Ο chef του DB. One στο in2life

Το premium steak house ήρθε στην Γλυφάδα πριν περίπου ένα χρόνο με την υπογραφή του Ulas Tunc

 

 

Ο chef του DB. One στο in2life

Ο chef Ulas Tunc (πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι) μας συστήνεται:

Ulas Tunc

Πώς αρχίσατε την καριέρα σας ως σεφ; Ποιες ήταν οι κύριες σας επιρροές;

Θυμάμαι τον εαυτό από μικρή ηλικία όπου εξερευνούσα τα μυστικά της κουζίνας στα οικογενειακά μας εστιατόρια. Αυτές οι εμπειρίες καλλιέργησαν την αγάπη μου για τη μαγειρική. Αποφάσισα να ακολουθήσω τα βήματα του πατέρα μου και του παππού μου, οι οποίοι ήταν επαγγελματίες σεφ, και να επικεντρωθώ σε αυτό το δημιουργικό πεδίο. Δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη των γνώσεων μου, παρακολούθησα μαθήματα στο πανεπιστήμιο West London, με εξειδίκευση στην ιταλική και την τουρκική κουζίνα, καθώς και στις τεχνικές κοπής κρέατος. Με αυτή τη μακρόχρονη οικογενειακή κληρονομιά στη μαγειρική και με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στις κουζίνες, αποφάσισα να εγκατασταθώ στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά μου για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Μέσω του DB.one, του νέου μου επαγγελματικού εγχειρήματος στην Ελλάδα, επιθυμώ να αφήσω το δικό μου στίγμα στην τοπική γαστρονομία και να εμπνεύσω τους μελλοντικούς σεφ να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. 

 

DB. One , πείτε μας λίγα λόγια για το αυτό το εγχείρημα σας

Το εστιατόριο DB.one βρίσκεται στη Γλυφάδα και σε 1 μήνα περίπου κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας. Το κοινό έχει αγαπήσει τη φιλοσοφία του DB.one από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Με σύνθημα το "The place to meat," προσφέρουμε καθημερινά μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στους λάτρεις του κρέατος. Το DB.one προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία για εξόδους από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για επαγγελματικές συναντήσεις. Ο χώρος του είναι σχεδιασμένος με προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέροντας άνεση και κομψότητα ενώ διαθέτουμε και χώρο για private dining και events, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο έυρος αναγκών των πελατών μας.

Η open space κουζίνα αλλά και η ολοκλήρωση πιάτων μπροστά στους πελάτες, στο τραπέζι τους, αναβαθμίζουν το fine dining experience που προσφέρουμε. Το μενού του DB.one έχει ως "πρωταγωνιστές" υψηλής ποιότητας κοπές κρέατος και fusion πιάτα που συνδυάζουν πρώτες ύλες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Η καινοτόμος φύση του εστιατορίου ενισχύεται με τις κοπές κρεάτων που προέρχονται αποκλειστικά από Αμερική, Αυστραλία και Ιαπωνία, με φάρμες που υιοθετούν αρχές βιωσιμότητας και αειφορίας.

Πώς διαχειρίζεστε την πίεση στην κουζίνα και πώς συνεργάζεστε με την ομάδα σας στην κουζίνα;

Η οργάνωση και η προετοιμασία αναδεικνύονται ως κρίσιμες πτυχές στη διαχείριση της πίεσης σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Η ομάδα του DB.one αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι συμμερίζονται τις ίδιες αξίες και έχουν πάθος για τη μαγειρική και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Έτσι λοιπόν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά και να δημιουργησούμε μια εμπειρία που θα κάνει τον πελάτη να μας επισκεφτεί ξανά.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους σεφ που ξεκινούν την καριέρα τους;

Θα να τους συνιστούσα να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο τη σημασία της επένδυσης στη σωστή εκπαίδευση. Για να κατακτήσει κάποιος την επιτυχία ως σεφ, απαιτούνται πολλά προσόντα, περιλαμβάνοντας τεχνικές αλλά και ηγετικές δεξιότητες. Η θέληση, η εργατικότητα, η αγάπη και το πάθος για τη μαγειρική αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας σε αυτόν τον κλάδο.

Προτείνετε μας ένα πιάτο από το εστιατόριο DB. One που θα αποτελέσει μια αξέχαστη επιλογή για τον πελάτη.

Το εστιατόριο DB.one ξεχωρίζει για την εξειδίκευσή του στις υψηλής ποιότητας κοπές κρεάτων, αναδεικνύοντας έτσι τον μοναδικό χαρακτήρα του.  Σας προτείνω, λοιπόν, στην επόμενη επίσκεψή σας στο εστιατόριό μας, να δοκιμάσετε το DB. SPECIAL WITH HOT BUTTER. Η επιλογή του κρέατος δεν είναι τυχαία, καθώς θέλουμε να μην υπάρχει λίπος. Έτσι, συνδυάζουμε το άπαχο κρέας με την πλούσια υφή του βουτύρου. Τέλος, το σερβίρουμε με το χειροποίητο ψωμί μας, ολοκληρώνοντας το πιάτο μπροστά στα μάτια των πελατών μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v