Φοβερές και τρομερές ταβέρνες στο Μενίδι

Ζυγούρι θες; Προβατίνα θες; Χοχλιούς θες; Κοκορέτσι θες; Θες και ζωντανή μουσική; Όλα θα τα βρεις σε αυτές τις ταβέρνες για καλοφαγάδες στο Μενίδι.

Φοβερές και τρομερές ταβέρνες στο Μενίδι

Μενίδι ή Αχαρνές, όπως κι αν τη λες, η περιοχή ανάμεσα στα Άνω Λιόσια και τη Λυκόβρυση είναι ένας παράδεισος για καλοφαγάδες.

Έχει ταβέρνες με ψυχή, καλές τιμές και γενναίες ποσότητες που δε θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο και πεινασμένο. 

Σημειώνεις;

Κρητικοπούλα

Αριστοτέλους 118, τηλ:  210 2446899

Σε έναν όμορφο χώρο με παραδοσιακές πινελιές, αυτή η ταβέρνα στο Μενίδι σερβίρει αυθεντική κρητική κουζίνα που ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς, αλλά και λοιπά παραδοσιακά καλούδια. Το γαμοπίλαφο με το κατσικάκι είναι χάρμα ουρανίσκου, ενώ από τον υπόλοιπο κατάλογο θα επιλέξεις στάκα με αυγά, χοχλιούς παραδοσιακούς με το ζουμάκι τους, χειροποίητες πίτες και χειροποίητο απάκι πικάντικο. Σημείωσε και τις σούβλες του που βγάζουν εξαιρετικό κοντοσούβλι και κοκορέτσι σχεδόν κάθε μέρα, αλλά και τα εξαιρετικά πρόβεια παϊδάκια να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Συνοδεία ρακής ή κρασιού, ο λογαριασμός έρχεται στα 15-20€ το άτομο.

Κιτσαρώνας

Παπαδημητριου 2, τηλ: 210 2465141

Στην κεντρική πλατεία της περιοχής, με ατμόσφαιρα που σε πηγαίνει μερικές δεκαετίες πίσω στο χρόνο, ο Κιτσαρώνας είναι ένας ναός της παραδοσιακής κρεατοφαγίας, με χιλιάδες πιστούς από κάθε γωνιά της Αττικής. Εδώ θα φας κρεατικά σχάρας που παραδίδουν… μαθήματα ψησίματος και νοστιμάδας, όπως φοβερή χοιρινή μπριζόλα και εκπληκτικά αρνίσια παϊδάκια, χωριάτικο λουκάνικο, ζυγούρι, φοβερό πρόβειο μπιφτέκι, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και γεμιστό μπιφτέκι με γραβιέρα. Τα ορεκτικά λίγα και καλά: πατάτες τηγανιτές, τυροκαυτερή και ωραία χωριάτικη, συμπληρώνουν τον κατάλογο τίμια. Λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί, στα 20-25€ το άτομο.

Η αυλή του Νώντα

Μιαούλη 1 και Κωνσταντινουπόλεως 368, τηλ. 2102402317

Μια αυλή βγαλμένη από χωριό, ζωντανή μουσική από έμπειρους οργανοπαίχτες, και πολύ καλό φαγητό. Η ταβέρνα του Νώντα βάζει «τικ» σε όλα τα κουτάκια για να διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον μεζεδοκατανάλωσης και κρεατοφαγίας με την παρέα και προσφέρεται για ανοιξιάτικα τσιμπούσια. Η σχάρα παίζει δυνατά στον κατάλογο, με επιλογές όπως λουκάνικο πρόβειο, παϊδάκια κοτόπουλο, πρόβατο στη λαδόκολλα, πανσετάκια, μπριζολάκια χοιρινά λαιμού, ζυγουράκι και μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ενώ την όρεξη ανοίγουν ιδανικά επιλογές όπως τυροπιτάκια με δυόσμο, ψητές καυτερές πιπεριές, ντοματοκεφτέδες και τηγανιά με κοτόπουλο. Συνοδεία ροζέ κρασιού, ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Μήτσης

Πάρνηθος 20, τηλ: 2102465698

Ακόμα μια παραδοσιακή ταβέρνα με όμορφη, νοσταλγική αυλή, ο Μήτσης φιλοξενεί στα ξύλινα τραπεζάκια του τους λάτρεις του καλού κρέατος και της καλής καρδιάς, με έφεση στη σχάρα και την μαεστρία στο ψήσιμο. Το μενού κλασικό, μίνιμαλ και νοστιμότατο, περιλαμβάνει κλασικά καλούδια ταβερνίσια όπως φέτα λαδορίγανη, πατάτες τηγανιτές, μελιτζάνες και κολοκυθάκια τηγανιτά και ωραίο τζατζίκι, ενώ στα κρεατικά της ώρας ξεχωρίζουν η μοσχαρίσια μπριζόλα, τα παϊδάκια προβατίνας ή ζυγουριού, ανάλογα τι γούστο έχεις, και το γεμιστό μπιφτέκι με πικάντικο τυράκι. Τα Σαββατοκύριακα έχει και ζωντανή μουσική Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Μπούλιος

Σωκράτους 131, τηλ: 6973844189

Στην καταπράσινη αυλή του με τις μουριές, η κρεατοφαγία έχει τον πρώτο λόγο, ενώ στην εσωτερική του σάλα το τσιμπούσι συνοδεύεται με ζωντανή μουσική και μπόλικο κέφι. Ο Μπούλιος έχει το δικό του, φανατικό κοινό, που τον τιμά δεόντως για τα ωραιότατα κρεατικά του καταλόγου, ψημένα μερακλίδικα, με επιλογές όπως ζυγούρι, μπιφτέκι γεμιστό με φέτα, κοτόπουλο ψητό, αλλά και αρκετές επιλογές σε σούβλα, όπως αρνάκι, κοντοσούβλι και ωραιότατο κοκορέτσι. Τα Σαββατοκύριακα η κράτηση είναι απαραίτητη γιατί επικρατεί χαμός. Λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα, στα 20€ το άτομο, με κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v