Bγήκαμε για μεξικάνικο στα Δυτικά

Tάκος ή μπουρίτος; Τσίλι κον κάρνε ή κεσαδίγια; Στα καλύτερα μεξικάνικα των δυτικών προαστίων δεν χωράνε τέτοια διλήμματα ευτυχώς.

Bγήκαμε για μεξικάνικο στα Δυτικά

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι εκεί έξω. Αυτοί που λατρεύουν το μεξικάνικο, κι εκείνοι που δεν έχουν δοκιμάσει κι είναι κρίμα μεγάλο που τους τα έφερε έτσι η ζωή. Εμείς θέλοντας να αποκαταστήσουμε αυτή την μεγάλη αδικία εις βάρος τους σαν άλλοι λατινοαμερικάνοι ιεροκύρηκες θα μιλήσουμε για τη θεϊκή σοφία με την οποίο ο μεγαλοδύναμος μεξικάνος σεφ έπλασε τα μπουρίτος, τα τάκος, το τσίλι κον κάρνε και τα άλλα πεντανόστιμα εδέσματά του. Αν δεν καταλάβουν ούτε τότε οι άπιστοι θα τους πάρουμε αγκαζέ και θα τους πάμε στα καλύτερα μεξικάνικα των δυτικών προαστίων για να αλλαξοπιστήσουν μια και καλή.

Chico Cantina & Cocteleria

Κερασούντος 1, Αιγάλεω, τηλ.: 694 501 4881

Το Chico έφερε έναν λατινοαμερικάνικο αέρα στην πολυσύχναστη γειτονιά του Αιγάλεω προσφέροντας καλομαγειρεμένες μεξικάνικες νοστιμιές σε πολύ προσιτές τιμές, συνοδεία spicy κι όχι μόνο κοκτεϊλάρων στο viva la Mexico εσωτερικό του αλλά και στην υπέροχη αυλή του, όταν καλοκαιριάσει.

Εδώ τρώμε το chico bite platter με διάφορα καλούδια, το Polo En La Manta (μπουρίτο με φιλετάκια κοτόπουλο με δροσερά λαχανικά σε δροσερή τορτίγια παντζαριού, καρότα, γουακαμόλε, σως σόγιας, πιπεριά Φλωρίνης και jalapenos) και την Polo Paraiso μπεργκεράρα με φιλέτο κοτόπουλο πανέ, cheddar, iceberg, ντομάτα και sweet chili sauce και όσα tacos τραβά η ψυχή σου.

Αντίστοιχα πίνουμε Puta Vida (με Tequila Chico blend, liqueur ginger, puree ανανά, vermouth, πορτοκάλι lime και σιρόπι ζάχαρης) και το καυτερό Vampiro (με Tequila reposado, χυμό ντομάτας, πορτοκάλι, lime, αλάτι, πιπέρι και καυτερή chili sauce). Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Αν είσαι μέλος του in2life club (μάθε τι και πώς εδώ) τότε μπορείς να απολαμβάνεις εκπτώσεις και προσφορές από το Chico Cantina & Cocteleria.

La Casa Azul

Θηβών 143 και Πελοπίδας 13, Περιστέρι, τηλ.: 2105716143

Στεγάζεται σε μια κουκλίστικη μονοκατοικία στο Περιστέρι, και ξεχωρίζει με ένα μενού που πηγαίνει την μεξικάνικη κουζίνα ένα βήμα παραπέρα. Η αυλή είναι μια από τις ομορφότερες όλων των δυτικών προαστίων και το καλοκαίρι γίνεται το απόλυτο σημείο συνάντησης των Mexican food lovers. Eπιβάλλεται να δοκιμάσεις μικρά αριστουργήματα όπως το cheviche Mexicana με γαρίδες, αβοκάντο και καλαμπόκι, τα τάκος de carne molida με μοσχαρίσιο κιμά, λαχανικά, sour cream και pico de gallo και πίκλα κρεμμύδι και τις tostadas de picadillo, με αρωματικό κιμά και μάνγκο. Eξαιρετική κι η signature λίστα με τις κοκτεϊλάρες του Casa Azul με τον λογαριασμό για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κοκτέιλ να κυμαίνεται στα 25-30€ το άτομο.

Chicos Tequileria Mexicana

Στρ. Καραϊσκάκη 49, Χαϊδάρι, τηλ.:21 0581 7107

Το Μεξικό πέφτει όντως κάπως μακριά και τα εισιτήρια τελευταία φορά που κοιτάξαμε ήταν πανάκριβα για αυτό κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Chicos στο Χαϊδάρι, που μας έφερε το Μεξικό στα δυτικά προάστια. Eδώ συναντάμε ένα μεξικάνικο comfort εστιατόριο στην καταπράσινη καρδιά του Χαϊδαρίου σε ένα όμορφα πλουραλιστικά διακοσμημένο χώρο. Μην τυχόν δεν δοκιμάσεις Churros Sabroso (τα γνωστά λαχταριστά γλυκά στην αλμυρή τους εκδοχή με λιωμένη παρμεζάνα, λιαστή ντομάτα και με μαρμελάδα chili), Chicken chiminchanga (τηγανητή flour tortilla με κοτόπουλο, μιξ τυριών κι ανάμεικτα λαχανικά), Carne asado pancetta (πανσέτα σιγοψημένη για 12 ώρες, με γλάσο Jack Daniel`s sauce, πατάτες τηγανητές και σουσάμι δίχρωμο) και Al pastor compan jeros (ψιλοκομμένα κομμάτια πανσέτας με salsa verde, ψητό ανανά, mole, mint sour cream και πουρέ αβοκάντο). Εξαιρετικά και τα κοκτεϊλάκια του. Για πλήρες γεύμα με ποτό υπολόγισε περί τα 20-25€ το άτομο.

La Piñata Latino Food & Cocktails

Πελασγίας 75, Περιστέρι, τηλ.:21 6002 9241

Το να τρως νόστιμα τάκος όρθιος μετά το ποτό είναι πραγματικά μια υπερδύναμη που έχουν κατακτήσει από γενιά σε γενιά οι «λάτρεις της τεκίλα». Για αυτόν τον λόγο, όταν επισκέπτεσαι μια taqueria, πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν πραγματικός macho και να αποδείξεις τι αξίζεις να λάβεις το όνομα του λάτρη του των τάκος. Αυτά κι άλλα τέτοια μεξικάνικα θα μάθεις στο La Piñata Latino Food & Cocktails ένα από λίγα spots των δυτικών προαστίων που μπορείς να δοκιμάσεις αυθεντική λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Το Chicken empanada arreglada με τηγανητή τορτίγια καλαμποκιού με κοτόπουλο, λάχανο, κρεμμύδι, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, κόλιανδρο σπιτική σως και τα tacos de tinga με ποικιλία από πολύχρωμες τορτίγιες καλαμποκιού με αργομαγειρεμένο για 4 ώρες χοιρινό, κοτόπουλο και μοσχάρι, pico de gallo, κόλιανδρο, τυρί, πράσινη σάλτσα και κόκκινη σάλτσα απλά δεν παίζονται.

Cringo Cantina

Θηβών 143 και Πελοπίδας 13, Περιστέρι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gringo Cantina (@gringo.cantina)

Αν είσαι από τους food lovers που περιηγούνται με τις ώρες στο TikTok και στο Instagram τότε σίγουρα θα έχει πάρει κάπου το μάτι σου το Cringo Cantina που μας δείχνει τι εστί –όχι βερίκοκο- κολασμένη καντίνα για συγκλονιστικό μεξικάνικο στο χέρι. Με διακόσμηση που θα εκτιμήσουν οι φίλοι του wrestling –της πάλης ντε- φημίζεται για το λαχταριστό Mexican street corn (με καλαμπόκι με πικάντικα μπαχαρικά Λατινικής Αμερικής, lime και white cheese), το θηριώδες Black Shadow σάντουιτς (σε ψωμί μπριός με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, cheddar, πίκλα αγγουριού, κέτσαπ και μουστάρδα) και το Burrito el Solitario με γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ, μοτσαρέλα, mexican rice, iceberg και καλαμπόκι. Οι τιμές στα σάντουιτς ξεκινούν από 6,80€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v