διαφορετικά μοντέλα έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο: το Kia Ceed, το Sportage, το Venga και το ix35. Επιπλέον, στη Ζίλινα παράγεται το μοντέλο Sportage από τη δεύτερη γενιά του και όσον αφορά το μοντέλο Ceed, είναι το μόνο εργοστάσιο όπου παράγεται το συγκεκριμένο μοντέλο.

Επένδυση 70 εκατ. ευρώ

Το 2020, η φίρμα ολοκλήρωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο παραγωγής. Ως αποτέλεσμα επένδυσης 70 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο σχεδιάστηκε για την παραγωγή των νέων συστημάτων εσωτερικής καύσης και υβριδικών κινητήρων Smartstream της εταιρείας. Οι ομάδες ανάπτυξης κινητήρων βελτίωσαν με επιτυχία την απόκριση του κινητήρα, την απόδοση καύσης και τη ροπή σε ένα ευρύ φάσμα των πιο χρησιμοποιούμενων στροφών κινητήρα.

Ευρύτερη στρατηγική

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης ήταν επίσης το κλειδί για την ανάπτυξη και των δύο κινητήρων. Αυτοί οι κινητήρες αποτέλεσαν μέρος της για την ανάπτυξη ευρύτερης στρατηγικής ενός ευρέος φάσματος τεχνολογιών κίνησης – συμπεριλαμβανομένων υβριδικών, ηλεκτρικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης – που ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαφορετικού προφίλ οδηγών.

Σήμερα το εργοστάσιο διαθέτει ετήσια παραγωγική ικανότητα 350.000 αυτοκινήτων και 540.000 κινητήρων. Από το 2006, έχουν παραχθεί 7 εκατ. κινητήρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v