Οι καλύτερες εφαρμογές για να ακούς μουσική

Αγαπάς τη μουσική; Δεν μπορείς χωρίς μια μελωδία να ηχεί στα αυτιά σου μέσα στη μέρα; Τότε αυτές οι εφαρμογές είναι για σένα.

Οι καλύτερες εφαρμογές για να ακούς μουσική

Οι εποχές των Discman και των φορητών κασετόφωνων έχουν παρέλθει προ πολλού -για να μην μιλήσουμες για τα Walkman, φίλοι πενηντάρηδες- , και πλέον δυστυχώς ή ευτυχώς όλη η μουσική που ακούμε βρίσκεται ονλάιν σε ψηφιακή μορφή, άυλη, αλλά άμεσα προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή.

Ανά τα χρόνια δεκάδες εφαρμογές έχουν κάνει την εμφάνισή τους προσφέροντας πλειάδα μουσικών υπηρεσιών για τα αυτάκια σου και μόνο.

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις καλύτερες, δωρεάν, αλλά και με συνδρομή για να γεμίσεις μουσικές τη μέρα σου.

Spotify

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες μουσικής για ακρόαση τραγουδιών τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης, και διαθέτει στην βιβλιοθήκη του εκατομμύρια καλλιτέχνες για να ανακαλύψεις, από κάθε είδος μουσικής. Σου φτιάχνει λίστες με βάση τις προτιμήσεις σου, έχει αλγόριθμο που εκτιμά τι σου αρέσει και σου προτείνει αντίστοιχες μπάντες και φιλοξενεί και podcasts. Παρέχεται δωρεάν, με διαφημίσεις και με περιορισμένη δυνατότητα πλοήγησης στην playlist, ενώ αν θες να μην παρεμβάλλεται τίποτα στη μουσική σου, αλλά και να κατεβάζεις τραγούδια για να τα ακούς εκτός σύνδεσης, θα χρειαστεί να κάνεις μηνιαία συνδρομή στα 7,99€.

Tidal

Δημιούργημα του Jay-Z και μιας ομάδας γνωστών καλλιτεχνών, το Tidal έχει ως επίκεντρο τους καλλιτέχνες -μιας και τους δίνει σημαντικό ποσοστό από κάθε αναπαραγωγή- και δομή αντίστοιχη με αυτή του Spotify. Φτιάχνει λίστες με βάση τους καλλιτέχνες που σου αρέσουν μέσα από έναν έξυπνο αλγόριθμο, έχει περισσότερα από 100 εκατομμύρια κομμάτια από διάφορα είδη, ενώ διαθέτει και μια δυνατή βιβλιοθήκη με βίντεο, περί τις 650.000. Η χρήση του είναι μόνο με συνδρομή, με 7,49€ τον μήνα.

Soundcloud 

Ροκ, χιπ χοπ, κλασική μουσική, μέταλ ή τέκνο. Χιλιάδες καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το SoundCloud για να ανεβάσουν τη μουσική τους και να προσεγγίσουν το κοινό, κάτι που σου δίνει τεράστια γκάμα μουσικών για να ακούσεις. Το SoundCloud, λόγω τις ευκολίας που παρέχει στο ανέβασμα, έχει μάλιστα εξελιχθεί στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα για τη μεταφόρτωση mixtapes, remixes, ακόμη και ολόκληρων DJ sets. Η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν για να ακούσεις, και να κατεβάσεις αν θες συγκεκριμένα κομμάτια, αν και εφ’ όσον οι καλλιτέχνες που τα έχουν ανεβάσει το επιτρέπουν.

Bandcamp 

Η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών και των συγκροτημάτων που θα βρεις στο Bandcamp δεν έχει δισκογραφική ή ανήκει σε ανεξάρτητες εταιρείες, επομένως αν θες να ανακαλύψεις «ψαγμένες» μπάντες και πειραματικές μουσικές, εδώ είσαι. Όσον αφορά τα είδη, το Bandcamp είναι περισσότερο δημοφιλές σε ροκ και indie συγκροτήματα, χωρίς αυτό να αποκλείει και ηλεκτρονικές ή μέταλ μπάντες. Η χρήση του είναι δωρεάν, αλλά αν θες μπορείς να κατεβάσεις κομμάτια ή να αγοράσεις merch (ρούχα, αξεσουάρ κ.α.) στηρίζοντας τις μπάντες έναντι εντός συμβολικού αντιτίμου.

Youtube Music 

Tο YouTube Music της Google πέρα από χιλιάδες playlists για κάθε διάθεση ή δραστηριότητα, επίσημες εκδόσεις εκατομμυρίων τραγουδιών, άλμπουμ, ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ., αλλά και μουσικά video, έχει και κομμάτια που δεν είναι επίσημες κυκλοφορίες –σκέψου επανεκτελέσεις, covers, περίεργα remix και λαϊβάκια παγκοσμίως άγνωστων καλλιτεχνών. Επίσης, μαθαίνει τα μουσικά σου γούστα, και σου φτιάχνει έτοιμες λίστες, με βάση έναν εξελιγμένο αλγόριθμο. Είναι δωρεάν, με διαφημίσεις που όλοι ξέρουμε, ενώ το κόστος για την premium συνδρομή ανέρχεται στα 6,99€ ο μήνας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v